Laptopcamera werkt niet na update van Windows 10? Laten we het probleem oplossen

De camera op Windows 10 werkt meestal standaard. Maar soms kan het gebeuren dat tijdens het gebruik van de ingebouwde camera op de laptop de camera niet werkt, zegt Windows 10 “We kunnen uw camerafout 0xA00F4244 niet vinden”. Een aantal gebruikers meldt na de recente update van Windows 10 1909 Camera-app kan niet worden gestart met een fout “er is iets misgegaan, zorg ervoor dat uw camera is aangesloten en niet wordt gebruikt door een andere app”

De reden kan zijn dat de laptopcamera niet goed werkt op Windows 10, het kan zijn dat de stuurprogramma’s ontbreken na een recente update. Het is mogelijk dat uw antivirusprogramma de camera blokkeert of dat uw privacyinstellingen geen cameratoegang toestaan ​​voor sommige apps en meer. Wat de reden ook is als u problemen ondervindt met de ingebouwde webcam op uw laptop of USB-camera die is aangesloten op uw desktopcomputer, hier zijn snelle oplossingen van toepassing om het probleem op te lossen.

Windows 10-camera werkt niet

Voordat u de mogelijke oplossingen die hier worden vermeld doorloopt, moet u overwegen het systeem opnieuw op te starten waarmee het probleem wordt opgelost als een tijdelijke storing verhindert dat de Camera-app correct werkt.

Zoek ook in uw antivirussoftware-instellingen naar instellingen die de toegang tot uw camera of toestemming om uw webcam te gebruiken blokkeren. (We raden aan om de beveiligingssoftware tijdelijk uit te schakelen of te verwijderen totdat het probleem is opgelost)

Als je een USB-camera hebt aangesloten op een desktopcomputer, controleer dan of deze goed is aangesloten en probeer deze op een andere USB-poort aan te sluiten

Wijzig privacy-instellingen voor camera-app

Sinds Windows 10 versie 1803 een onderdeel is van privacyverbetering, heeft het bedrijf de toegang van bepaalde apps tot je microfoon en camera automatisch ingetrokken. En het controleren van de privacy-instellingen (Controleer of apps toestemming hebben om de webcam op uw computer of laptop te openen en te gebruiken) is een van de eerste stappen om een ​​camera op uw apparaat te laten werken.

Druk op de Windows + I-sneltoets om de app Instellingen te openen, Klik op Privacy en vervolgens op Camera. Klik in het gedeelte “Cameratoegang voor dit apparaat” op de knop Wijzigen en zorg ervoor dat de camera voor dit apparaat is ingeschakeld. Zorg er ook voor dat de onderstaande schakelaar is ingeschakeld Apps toegang geven tot je camera is ingeschakeld.

Reset Camera-app naar de standaardinstellingen

Laten we de webcam-app resetten naar de standaardinstellingen, waarmee het probleem wordt opgelost als deze is gestart vanwege een verkeerde configuratie in de camera-app.

Open Instellingen-app met sneltoets Windows + I, Navigeer naar Apps en vervolgens Apps & functies, Zoek en selecteer Camera-app-item en klik op de link geavanceerde opties, Klik op de Reset-knop. Wanneer u de bevestigingsflyout ziet, klikt u op de Resetten om de Camera-app terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Controleer het camerastuurprogramma dat het probleem veroorzaakt

Als het probleem is begonnen na de recente update van Windows 10 1909, bestaat de kans dat u een verouderde versie van het camerastuurprogramma gebruikt dat het probleem veroorzaakt. In dergelijke gevallen kunt u proberen het camerastuurprogramma bij te werken, terug te draaien of opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Camerastuurprogramma bijwerken

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer apparaatbeheer. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Vouw de vertakking voor beeldapparaten, camera’s of geluid, video en gamecontrollers uit. Klik met de rechtermuisknop op de webcam en selecteer de optie Stuurprogramma bijwerken. Klik op de Zoek automatisch naar de bijgewerkte knop voor de stuurprogrammasoftware en volg de instructies op het scherm, als er een nieuwere update beschikbaar is, downloadt en installeert u deze automatisch.

Stuurprogramma voor terugdraaien van camera

Het wordt altijd aanbevolen om de nieuwste apparaatstuurprogramma’s te gebruiken om toegang te krijgen tot nieuwe verbeteringen en functies, maar soms komen nieuwe stuurprogramma’s met compatibiliteitsproblemen met bugs waardoor het apparaat mogelijk niet goed functioneert. In dergelijke gevallen, als de camera werkte vóór een recente stuurprogramma-update, kan het probleem worden opgelost door terug te gaan naar de vorige versie.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en klik op ok Hiermee wordt Apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Vouw nu de vertakking Beeldapparaten, Camera’s of Geluids-, video- en gamecontrollers uit. Vouw Beeldapparaten of Geluids-, video- en gamecontrollers of Camera’s uit en zoek uw webcam eronder vermeld. Klik met de rechtermuisknop op uw webcam en selecteer Eigenschappen. Selecteer het tabblad Stuurprogramma en klik op de knop Stuurprogramma terugzetten en kies vervolgens Ja. (Merk op dat sommige stuurprogramma’s geen rollback-optie bieden.) Selecteer Ja om door te gaan met het terugdraaien en start uw pc opnieuw op zodra het proces is voltooid. Controleer daarna en open de Camera-app, hoop dat deze keer zonder fouten begint.

Installeer webcamstuurprogramma opnieuw

Als terugdraaien niet werkte of niet beschikbaar is, verwijdert u uw webcamstuurprogramma en scant u op hardwarewijzigingen.

Open opnieuw Apparaatbeheer, Vouw beeldapparaten of Geluids-, video- en gamecontrollers uit. Klik met de rechtermuisknop op geïnstalleerde webcamstuurprogramma en selecteer Installatie ongedaan maken Verwijder de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat en selecteer vervolgens OK. Nu Windows opnieuw opstarten En aanvinken bij het volgende aanmeldingsvenster wordt automatisch geïnstalleerd het webcamstuurprogramma.

Als Apparaatbeheer niet wordt geopend, klikt u op het menu Actie en selecteert u Scannen op hardwarewijzigingen. Wacht tot het de bijgewerkte stuurprogramma’s heeft gescand en opnieuw geïnstalleerd, start uw pc opnieuw op en probeer vervolgens de Camera-app opnieuw te openen.

Heb je nog steeds hulp nodig, zoek dan hulp op de website van de fabrikant van de webcam. Download de nieuwste beschikbare stuurprogrammaversie voor uw webcam van de website van de fabrikant en installeer deze. controleer of de Windows-camera-app begon te werken.

Camera-app opnieuw installeren

Nogmaals, het opnieuw installeren van de Camera-app kan alles in de oorspronkelijke staat herstellen en dit is misschien wel de meest effectieve manier om het probleem op te lossen dat Camera niet werkt.

Om de Camera-app te verwijderen, klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en kies Windows PowerShell (Admin). Voer de volgende opdracht in en druk op de enter-toets om de camera-app te verwijderenGet-AppxPackage *Microsoft.WindowsCamera* | AppxPackage verwijderenZodra u dit hebt gedaan, start u uw pc opnieuw op. Open nu de Microsoft Store-zoekopdracht voor de Windows Camera-app en installeer deze.

Tweak Windows Register-editor

Heb nog steeds hulp nodig, laat het Windows-register aanpassen om het probleem met de Camera-app op Windows 10 op te lossen.

Druk op Windows + R, typ regedit en klik op ok om de register-editor te openen, maak eerst een back-up van de registerdatabase en navigeer vervolgens door de volgende sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Media Foundatio\PlatformKlik met de rechtermuisknop op Platform selecteer dan Nieuw > DWORD (32-bits) waarde. En noem deze nieuwe DWORD als EnableFrameServerMode.

Dubbelklik op EnableFrameServerMode en verander de waarde naar 0.Klik op OK en sluit de register-editor. Start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Open nu bij de volgende start de camera-app en controleer de hoop dat deze deze keer normaal start zonder fouten.

Dit zijn enkele van de meest effectieve oplossingen om te repareren Windows 10 camera-app problemen (Windows 10 camera-app werkt niet, opent niet, werkt niet meer, er is iets misgegaan 0xa00f4271, we kunnen uw camera niet vinden 0xA00F4244 of 0x200F4244 enz.). En ik ben er zeker van dat het toepassen van bovenstaande oplossingen Windows webcam terug zal keren naar het normale stadium. Heb je nog vragen, suggesties over dit bericht, voel je vrij om het te bespreken in de onderstaande opmerkingen.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like