Leeg of zwart scherm met cursor na inloggen op Windows 10

Soms ervaart u een zwart scherm van Windows 10 met cursor voor inloggen of een knipperende cursor na inloggen. Een aantal gebruikers meldt dat Windows 10 niet correct laadt en alleen een zwart scherm met cursor toont na het installeren van de nieuwste Windows-updates. Dus wat veroorzaakt Windows 10 een zwart scherm met cursor? Het kan verschillende oorzaken hebben, waaronder problemen met hardware, software of een combinatie van beide. Opnieuw beschadigde systeembestanden, verouderde grafische kaartstuurprogramma’s, opstartprogramma’s of beveiligingssoftware zijn enkele veelvoorkomende redenen! windows zwart scherm met cursor na inloggen. Wat de reden ook is In dit bericht hebben we enkele van de best werkende oplossingen om het probleem op te lossen.

Windows zwart scherm met cursor na inloggen

Als u ook met een soortgelijk probleem worstelt, wordt het computer- of laptopscherm plotseling zwart na het opstarten en krijgt u een zwart scherm met een cursor na het inloggen. Volg de stappen voor probleemoplossing om dit probleem op Windows 10 op te lossen.

Voordat u doorgaat, raden we aan om het verbindingsprobleem tussen het beeldscherm en de computer te controleren. Zorg er opnieuw voor dat beide uiteinden van de videosignaalkabel correct zijn aangesloten, dat de monitor stroom krijgt en dat de aan/uit-knop is ingeschakeld.

Probeer een Windows-toetsreeks om het scherm te activeren

Microsoft stelt voor als u een “zwart of leeg scherm krijgt nadat u zich hebt aangemeld bij Windows 10”. Probeer de Windows-toetsreeks te volgen om het scherm te activeren.

Als u een toetsenbord heeft aangesloten, drukt u op de Windows-logo toets+Ctrl+Shift+B. Als u zich in de tabletmodus bevindt, drukt u binnen 2 seconden drie keer tegelijk op de volume-omhoog- en volume-omlaag-knoppen.

Als Windows reageert, klinkt er een korte pieptoon en knippert of dimt het scherm terwijl Windows probeert het scherm te vernieuwen.

Herstart Windows Verkenner

Druk tegelijkertijd op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen. Scroll op het tabblad Processen naar beneden en zoek Windows Verkenner. Klik met de rechtermuisknop op Windows Verkenner en selecteer vervolgens Opnieuw opstarten. Als dat niet werkt, selecteert u Bestand in de linkerbovenhoek van Taakbeheer en selecteert u Nieuwe taak uitvoeren. Typ explorer.exe en selecteer vervolgens OK.

Verwijder de batterij en druk lang op de aan/uit-knop (alleen laptops)

Als uw Windows 10-laptop vastloopt met het zwarte scherm, koppelt u gewoon de voedingsadapter los.Sluit uw laptop af en verwijder de batterij.Terwijl de batterij leeg is, houdt u de aan / uit-knop 30 seconden ingedrukt.Plaats de batterij terug en start uw pc opnieuw.

Als u een desktop-pc gebruikt, sluit u Windows gewoon krachtig af, koppelt u alle apparaten los, inclusief toetsenbord, muis, voedingskabel, VGA-kabel enz. Houd vervolgens de aan / uit-knop 30 seconden ingedrukt en sluit vervolgens alleen de voedingskabel, VGA-kabel, toetsenbord en muis aan en zet windows check normaal gestart.

Start op in Veilige modus om probleemoplossing uit te voeren

In het geval dat er geen probleem is met uw externe apparaten, kunnen er een aantal andere redenen zijn en kunt u uw computer opstarten in de veilige modus om te proberen het probleem op te lossen.

U kunt uw computer op verschillende manieren in de veilige modus laten opstarten, maar in dit geval kunt u het volgende doen:

Start uw pc Houd in het aanmeldingsscherm de Shift-toets ingedrukt, klik op de aan/uit-knop rechtsonder en selecteer Opnieuw opstarten.

Als u eenmaal in het geavanceerde opstartmenu bent, klikt u op Problemen oplossen.

Opmerking: als u niets op het scherm kunt zien vanwege een zwart scherm, start u uw systeem op vanaf een installatiemedium (als u dat niet heeft, leest u hier hoe u een opstartbare USB kunt maken). Sla het eerste scherm over en klik op computer repareren om het geavanceerde opstartmenu te openen. Klik vanaf hier op Problemen oplossen.

Klik in het volgende scherm op Geavanceerde opties -> Opstartinstellingen.

Klik op de knop Opnieuw opstarten. Druk vervolgens in de opstartinstellingen op 4 naar de veilige modus of op F5 om naar de veilige modus met netwerkmogelijkheden te gaan.

Zodra uw computer zich in de veilige modus bevindt, kunt u de volgende stappen voor probleemoplossing proberen om het probleem met het zwarte scherm op een pc met Windows 10 op te lossen.

Installeer uw beeldschermstuurprogramma opnieuw

Zoals eerder besproken, de meest voorkomende reden achter deze update van het grafische stuurprogramma met fouten, die u mogelijk hebt ontvangen via de Windows 10-update. Andere keren is er geen probleem met de update, maar is het videostuurprogramma mogelijk beschadigd, waardoor het niet goed werkt en een zwart scherm wordt weergegeven. We raden aan om het beeldschermstuurprogramma opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen:

    Gebruik de Windows-toets + X om het hoofdgebruikersmenu te openen en selecteer Apparaatbeheer. Beeldschermadapters uitvouwen. Klik met de rechtermuisknop op de adapter en selecteer Installatie ongedaan maken. Snelle tip: u kunt ook de optie Stuurprogrammasoftware voor dit apparaat verwijderen selecteren om het stuurprogramma te verwijderen van jouw computer. Soms wordt dit aanbevolen, maar als het besturingssysteem het stuurprogramma niet online kan vinden, moet u het juiste stuurprogramma voor uw videoadapter downloaden van de website van uw pc-fabrikant. Klik op OK om te bevestigen en Windows opnieuw te starten.

Bij de volgende login zou Windows 10 het stuurprogramma van de videoadapter automatisch opnieuw moeten installeren en hopelijk zal het zwarte scherm verdwijnen.

Bezoek daarnaast de website van de fabrikant van het apparaat, download en installeer van daaruit de nieuwste beschikbare grafische driver voor uw pc.

Snel opstarten uitschakelen

Sommige andere gebruikers melden op het Microsoft-forum dat het uitschakelen van de functie voor snel opstarten hen helpt het probleem met het zwarte scherm op te lossen. In de veilige modus kunt u de functie voor snel opstarten uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen.

    Open het Configuratiescherm. Klik op Systeem en beveiliging. Klik op Energiebeheer. Selecteer de link Kies wat de aan/uit-knop doet in het linkerdeelvenster. Klik op de link Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Schakel de optie Snel opstarten inschakelen (aanbevolen) uit. Klik op Wijzigingen opslaan. Start uw computer opnieuw op om de taak te voltooien.

Maak een nieuw gebruikersaccount aan

Beschadigd gebruikersaccountprofiel veroorzaakt ook een zwart scherm bij het opstarten, als het toepassen van bovenstaande oplossingen het probleem niet oplost. We raden aan om een ​​nieuw gebruikersaccount aan te maken door de onderstaande stappen te volgen en te controleren of dit helpt.

Om een ​​nieuwe gebruikersaccount aan te maken in de veilige modus, klikt u op zoeken in het startmenu, typt u cmd. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt, selecteer Uitvoeren als beheerder. Typ vervolgens de volgende opdracht om een ​​nieuwe gebruikersaccount aan te maken en druk op enter.

net user gebruikersnaam wachtwoord /add

Opmerking: Wijzig hier “gebruikersnaam” in de opdracht voor de naam van het gewenste account. En wachtwoord voor inloggen op gebruikersaccount.

Typ de volgende opdracht om het accounttype te wijzigen in Beheerder en druk op Binnenkomen:

net localgroup beheerders GEBRUIKERSNAAM /add

Vergeet niet om “USERNAME” te wijzigen in het commando voor de naam van uw account.

Dat is alles. Start de vensters normaal opnieuw op en log deze keer in met het nieuw aangemaakte gebruikersaccount. Ik hoop dat je deze keer de normale weergave krijgt.

Antivirussoftware van derden verwijderen of bijwerken

Van sommige antivirussoftware van derden is bekend dat ze zwarte schermen veroorzaken. Verwijder tijdelijk de software van derden (met name antivirusprogramma’s) die op uw systeem is geïnstalleerd en die dit probleem kan veroorzaken. Kijk of dit het probleem oplost.

Druk op Windows + R, typ appwiz.cpl en okon-venster met programma’s en functies, klik met de rechtermuisknop op geïnstalleerde antivirus en selecteer verwijderen. Doe hetzelfde met andere recent geïnstalleerde toepassingen van derden.

Voer de SFC- en DISM-opdracht uit

Voer ook een scan uit () om te controleren en ervoor te zorgen dat beschadigde systeembestanden het probleem niet veroorzaken. Waar het uitvoeren van het SFC-hulpprogramma scant en herstelt beschadigde systeembestanden (indien gevonden).

Als de scanresultaten niet kunnen worden hersteld, probeert u de commando’s “Windows System Resource Protection heeft beschadigde bestanden gevonden maar kan ze niet repareren”.

Reset je computer

Als geen van de bovenstaande oplossingen het zwarte scherm van Windows 10 met de cursor repareert? dan is het resetten van je computer de laatste optie voor jou.

Druk op Windows-toets + X selecteer instellingen en ga vervolgens naar Update en beveiliging Kies herstel in het linkerdeelvenster. Kijk Reset deze pc-optie aan de rechterkant. Klik op Begin om te beginnen met het resetten van uw computer.Kies voor Bewaar mijn bestanden en volg de instructies op het scherm om uw computer opnieuw in te stellen zonder gegevensverlies.

Hebben deze oplossingen geholpen om het “zwarte of lege scherm na inloggen bij Windows 10” te herstellen? Laat ons weten welke optie voor u werkte, a

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like