Levoit VeSync Core 300S Smart Air Purifier review: een kleine waarde

levoit core 300s lifestyle image 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer compactVeel configureerbare optiesZeer betaalbaar

nadelen

App heeft aanzienlijke verbindingsproblemen Alleen effectief in kleinere ruimtes

Ons oordeel

Deze luchtreiniger is een solide keuze voor kleine ruimtes, maar de app heeft aanzienlijke problemen.

Mensen die behoefte hebben aan een onopvallende luchtreiniger voor een relatief kleine ruimte, kunnen slechter doen dan de VeSync Core 300S van Levoit. Een cilinder van slechts 14 inch lang en 9 inch breed – en met een gewicht van slechts 6 pond – deze luchtreiniger kan vrijwel overal worden opgeborgen.

Geschat met een enkele CADR-classificatie van 141 kubieke voet per minuut (we geven er de voorkeur aan dat leveranciers een CADR-nummer geven voor elk van de drie belangrijkste verontreinigende stoffen in de lucht: rook, pollen en stof), is de unit ontworpen om 219 vierkante voet tot 5 keer per uur, waarbij lucht wordt aangezogen vanaf de basis en schone lucht naar boven uitblaast vanaf de bovenkant van het apparaat.

Een enkel cilindrisch filter wordt vanaf de onderkant in het apparaat geladen. Het standaardfilter bevat een eenvoudig voorfilter, een H13 HEPA-filter en een koolstoffilter, alles in één eenheid. (Vier verschillende soorten vervangende filtersVerwijder niet-productlink, inclusief die speciaal ontworpen zijn om rook en allergenen van huisdieren aan te pakken, zijn verkrijgbaar voor prijzen van $30 tot $40.) Filters moeten 6 tot 8 maanden meegaan bij normaal gebruik.

levoit core 300s topbediening

Aan de bovenzijde van het apparaat is een uitgebreid besturingssysteem te vinden, met aanraakgevoelige knoppen voor aan/uit, ventilatorsnelheid (drie niveaus), automodus, slaapmodus (alle lampjes uit, zeer lage snelheid) en een functie die de LED’s. Een van kleur veranderende ring geeft een van de vier algemene niveaus van de luchtkwaliteit aan, maar je hebt de app nodig als je een hoger detailniveau wilt. Ten slotte is er een afteltimer beschikbaar waarmee u de Core 300S zo kunt instellen dat deze automatisch wordt uitgeschakeld na 1 tot 12 uur. (De timerknop doorloopt eenvoudig een uur per keer.)

levoit-app 2

Het apparaat is erg stil bij lagere snelheden, vooral in de nachtmodus, wanneer het vrijwel onhoorbaar is. Bij maximaal vermogen maakt het systeem veel lawaai, zoals typisch is voor luchtreinigers, maar het is nooit aanmatigend zoals grotere luchtreinigers kunnen zijn.

Je moet verbinding maken met een 2,4 GHz wifi-netwerk en de VeSync-app van Levoit als je mobiele bediening wilt. Dit doen is een waardevolle toevoeging, omdat het nogal wat extra functies aan de mix toevoegt. Deze omvatten een gedetailleerd planningssysteem, een timer, een displayvergrendelingsoptie die de ingebouwde bedieningselementen uitschakelt, en meer geavanceerde bedieningselementen, zoals instellingen waarmee u de manier waarop de automatische modus werkt nauwkeurig kunt afstemmen.

De app bevat een numerieke indicator van PM2.5-niveaus, plus een database met historische verontreinigende gegevens (binnen en buiten) en zelfs een historische grafiek van de snelheden waarmee de ventilator heeft gedraaid. Beide grafieken zijn beschikbaar per dag of per week.

En dit zou allemaal geweldig zijn als de app niet zo rotsachtig was. Als het werkt, is het geweldig, maar de app is gevoelig voor bijna constante ontkoppeling van de luchtreiniger, waardoor de gebruiker een vast dieet krijgt van “apparaat offline” en “time-out aanvragen” fouten. Het kostte me een volledige dag om een ​​firmware-update met succes te voltooien, waarna ik hoopte dat de fouten zouden verdwijnen. Helaas werden ze alleen maar erger, waardoor de app vaak urenlang onbruikbaar werd. Sommige functies, zoals het timersysteem in de app, heb ik nooit met succes kunnen werken. Alexa en Google Home worden beide ondersteund als je spraakbesturing over het systeem wilt, maar gezien de verbindingsproblemen, zou ik mijn adem niet inhouden in de hoop op solide betrouwbaarheid.

De $ 150 Core 300S is redelijk goed geprijsd, maar kopers wordt geadviseerd om de Core 300Remove niet-productlink te bekijken, die slechts $ 100 kost en verder hetzelfde apparaat is, maar zonder draadloze functies. Gezien hoe moeilijk het momenteel is om de app betrouwbaar te laten werken, raad ik aan om 50 dollar te besparen.

0 Shares:
You May Also Like