Lenovo Smart Clock 2 review: aantrekkelijk maar prijzig

lenovo smart clock 2 main

Lenovo maakt een goede zaak beter met de vernieuwde Smart Clock 2, een Google Assistant-compatibele wekker met een nieuw ontwerp, een levendig aanraakscherm, verbeterd geluid en – als je bereid bent ervoor te betalen – een optioneel draadloos oplaadstation dat ook dienst doet als nachtlampje.

De Smart Clock 2 is een verleidelijke metgezel aan het bed, die rustgevende (of niet) deuntjes kan spelen, alarmen en timers kan instellen, familiefoto’s kan weergeven en slimme apparaten kan bedienen met spraakopdrachten van Google Assistent. Maar voor $ 70 is de Smart Clock 2 aan de prijzige kant, vooral als je bedenkt dat de meer capabele en slaapvolgende Google Nest Hub slechts $ 30 meer kost.

Je kunt de klok ook kopen in een bundel met een Qi- en Apple MagSafe-compatibel draadloos oplaadstation met een geïntegreerd nachtlampje, maar samen nemen de gecombineerde apparaten aanzienlijk meer ruimte in beslag en het pakket kost $ 90.

Ontwerp

Met afmetingen van 3,67 x 4,47 x 2,81 inch (HxBxD), is de Lenovo Smart Clock 2 iets groter dan zijn voorganger, maar ook ondieper, met een basis die een paar 1,5-inch front-firing drivers verbergt. Met een gewicht van 0,66 pond voelt de Smart Clock 2 solide en stevig aan, maar niet onredelijk zwaar, en er is weinig kans dat u hem per ongeluk omvalt.

Verkrijgbaar in de smaken Abyss Blue, Shadow Black en Heather Grey, de Lenovo Smart Clock 2 wordt geleverd met een gezellige stoffen bekleding, met volume omhoog/omlaag-knoppen bovenop.

lenovo slimme klok 2 bovenste knoppen

Aan de achterkant bevindt zich een tonvormige voedingspoort voor het ongeveer anderhalve meter lange netsnoer, dat eindigt in een dikke muurwrat. Ook aan de achterkant is een schakelaar die de microfoon dempt.

Optioneel oplaadstation

Het optionele oplaadstation is ondertussen bijna twee keer zo breed als de klok zelf en meet 8,65 x 3,26 x 0,96 inch (BxDxH). Een paar rubberen voetjes aan de onderkant zorgen ervoor dat het dock niet verschuift, terwijl een wieg bovenop de klok wordt aangesloten met behulp van een reeks pogo-pinnen. Op zichzelf is de Smart Clock 2 een compact apparaat, maar in het oplaadstation heeft hij ongeveer dezelfde voetafdruk als de Google Nest Hub.

lenovo slimme klok 2 met google nest hub

Rechts van de klokhouder bevindt zich het Qi-compatibele oplaadoppervlak, dat Apple’s MagSafe-oplaadstandaard ondersteunt. Toen ik het testte met mijn iPhone 12 Pro, klikte de handset precies op zijn plaats en op het scherm werd het MagSafe-oplaadsymbool weergegeven, precies zoals verwacht. Ik was ook in staat om mijn iPhone van de MagSafe-oplader te verwijderen zonder het dock zelf op te tillen. Als je tegelijkertijd een tweede apparaat wilt opladen, kun je dat doen via de USB-A-oplaadpoort aan de achterkant.

lenovo smart clock 2 met draadloos oplaadstation

Naast het Qi-oplaadoppervlak wordt het dock ook geleverd met een nachtlampje dat in de klokhouder is geïntegreerd en de klok omgeeft wanneer deze is geplaatst.

lenovo slimme klok 2 nachtlampje

Het lampje van 11 lumen gaat even aan als je de klok dockt of een telefoon op de oplader legt, en je kunt het lampje ook activeren door op het klokdisplay naar beneden te vegen en op de knop Nachtlampje te tikken. Wanneer u het licht handmatig activeert, wordt het na één tot vijf minuten automatisch uitgeschakeld en kunt u de nachtlichttimer aanpassen via het instellingenmenu.

lenovo slimme klok 2 achter

Nu is schoonheid in het oog van de toeschouwer, en als je denkt dat het dock van de Lenovo Smart Clock 2 er goed uitziet, meer kracht voor jou. Persoonlijk vond ik dat het composiet plastic oppervlak van het dock, dat bezaaid is met kleine kleurvlekjes, er een beetje lelijk uitzag, vooral zonder dat er een telefoon op de oplader lag. Naast het uiterlijk neemt het oplaadstation veel ruimte in beslag, wat een uitdaging kan zijn op een overvol nachtkastje. Dat ben ik in ieder geval, en als het oplaadstation voor jou werkt (en functioneel gezien ook goed), laat me je dan niet in de weg staan.

Weergave

Het 4-inch, 480 x 800-pixel IPS-scherm van de Lenovo Smart Clock 2 zag er verrassend scherp en levendig uit in mijn ogen. Toen ik de klok als fotolijst gebruikte, zagen mijn familiefoto’s er aangenaam gedetailleerd uit en waren er geen tekenen van een hor-effect.

Het is niet verwonderlijk dat de Smart Clock 2 de Ambient IQ-functie op de duurdere Nest-schermen van Google mist, die uitstekend werk leveren door de kleur van het scherm aan te passen aan het omgevingslicht in de kamer. Toch deed de meer typische omgevingslichtsensor van de Smart Clock 2 het goed om het scherm te dimmen wanneer de lichten uitgingen, en toen de kamer helemaal donker werd, schakelde het scherm over naar een nachtmodus met een gedimde wijzerplaat.

Functies en functionaliteit

Hoewel het wordt geleverd met de volledige Google Assistent, is de weergave-ervaring van de Lenovo Smart Clock 2 een uitgeklede versie van wat je op Google Nest smart-displays zult vinden. Op het hoofdscherm kun je kiezen uit 11 configureerbare wijzerplaten, of je kunt de klok gebruiken als fotolijst met snapshots uit Google Foto’s. In plaats van te proberen portretfoto’s aan elkaar te koppelen of alleen de zijkanten van portretfoto’s te vervagen om het scherm te vullen, blijft de Smart Clock 2 wijselijk alleen bij landschapsgerichte foto’s.

Als u het scherm van rechts naar links veegt, springt u naar een scherm waarmee u alle media kunt bedienen die u naar de klok cast (Chromecast-audio wordt ondersteund, maar geen video), terwijl de volgende schermen actieve alarmen tonen, de weer en andere relevante activiteiten, zoals recente Spotify-afspeellijsten en aankomende agenda-evenementen. Niet slecht, maar de interface op de Google Nest Hub en Nest Hub Max is veel uitgebreider.

Naar beneden vegen op het scherm onthult sneltoetsen voor alarmen, een dutje-timer, muziek (door op de knop te tikken gaat u verder waar u was gebleven in uw standaard muziekservice in Google Home) en het nachtlampje (dat, zoals ik eerder heb beschreven , blijft maximaal vijf minuten aan. Er is ook een aan/uit-schakelaar voor alle aangesloten slimme lampen in de kamer. Door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm kun je de helderheid van het scherm aanpassen, het volume aanpassen, een “do niet storen”-modus en ga naar het instellingenscherm.

Slimme huisbediening

Dankzij de ingebouwde Google Assistent kun je met de Lenovo Smart Clock 2 je compatibele smarthome-apparaten bedienen met spraakopdrachten, net zoals je zou kunnen met een Google Nest Audio of Nest Mini.

Het Home-platform van Google loopt achter op Alexa als het gaat om ondersteuning voor slimme apparaten, maar het is snel aan het inhalen, en de meeste belangrijke spelers in de smart home-arena (zoals Philips Hue, TP-Link/Kasa Home, LG, Samsung, augustus, Arlo en Wyze spelen allemaal leuk met Google Assistent, om nog maar te zwijgen van Nest-thermostaten.

Toch is het (opnieuw) vermeldenswaard dat de Lenovo Smart Clock 2 de uitgebreide slimme bedieningsschermen op Google Nest Hub-apparaten mist, en als je slimme beveiligingscamera’s bezit, kun je hun live videofeeds niet naar de klok streamen Scherm.

Geluidskwaliteit

Lenovo gaat er prat op dat de audio van de Smart Clock 2 is verbeterd nu de 1,5-inch drivers naar voren in plaats van naar achteren zijn gericht. Ik was niet in staat om de audioprestaties van de Smart Clock 2 te vergelijken met zijn voorganger, maar het spelen van deuntjes op de nieuwe klok klonk redelijk gezien hoe klein het is, met Billie Eilish’s “Oxytocin” die relatief helder klonk met een heel klein beetje bas , terwijl “Reminiscing” van Little River Band wat warmer klonk dan ik had gedacht. Toch hebben we het hier over klokradio-plus audio van hoge kwaliteit, dus houd uw verwachtingen onder controle.

Wat muziekservices betreft, kun je deuntjes streamen van elke streamingservice die beschikbaar is in de Google Home-app, inclusief Apple Music, Deezer, iHeartRadio, Pandora, Spotify en YouTube Music, evenals alle muziek-apps die Chromecast ondersteunen.

Waar het op neerkomt:

Hoewel ik een fan ben van het compacte, met stof beklede ontwerp, het heldere scherm en de slimme functionaliteit, zou de Lenovo Smart Clock 2 van $ 70 aantrekkelijker zijn als het prijskaartje iets lager was.

Zoals ik eerder heb vermeld, kost de slaap-tracking Google Nest Hub slechts $ 100, en hij biedt de volledige Nest Hub-ervaring en videostreaming, en hij is niet zo veel groter dan de Smart Clock 2. En als je de omvangrijke (en als je het mij vraagt, enigszins lelijk) draadloos oplaadstation met het nachtlampje, je kijkt naar $ 90 voor de bundel.

Toch is de Lenovo Smart Clock 2 goed in wat hij doet, en als je geduld hebt, kun je er waarschijnlijk een kopen voor een korting. Slechts enkele dagen voordat deze recensie werd gepubliceerd, bood Lenovo de Smart Clock 2 (niet de klok-en-oplader-bundel) aan voor slechts $ 50, of ongeveer evenveel als een Google Nest Mini zonder display. Voor die prijs begint de Smart Clock 2 er veel aantrekkelijker uit te zien.

0 Shares:
You May Also Like