Lenovo Smart Clock Essential review: een geweldige goedkope slimme luidspreker

lenovo smart clock essential top angle

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Ons oordeel

Lenovo’s Smart Clock Essential is van grote waarde voor huishoudens die draaien om Google Assistant.

Ik heb me vaak afgevraagd waarom Google geen antwoord geeft op Amazon’s Echo Dot with Clock. Lenovo moet op dezelfde golflengte hebben gezeten, want dat is precies wat de Lenovo Smart Clock Essential is.

Eigenlijk is het een betere waarde dan de Echo Dot met klok, omdat het tegelijkertijd de informatie weergeeft die u het vaakst wilt – niet alleen de tijd – en het doet het voor $ 10 minder dan de 4e generatie Echo Dot met klok. Een gekrompen broer of zus van de Lenovo Smart Clock, de Essential is een slimme luidspreker met een 4-inch LED-display dat de huidige tijd toont (met een am/pm-indicator, tenzij deze is ingesteld op 24-uursmodus), de dag van de week (de datum zou handiger zijn), de huidige buitentemperatuur (verkregen via internet), en een indicator voor een alarm (indien ingesteld). Vier LED’s op de voorkant lichten op wanneer je het ‘Hey Google’-wakewoord zegt.

lenovo slimme klok essentieel 1

Het lijkt veel op een ouderwetse digitale wekkerradio, maar met Google Assistant aan boord doet de Essential veel meer dan je ooit zou kunnen dromen dat een van die relikwieën in staat zou zijn. Aan vier zijden gewikkeld in een zachte grijze stof, is hij ook uitgerust met een regelbare LED-lichtbalk aan de achterkant. Je zet het nachtlampje aan door de volume-omlaagknop ingedrukt te houden (de volumeregelaars hebben meerdere keren kort indrukken nodig om te werken). De lichtbalk straalt 31 lumen uit bij maximale helderheid, maar je kunt hem op een schaal van 0 tot 100 aanpassen met een spraakopdracht: “Hey Google, zet het nachtlampje op 50”, bijvoorbeeld. U kunt een vergelijkbare opdracht gebruiken om de helderheid van het display van de Essential aan te passen.

De Smart Clock Essential meet 4,474 x 2,52 x 3,27 inch (BxHxD) en weegt iets meer dan een half pond. Aan de bovenzijde van de klok is een 1,5 inch speaker gemonteerd, aangedreven door een 3 watt versterker, en klinkt net iets beter dan een transistorradio uit de jaren 70. De luidspreker heeft vrijwel geen basrespons, maar hakt ook hogere frequenties af, zodat sommige audiosignalen gewoon verdwijnen.

lenovo slimme klok essentieel van boven naar beneden

Aan de andere kant zou niemand op zoek moeten zijn naar geweldige muziekuitvoeringen in een slimme luidspreker in deze klasse en prijsklasse. Het is prima voor een wake-up-afspeellijst, het luisteren naar nieuws en weerberichten en het horen van de Google Assistent die reageert op je commando’s en vragen, verwacht alleen niet dat je ernaast zit te luisteren naar lange afspeellijsten met je favoriete nummers. Er is natuurlijk een oplossing: sluit een high-fidelity Bluetooth-luidspreker of -hoofdtelefoon aan (dit artikel laat zien hoe). De Essential heeft een Bluetooth 5.0-radio aan boord.

Er zijn vier knoppen bovenop de Essential, van links naar rechts: Volume omlaag, volume omhoog, afspelen/pauzeren en alarm instellen. Een korte druk op deze laatste knop zal alle ingestelde alarmen weergeven. Een lange druk zet de klok in een staat waarin u een alarm kunt instellen, met behulp van de volume omhoog en omlaag knoppen om van categorie te wisselen (dag van de week en alarmtijd). Het is veel gemakkelijker om deze stap met een spraakopdracht uit te voeren, maar het is geweldig om de mogelijkheid te hebben om het op een manier te doen die je bedgenoot niet stoort.

lenovo smart clock essentieel achterpaneel

Het achterpaneel van de luidspreker bevat een tonvormige stroomaansluiting, een schakelaar om de twee far-field-microfoons aan de voorkant van de luidspreker te dempen en een USB 2.0 Type-A-oplaadpoort voor uw smartphone of tablet. De USB-poort ondersteunt geen snelladen, maar dat maakt niet uit of je de stekker in het stopcontact steekt voordat je naar bed gaat. Twee brede rubberen strips aan de onderkant van de luidspreker zorgen ervoor dat hij niet kan schuiven over het oppervlak waarop hij wordt geplaatst.

Essential is de perfecte naam voor Lenovo’s nieuwste slimme luidspreker. Het geeft de essentiële informatie die u nodig hebt in een oogwenk weer, en dat voor een geweldige prijs. Je moet om meer diepgaande informatie vragen – en luisteren – omdat het je niets anders kan laten zien dan de tijd, temperatuur en dag van de week. Lenovo heeft er een Wi-Fi 5-netwerkadapter in gestopt, maar er is geen Zigbee- of Z-Wave-radio, dus je hebt een aparte smart home-hub nodig om de rest van je huis te bedienen. Maar de Essential is zo goedkoop dat je ze overal kunt strooien, dus je hoeft nooit je stem te verheffen om de aandacht van de Google Assistent te trekken.

0 Shares:
You May Also Like