Leviton’s Zigbee-verlichtingsregelaars nu beschikbaar voor Xfinity Home-gebruikers

xfinity leviton primary

Leviton kondigde vandaag een nieuwe lijn van Decora Smart Zigbee 3.0-gecertificeerde slimme lichtregelingen aan, en Comcast kondigde bijna tegelijkertijd aan dat het de nieuwe producten in zijn Xfinity Home smart-home-service zal ondersteunen.

Er zijn vier nieuwe apparaten in Leviton’s Zigbee 3.0-gecertificeerde line-up: een 600 watt inbouwdimmer (model DG6HD), een 15-amp inbouwschakelaar (model DG15S), een plug-in schakelaar (model DG15A), en een plug-in dimmer (model DG3HL). De inbouwdimmer kost $ 42,99 en de andere drie producten kosten $ 39,99 per stuk. Net als Leviton’s Decora Smart Z-Wave en Wi-Fi in-wall verlichtingsregelingen, zullen deze nieuwe Zigbee in-wall schakelaars de aanwezigheid van een neutrale draad vereisen in de doos waarin ze zijn geïnstalleerd.

Met slimme lichtregelingen kunt u geautomatiseerde lichtscènes creëren; lampen bedienen – ze in- en uitschakelen of dimmen – met spraakopdrachten; schemalampen om aan en uit te gaan volgens een bepaald schema (ook als je op vakantie bent); en nog veel meer. Afhankelijk van de mogelijkheden van uw slimme huishub en welke andere slimme huisproducten u hebt geïnstalleerd, kunnen ze ook worden geprogrammeerd om in te schakelen wanneer deuren of ramen worden geopend of zelfs op basis van uw fysieke locatie, met behulp van het concept van geofencing.

zigbeecollage

Hoewel het persbericht van Leviton alleen Xfinity Home vermeldt, geeft documentatie op de Leviton-website aan dat de nieuwe apparaten compatibel moeten zijn met elke Zigbee-hub, -gateway of -controller, inclusief Samsung SmartThings, de Amazon Echo Plus (eerste of tweede generatie) en de Echo Show (2e generatie). Het Xfinity Home-persbericht geeft ondertussen aan dat Xfinity Home-klanten die zich ook abonneren op de kabel-tv-service van Comcast, hun X1-spraakafstandsbediening ook kunnen gebruiken om de nieuwe apparaten van Leviton te bedienen.

Hoewel Xfinity Home een professioneel geïnstalleerde oplossing is, zegt Comcast dat abonnees de nieuwe Leviton-producten zelf kunnen aanschaffen en installeren, met behulp van de Xfinity Home-app om de apparaten in te schrijven op hun Xfinity Home-touchscreen zonder dat ze de klantenservice hoeven te bellen.

Zoals typisch is voor dit type product, hebben meerpolige installaties – waarbij meer dan één schakelaar dezelfde belasting bestuurt – begeleidende apparaten op de andere locaties nodig (een begeleidende schakelaar of een begeleidende dimmer). De Treatlife Wi-Fi-dimmer (model DS02) is een van de weinige producten van dit type die we kennen en die zo’n vereiste niet heeft – hij werkt met elke andere gewone schakelaar. We hebben geen foto gezien van de achterkant van Leviton’s nieuwe in-wall producten, maar te oordelen naar de gebruikershandleiding waar we naar hebben gekeken, zullen ze rugsteken hebben in plaats van staartjes.

witte leviton elektrische stekkers connectoren r51 dzpd3 1rw 31 1000

Qua industrieel design zien de nieuwe toestellen er vrijwel identiek uit aan de rest van de Decora Smart-lijn. De inbouwdimmer en schakelaar hebben brede verticale paddles die de aangesloten belasting inschakelen wanneer de onderste helft van de paddle wordt ingedrukt. De dimmer heeft een tweede, dunnere verticale rocker rechts van de paddle voor dimmen en oplichten. Een stapel van zeven LED’s aan de linkerkant geeft het huidige helderheidsniveau aan.

De wandinbouwproducten komen uit de doos in het wit, maar met de meegeleverde kleurwisselsets kunt u de zichtbare componenten verwisselen om bij uw inrichting te passen. Deze worden geleverd in ivoor, licht amandel, grijs, zwart en bruin. Bijpassende wandplaten daarentegen moeten apart worden aangeschaft (hoewel je ze niet nodig hebt als je een conventionele peddelschakelaar vervangt en de plaat die je hebt opnieuw kunt gebruiken).

levtion zigbee 3.0 dimmer

De nieuwe plug-in schakelaar en dimmer van Leviton lijken ons behoorlijk groot in vergelijking met de recente concurrentie, maar foto’s geven aan dat ze het aangrenzende stopcontact in een duplex niet zullen blokkeren – op voorwaarde dat ze in het onderste stopcontact (of ondersteboven in de bovenste)—omdat het snoer van het clientapparaat in de onderkant van het apparaat wordt gestoken. Daarover gesproken, de dimmer accepteert alleen tweepolige snoeren, terwijl de schakelaar driepolige snoeren aankan (zoals wat aan een ruimteverwarming kan worden bevestigd).

0 Shares:
You May Also Like