Leviton Decora Smart Zigbee 3.0 Plug-in Dimmer review

leviton decora smart zigbee 3.0 plug in dimmer

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Compact ontwerp Eenvoudig in te stellenXfinity Home-gecertificeerd (alleen belangrijk voor Xfinity Home-gebruikers)

nadelen

Duur voor wat geleverd wordtHardwareknop ondersteunt dimmen nietZeer smal dimbereik

Ons oordeel

Met vrijwel niets in de weg aan extra functies, kan deze simplistische dimmer gewoon niet tippen aan de concurrentie.

Zigbee-aanhangers hebben niet een enorm aantal producten waarmee ze hun slimme huis kunnen uitrusten, dus het is altijd goed nieuws om wat innovatie in de categorie te zien. Met deze uitbreiding van zijn Decora Smart-productlijn heeft Leviton nu een verzameling Zigbee 3.0-gecertificeerde slimme verlichtingsproducten die een verscheidenheid aan beveiligings- en prestatie-updates bieden.

Leviton’s model DG3HL plug-in dimmer ziet er identiek uit aan de andere plug-in dimmers van het bedrijf, inclusief de Wi-Fi en Z-Wave versies. Het compacte apparaat heeft een enkelvoudig tweepolig stopcontact dat naar beneden is geplaatst, dus u moet het in het onderste stopcontact installeren om te voorkomen dat het tweede stopcontact in een standaard stopcontact wordt geblokkeerd.

witte leviton elektrische stekkers connectoren r51 dzpd3 1rw 31 1000

Een kleine knop op de voorkant van het apparaat wordt groen verlicht wanneer de schakelaar is uitgeschakeld (dient als nachtlampje, omdat het niet kan worden uitgeschakeld), en de knop kan worden gebruikt om de schakelaar handmatig aan of uit te zetten. De DG3HL ondersteunt een maximale belasting van 300 watt, en nogmaals, hij is ontworpen met dimbare apparaten in gedachten (bijv. een lamp). Als je niet-dimmende behoeften hebt, overweeg dan de Leviton Decora Smart DG15A, die een geaard stopcontact biedt dat kleine apparaten, zoals een ventilator met een motor tot 0,5 pk.)

leviton zigbee-app

Ik zal beginnen met de pluspunten, hoewel er niet veel zijn. Ik probeerde de DG3HL te koppelen met een Amazon Echo Plus en hij ontdekte het apparaat snel en voegde het toe aan mijn Alexa smart home-netwerk. (De plug ondersteunt ook het Xfinity Home Touch Screen, maar SmartThings-certificering is nog in behandeling.) De plug werkt goed genoeg met Alexa, maar op een afstand van ongeveer 15 meter van mijn Echo Plus Zigbee-hub waren de prestaties grillig, met de plug vaak de foutmelding ‘Apparaat reageert niet’. Toen ik het dichterbij bracht, verdwenen de fouten. (Zigbee-apparaten vormen een mesh-netwerk, dus het inzetten van elk Zigbee-apparaat, inclusief een andere slimme stekker, dichter bij de hub zou moeten helpen bij implementaties over een groter bereik, omdat het apparaat als een repeater fungeert.)

En nu het slechte nieuws. Ten eerste is het dimbereik beslist zwak. Het verschil tussen 100 procent helderheid en 20 procent helderheid op een standaard LED-lamp was op zijn best marginaal, en ik moest echt goed kijken om een ​​groot verschil in de lichtkwaliteit te zien. Dit wordt nog verergerd door het feit dat de hardwareknop op de stekker helemaal geen dimmen ondersteunt; je kunt alleen dimmen en oplichten via spraak of de Alexa-app. Normaal gesproken zou je de hardwareknop ingedrukt houden om het licht te dimmen of feller te maken, maar met de DG3HL werkt dit niet. De knop is strikt een aan/uit-schakelaar.

Als laatste is er de prijs. Voor $ 40 kost dit apparaat hetzelfde als Jasco’s Enbrighten Zigbee 3.0 slimme dimmerstekker, die – hoewel groter van formaat – twee lampen kan bedienen, de hardwareknop zal die lampen dimmen.

Tenzij je ingenomen bent met het relatief kleine formaat van Leviton’s product – of Xfinity Home-certificering erg belangrijk voor je is – geeft Leviton kopers gewoon niet veel redenen om zijn DG3HL te verkiezen boven de concurrentie.

0 Shares:
You May Also Like