LG levert next-gen OLED, mini-LED-achtergrondverlichting, WebOS 6.0, nieuwe afstandsbediening

lg webos 6

LG heeft een nieuw “geoptimaliseerd” OLED-element aangekondigd voor zijn 2021-en-beyond-tv’s dat meer helderheid en nauwkeurigere kleuren belooft. Wat betreft geoptimaliseerd, we vermoeden dat dit betekent dat de levensduur van het OLED-paneel op de een of andere manier zal toenemen. OLED-elementen zijn onderhevig aan inbranden en vervagen met de tijd, hoewel bij normaal gebruik de levensduur wordt gemeten in tientallen jaren – langer dan de meeste kijkers hun tv gebruiken.

lg mini led

LG introduceert ook een nieuw merk – QNED – voor tv’s die quantum dot-kleuren combineren met miniatuur LED-achtergrondverlichting. Mini LED, met zijn tienduizenden kleine LED’s (voor het eerst gebruikt door TCL in zijn 8-serie), biedt een veel meer gerichte lichtafgifte en meer gedetailleerde controle voor dimmen. Dit resulteert in betere zwarttinten en een hoger contrast dan kan worden bereikt met meer typische LED-achtergrondverlichtingsarrays met honderden grotere LED’s. LG zegt dat het in 2021 10 4K UHD- en 8K UHD QNED-modellen zal aanbieden.

LG’s Magic Remote is een van onze favorieten, vanwege zijn vermogen om te functioneren als een vrij bewegende cursor zoals een muis. Hij krijgt een update met Magic Tap (NFC), zodat je NFC-apparaten met je tv kunt koppelen door er met de afstandsbediening op te tikken. Leuk gebaar.

lg magic afstandsbediening herontwerp

Om de interface niet achter te laten, zal LG komend jaar upgraden naar versie 6.0 van WebOS. LG claimt dat het aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker is. Men zou het hopen.

0 Shares:
You May Also Like