LG PuriCare 360 ​​luchtreiniger review: een dure luchtreiniger

lg puricare 360 as330dwr0

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Toekomstgericht ontwerpKan ook dienst doen als kamerventilator Inclusief afstandsbediening

nadelen

Erg duurMobiele app maakt geen verbinding met het apparaat ondanks dagenlang proberen LED’s kunnen ‘s nachts niet worden uitgeschakeld

Ons oordeel

Dit is een knappe luchtreiniger, maar hij mist speciale functies om zijn premium prijskaartje te verdienen.

Waar gaat het over luchtreinigers en de verwaandheid van het droid-ontwerp? LG’s PuriCare 360 ​​AS330DWR0 had van de Millennium Falcon kunnen vallen, en hij heeft zelfs een ronde kop die omhoog klapt en heen en weer zwaait, wat het futuristische effect compleet maakt.

Dit is een grote luchtreiniger, 25 pond en bijna twee voet lang met de hoofdeenheid naar beneden, ontworpen als een dikke cilinder die van alle kanten lucht aanzuigt en schone lucht uit de bovenkant spuugt. De bedieningselementen zijn allemaal in het midden van dit bovenste onderdeel van het hoofd gemonteerd en hoewel ze niet meteen intuïtief zijn, kun je dingen redelijk snel uitzoeken.

Er zijn drie bedieningsmodi beschikbaar, waaronder een normale (instelbare) modus, een “slimme” automatische modus en “booster”, die ervoor zorgt dat de “Clean Boster” -kopeenheid langzaam uitschuift, waardoor een secundaire ventilator wordt geactiveerd die schone lucht uitstraalt op een bijna -horizontale hoek in plaats van direct naar boven. (Het kan in deze modus zelfs als een kleine kamerventilator werken.) Schakel de “swing” -modus in en de Clean Booster oscilleert over 70 graden van rotatie.

Extra bedieningselementen op het apparaat zijn onder meer afzonderlijke snelheidsregelingen voor zowel de interne ventilator als de boosterventilator, een slaaptimer en een indicatorknop. Deze laatste knop schakelt de indicatielampjes niet uit, maar zorgt ervoor dat de ingebouwde LED door drie toestandsniveaus gaat, inclusief een numerieke waarde en kleurgecodeerde indicator – van rood (zeer slecht) tot groen (goed) – voor drie verschillende deeltjes metingen: PM10, PM2.5 en PM1.0. Er kan slechts één van deze drie metingen tegelijk worden weergegeven. Een aparte kleurgecodeerde indicator is beschikbaar als graadmeter voor geurcondities.

lg puricare 360 ​​as330dwr0 bovenpaneel

Een vervangbaar cilindrisch filter bevindt zich in de basis van de unit; het driewegfilter bevat een HEPA-filter (H-niveau niet vermeld), evenals een koolstofgeurfilter en een ultrafijnstoffilter. Het filter gaat bij normaal gebruik ongeveer een jaar mee (een ingebouwde indicator geeft aan wanneer vervanging nodig is). Vervangende filters kosten elk een flinke $ 129.

Ondanks de grootte van het apparaat, is het gespecificeerd voor vrij kleine ruimtes: slechts 310 vierkante voet, met CADR-getallen (Clean Air Delivery Rate) van 200 (rook), 200 (stof) en 220 (pollen). Dat zijn slechts zo-zo getallen, maar het systeem claimt prestaties van 99,97% effectiviteit bij het vangen van deeltjes zo klein als 0,3 micron. Het is ook gecertificeerd onder het astma- en allergievriendelijke certificeringsprogramma van de Astma en Allergy Foundation of America en Allergy Standards Limited.

Hoewel het apparaat stil is bij zeer lage ventilatorniveaus, kan de Clean Booster-modus behoorlijk luid worden; LG biedt echter geen decibelspecificatie voor zijn hogere snelheden.

lg puricare 360 ​​as330dwr0 van boven naar beneden

De PuriCare maakt verbinding met de LG Thinq-app, althans in theorie. Helaas heb ik dit nooit werkend gekregen, ondanks dat ik twee andere LG-apparaten met succes heb verbonden met de app en goed heb gewerkt. Zoals de meeste slimme apparaten, vereist het een 2,4 GHz wifi-verbinding, maar het verslikte herhaaldelijk wanneer ik probeerde verbinding te maken met mijn router (die een 5 GHz-netwerk met dezelfde SSID bedient). Ik had ook geen geluk om verbinding te maken met een 2,4 GHz-exclusieve SSID, ondanks bijna een week van pogingen en probleemoplossing. Verzoeken om technische ondersteuning werden nooit beantwoord. Zelfs als u het apparaat op uw netwerk kunt laten werken, moet u er rekening mee houden dat het verbindingsproces lang en ingewikkeld is.

Het goede nieuws is dat de PuriCare een ouderwetse infraroodafstandsbediening bevat die de meeste functies op het apparaat zelf nabootst. Het is een eenvoudig apparaat, hoewel, op onverklaarbare wijze, de “licht” -knop slechts één van de vele LED’s op het bovenpaneel uitschakelt. Ik heb op geen enkele manier ontdekt dat je alle LED’s hebt uitgeschakeld, waardoor het grotendeels onbruikbaar is als je probeert te slapen.

Met $ 700 is LG’s PuriCare de duurste luchtreiniger die ik tot nu toe heb getest, $ 100 meer dan zowel de NuWave OxyPure als de Blueair HealthProtect 7410i. Helaas heeft het minder kracht dan de eerste, is luider dan de laatste, en in tegenstelling tot beide ontbreekt een functionele mobiele app. Hoewel het ontwerp intrigerend is, is er hier niets dat het verdient om er een premie voor te betalen.

0 Shares:
You May Also Like