LG pakt ultracompacte Éclair soundbar uit met Dolby Atmos

av soundbar qp5 gallery 04

Hoewel we steeds meer soundbars met supercompacte vormfactoren hebben gezien (denk aan de grootte van een eierdoos), is geen van hen erin geslaagd om een ​​paar opzwepende drivers voor Dolby Atmos en DTS:X hoogte-aanwijzingen in te pakken – of in ieder geval geen tot nu toe.

De LG QP5 “Éclair”, die gepland staat voor eind juni of begin juli, is de eerste superkleine soundbar die we zijn tegengekomen met 3.1.2-kanaals audio, compleet met opzwepende drivers voor het stuiteren van hoogte-signalen van het plafond.

De Éclair is slechts 11,7 inch breed en 2 inch hoog en wordt geleverd in een mooie witte schaal met afgeronde hoeken (LG “overweegt” een zwarte versie).

In de 320 watt Éclair bevinden zich vijf drivers: één voor het middenkanaal, twee voor de linker- en rechterkanalen (die in een hoek van 45 graden zijn geplaatst om het geluidsbeeld te verbreden), en – het belangrijkste – twee upfiring-drivers voor Dolby Atmos en DTS:X hoogte-effecten.

Naast de belangrijkste soundbar-eenheid wordt de Éclair ook geleverd met een draadloze subwoofer voor laagfrequente effecten. De “kleine ruimtevriendelijke” subwoofer is uitgerust met bidirectionele drivers die zijn ontworpen om solide maar niet “tanden-rammelende” bas te leveren, waardoor hij geschikt is voor kleinere kamers, zei een LG-woordvoerder.

av soundbar qp5 galerij 01

De Éclair is niet de eerste soundbar die we hebben gezien met een kleine vormfactor. Afgelopen herfst heb ik de Panasonic SoundSlayer beoordeeld, een 17-inch, op gaming gerichte soundbar met een ingebouwde subwoofer, terwijl mijn collega Michael Brown onlangs Roku’s voordelige 14-inch lange Streambar heeft uitgeprobeerd.

Maar hoewel de $ 300, 2.1-kanaals SoundSlayer zowel Dolby Atmos als DTS:X ondersteunt, moet het dit doen via virtualisatie, aangezien het geen upfiring-stuurprogramma’s heeft. Ondertussen biedt de Streambar van $ 130 helemaal geen 3D-modi. (Over de prijsstelling van de Éclair trouwens nog geen woord.)

De Éclair is niet de enige soundbar die LG voor 2021 heeft gepland. Op de lijst staan ​​ook “premium” 7.1.4, 5.1.2 en 3.1.2 soundbars, die elk ondersteuning bieden voor Dolby Atmos en DTS:X-audio, samen met LG’s Meridian sound technology.cesces

De duurdere soundbars van LG zullen dit jaar ook Alexa- en AirPlay 2-ondersteuning toevoegen, samen met de ingebouwde Google Assistent-ondersteuning die de duurdere soundbars van LG de afgelopen jaren hebben genoten. Dat betekent dat LG soundbar-gebruikers audio van andere apparaten kunnen streamen via Chromecast of AirPlay, en dat ze de soundbar kunnen toevoegen aan Chromecast- en AirPlay-luidsprekergroepen.

Ondertussen bevatten LG’s nieuwe mid-range en instap-soundbars 5.1- en 2.1-kanaals modi met een “home decor” focus, inclusief behuizingen verpakt in “stijlvolle milieuvriendelijke stof”.

Ten slotte heeft LG een nieuwe functie “TV Sound Mode Share” aangekondigd waarmee nieuwere LG-tv’s hun eigen geluidsmodi kunnen “delen” met ondersteunde LG-soundbars wanneer ze zijn verbonden via ARC. Terwijl LG-tv’s doorgaans zijn ontworpen om onverwerkte audio naar een soundbar te sturen, verzendt de TV Sound Share-modus de audio die is verwerkt, en maakt zo gebruik van de “veel krachtigere” AI-geluidschip van de tv.

LG-vertegenwoordigers benadrukten dat TV Sound Mode Share alleen werkt op LG-soundbars, eraan toevoegend dat ze nog moeten bepalen welke LG-soundbars compatibel zullen zijn met de modus.

0 Shares:
You May Also Like