LG plaagt een 9.1.5-kanaals soundbar met een opzwepende centrale driver

lg s95qr soundbar

We hebben de afgelopen jaren veel soundbars met vier opzwepende drivers gezien, maar LG’s aankomende 9.1.5-kanaals soundbar met vijf-tel, vijf-upfiring-drivers is een noviteit.

LG laat het zien voorafgaand aan CES volgende maand en zegt dat de nieuwe S95QR-soundbar wordt geleverd met drie upfiring-stuurprogramma’s in de belangrijkste soundbar-eenheid voor de linker-, rechter- en middenkanalen, samen met nog twee in de linker en rechter surround-luidsprekers.

Die opzwepende driver voor het middenkanaal is de eerste in zijn soort die we in een soundbar hebben gezien, en het zou kunnen helpen om de helderheid van de dialoog te verbeteren, vooral in opstellingen waarbij de soundbar onder de tv is geïnstalleerd.

We hebben de LG S95QR nog niet in actie gehoord, dus we zijn benieuwd om hem te vergelijken met soundbars die meer typische “.4” configuraties hebben, met upfiring drivers voor de linker-, rechter- en surroundkanalen, maar niet het middenkanaal.

Naast de nieuwe upfiring center-driver, beschikt de LG S95QR over grotere woofers voor “diepe, resonerende bassen”, terwijl de draadloze surround-luidsprekers zes geluidskanalen leveren (inclusief twee horizontaal gerichte drivers en een hoogtekanaal voor elke surround-luidspreker) in plaats van slechts vier . LG zegt dat het de opgewaardeerde surround-luidsprekers uiteindelijk zal aanbieden in een upgradekit voor zijn andere compatibele soundbars.

Uiteraard ondersteunt de LG S95QR objectgebaseerde Dolby Atmos- en DTS:X-audioformaten, en kan hij ook stereo-audio-inhoud upmixen naar 7.1-kanalen dankzij Meridian Audio’s Horizon-technologie.

Een andere bonus voor LG S95QR-gebruikers is de ondersteuning voor het IMAX Certified-formaat, dat zojuist is uitgerold op Disney+ voor een verscheidenheid aan Marvel-films. Hoewel u IMAX-gecertificeerde films kunt bekijken zonder speciale apparatuur, kunt u extra audio- en videoverbeteringen krijgen door IMAX-gecertificeerde componenten te gebruiken, waaronder verbeterde DTS:X-audio.

In de video-passthrough-modus ondersteunt de LG S95QR VRR (variabele verversingssnelheid) en automatische lage-latentiemodus, wat zou moeten helpen om soepele en responsieve gaming-beelden te leveren.

LG kondigt ook een nieuwe, optionele “Wowcast” Wi-Fi-audiodongle aan die meerkanaals audio zonder kabels naar de soundbar kan verzenden.

LG heeft de prijzen of beschikbaarheid voor de S95QR-soundbar nog niet bekend gemaakt, maar we zullen zeker volgende maand meer details horen tijdens de CES in Las Vegas, dus houd ons in de gaten.

0 Shares:
You May Also Like