Leviton zet Alexa in een dimmer

leviton decora voice dimmer 1

Leviton breidt zijn assortiment slimme schakelaars en stopcontacten voor thuis uit met een nieuwe wifi-dimmerschakelaar met ingebouwde Amazon Alexa.

Met de Decora Voice Dimmer kunnen huiseigenaren hun lampen bedienen met hun stem, en het werkt met alle andere dingen die Amazon Alexa ondersteunt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld zeggen “Alexa, dim de lichten tot 60 procent” of “Alexa, doe het keukenlicht uit”.

Leviton verkoopt al wifi-lichtschakelaars in het Decora-assortiment en de nieuwe dimmer kan worden geïntegreerd in routines en schema’s via de My Leviton-bedieningsapp. Omdat de schakelaars allemaal met een netwerk zijn verbonden, is het ook mogelijk om een ​​enkele opdracht te geven – “Alexa, doe de lichten uit” – om alle lichten in elke kamer die is aangesloten via een Wi-Fi Decora-schakelaar te bedienen.

De switch kan ook worden gemaakt om te werken met compatibele systemen zoals Google Assistant, Nest, Samsung SmartThings en IFTTT.

De Decora Voice Dimmer vervangt elke standaard lichtschakelaar die een neutrale aansluiting heeft en het installeren ervan is voor huiseigenaren niet moeilijk. De schakelaar ondersteunt ook een drieweginstallatie waarbij er meer dan één schakelaar een licht bedient.

Het wordt medio 2019 gelanceerd en het bedrijf heeft geen prijs aangekondigd.

180103 leviton 1

Op CES kondigt Leviton ook een vierknops wifi-controllerschakelaar aan voor slimme verlichtingssystemen. Via de My Leviton-app kunnen gebruikers verschillende lichtconfiguraties programmeren en ertussen schakelen met behulp van de knoppen.

De ene zou bijvoorbeeld kunnen worden geprogrammeerd om alle lichten in huis uit te schakelen, een andere zou een maaltijdmodus kunnen zijn die alle keuken- en eetkamerverlichting laat zien terwijl andere worden gedimd en een derde zou een filmmodus kunnen zijn die sommige lichten uitschakelt en zet anderen op een laag pitje.

Spraakbesturing is niet ingebouwd in deze schakelaar, maar je kunt hem bedienen via Amazon Alexa of Google Assistant. Ook deze zal medio 2019 beschikbaar zijn.

190103 leviton 2

En voor de bediening van andere apparaten heeft Leviton wandcontactdozen ontwikkeld die Wi-Fi of Z-Wave ondersteunen. Dit laatste is een draadloos protocol dat in veel smarthome-systemen en -controllers wordt gebruikt

Beide hebben twee stopcontacten. De bovenste is regelbaar, terwijl de onderste altijd aan is voor apparaten die constant stroom nodig hebben. Met behulp van de stopcontacten kon een breed scala aan elektrische producten worden aangestuurd en geïntegreerd in een smart home-systeem. Typische toepassingen kunnen zijn voor het in- en uitschakelen van lampen, ventilatoren of koffiezetapparaten. De verkooppunten zullen medio 2019 beschikbaar zijn.

0 Shares:
You May Also Like