Leviton Decora Smart Zigbee dimmer (model DG6HD) review

leviton dg6hd primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Schone, eenvoudige hardware-indelingSnel koppelen en bedienen met Amazon Echo-modellen met Zigbee-radio’s

nadelen

Hardware-ontwerp maakt het moeilijk om te bekabelenNiet SmartThings-gecertificeerd (vanaf de beoordelingsdatum)Zeer duur

Ons oordeel

Deze Zigbee-dimmer heeft een klassiek ontwerp en een prijskaartje van de bovenste plank.

De nieuwe inbouwdimmer van Leviton is Zigbee 3.0-gecertificeerd, maar afgaande op de esthetiek zou je niet weten dat het nieuw was, of zelfs maar een slim apparaat. De esthetiek van het full-size paddle-ontwerp is beslist klassiek, dus gebruikers die niet willen dat hun wandschakelaars op enigerlei wijze opvallen, hebben hier een aantrekkelijke optie.

De DG6HD-hardware heeft mijn minst favoriete ontwerp voor bedradingsverbindingen: schroefposten die vergelijkbaar zijn met die op veel ouderwetse schakelaars. Omdat er zoveel draden moeten worden aangesloten – minimaal vier, vijf als je het als een driewegschakelaar gebruikt – kan het snel vol raken als je met een schroevendraaier om het stopcontact probeert te manoeuvreren. (Opmerking: je hebt Leviton’s DD00RR-begeleidende schakelaar nodig voor een drieweginstallatie.)

Wat het nog erger maakt, is dat je ook een pigtail nodig hebt om verbinding te maken met de neutrale (witte) bedradingsbundel. Leviton heeft er een in de doos, maar ik had er vreemd genoeg veel moeite mee. De draad was erg stijf en het was moeilijk om hem samen met drie andere draden in een draadmoer te klemmen, omdat er altijd een uit de bundel zou glippen wanneer hij probeerde hem vast te zetten. Na ongeveer 10 minuten proberen en er niet in slagen om een ​​solide verbinding te krijgen, gaf ik het uiteindelijk op en groef ik een meer flexibele vlecht op die ik had liggen, wat perfect werkte bij de eerste poging.

leviton dh6hd installatie

Eenmaal geïnstalleerd en terug in de houder geklemd, ging ik verder met het koppelen van het apparaat met een Amazon Echo Plus. (Deze schakelaar is ook compatibel met de nieuwe vierde generatie Amazon Echo en Comcast’s Xfinity Home Touch Screen, maar de Samsung SmartThings-certificering was op het moment van schrijven nog in behandeling.) De koppeling was snel voltooid en binnen een paar minuten was ik in staat om te controleren de dimmer via spraak of de Alexa-app. Met mijn Echo Plus op slechts tien meter afstand van de wandschakelaar, heb ik nooit problemen ondervonden met het verbreken van de verbinding, en zowel aan / uit- als dimbewerkingen reageerden.

Natuurlijk kun je de dimmer ook via de schakelaar zelf bedienen, en Leviton maakt dit gemakkelijk en intuïtief dankzij een slanke, tweede paddle rechts van de primaire schakelaar. Houd de zijpeddel gewoon omhoog of omlaag om op te lichten en te dimmen; de primaire paddle dient alleen om de stroom in en uit te schakelen. Het hebben van de secundaire bedieningselementen bederft de esthetiek van de schakelaar niet echt, en het is aantoonbaar handiger dan de hoofdpeddel dubbel te laten werken. Een rij groene LED’s aan de linkerkant van de paddle lichten op om u een visuele gids te geven voor de algemene vermogensinstelling, maar ze worden na een paar seconden donker.

leviton dh6hd leds

Een ongebruikelijke functie om op te merken: hoewel u de peddel kunt verwisselen voor een andere kleur, wordt alleen een witte peddel (en een witte afdekplaat) in de doos geleverd. Tegen een prijs van $ 43 – de duurste Zigbee-dimmer die ik ben tegengekomen – zou Leviton er verstandig aan doen om wat extra’s in te voeren om de waardepropositie te verbeteren. Wil je niet dimmen, dan is er voor een paar tientjes minder een Zigbee aan/uit schakelaar (Leviton model DG15S).

Waar het op neerkomt: dit is een functionele dimmeroptie voor mensen met een Zigbee-omgeving, maar er zijn echt niet veel extra’s die het waard zijn om er extra voor uit te geven. Jasco’s Enbrighten Zigbee dimmer is een alternatief dat je zou kunnen overwegen.

0 Shares:
You May Also Like