Lees dit voor de update Windows 10 versie 2004, mei 2020 Update

Na een lang testproces is Microsoft eindelijk begonnen met het uitrollen van de nieuwste Windows 10 feature update versie 2004, ook wel bekend als Windows 10 May 2020 update. In tegenstelling tot de update van november 2019, wordt de nieuwste functie-update versie 2004 geleverd met aanzienlijke veranderingen onder de motorkap die nieuwe functionaliteit en prestatieverbeteringen toevoegen voor zowel apps als over de hele linie.

Net als de vorige versies kan Windows 10 May 2020 Update ook door bijna alle configuraties worden uitgevoerd en krijgen compatibele apparaten de melding van Windows-versie 2004 op de Windows Update-pagina. De uitrolfasen van de functie-update betekenen dat niet iedereen de update op dezelfde dag ontvangt. Om de Windows 10 2020-update te krijgen, moet je naar Windows Update gaan en controleren op updates.

Welnu, Microsoft heeft de update van mei 2020 van Windows 10 lange tijd getest, de eerste preview-build werd uitgebracht in februari 2019 en na ongeveer 15 maanden testen met Windows Insiders (een groep bètatesters), rolde het bedrijf op 27 mei 2020 Windows 10 uit. Mei 2020 Update versie 2004 Bouw 19041.264. Maar toch heeft Microsoft een zeer lange lijst met bekende en onopgeloste problemen met de functie-update gepubliceerd.

Bekende problemen in de update van Windows 10 mei 2020

Lees de bekende en onopgeloste problemen voordat u Windows 10 versie 2004 upgrade

Bepaalde versies van Realtek Bluetooth-radiostuurprogramma’s hebben incompatibiliteitsproblemen gevonden met Windows 10, versie 2004 (de update van Windows 10 mei 2020) en als gevolg daarvan kunnen gebruikers na het updaten mogelijk geen verbinding maken of koppelen met meer dan één Bluetooth-apparaat tegelijk.

Windows 10-apparaten waarop Conexant ISST-audiostuurprogramma is geïnstalleerd, kunnen een foutmelding krijgen of problemen ondervinden tijdens het installeren van de update van mei 2020 of nadat het apparaat is bijgewerkt.

Apparaten met Conexant- of Synaptics-audiostuurprogramma’s kunnen een Blue Screen of Death-fout veroorzaken na het installeren van de functie-update van Windows 10.

Sommige apps gebruiken de eigenschap ImeMode om de IME-modus (Input Method Editor) voor afzonderlijke tekstinvoervelden te besturen om de typefficiëntie te verhogen. Maar het bedrijf heeft opgemerkt dat sommige IME’s voor bepaalde talen problemen kunnen hebben met het gebruik van de ImeMode-eigenschap met bepaalde apps op Windows 10 versie 2004.

Intel en Microsoft hebben incompatibiliteitsproblemen gevonden die problemen kunnen veroorzaken voor de Windows 10 mei 2020-update voor gebruikers die een monitor met variabele verversingssnelheid (VRR) hebben aangesloten op een Intel geïntegreerde grafische verwerkingseenheid-beeldschermadapter. En als u VRR inschakelt op getroffen apparaten, wordt de VRR niet ingeschakeld voor de meeste games, met name games die Direct X 9 gebruiken.

Apparaten met een Thunderbolt-dock kunnen een Blue Screen of Death-fout krijgen bij het aansluiten of loskoppelen van het dock.

Apparaten die de Always On, Always Connected-compatibele netwerkadapter gebruiken, kunnen fouten krijgen of onverwacht worden afgesloten of opnieuw worden opgestart.

Sommige apps en games die GameInput Redistributable gebruiken, kunnen de ondersteuning voor muisinvoer verliezen.

Apps of stuurprogramma’s die bepaalde versies van aksfridge.sys of aksdf.sys gebruiken, kunnen worden beïnvloed en kunnen niet worden geïnstalleerd of starten mogelijk niet na het bijwerken.

Apparaten met een oudere versie (versie lager dan 358.00) van de Nvidia-beeldschermadapterstuurprogramma’s geïnstalleerd, kunnen een stopfout met een blauw scherm of andere problemen krijgen tijdens of na het installeren van de update naar Windows 10, versie 2004

Welnu, Microsoft zegt dat de Windows 10 2020-update niet zal worden aangeboden op getroffen apparaten, en het bedrijf raadt aan om niet handmatig te updaten met de knop Nu bijwerken of de Media Creation Tool totdat dit probleem is opgelost.”

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like