Laptop loopt willekeurig vast na installatie van Windows 10 oktober 2020-update? Probeer deze oplossingen

Is het je opgevallen dat computer loopt willekeurig vast na de Windows 10 20H2-update? Er zijn geen fouten, maar het systeem is gewoon bevroren, meestal beweegt u de muis maar klikt u nergens op. Je bent niet de enige, verschillende gebruikers melden dat Windows 10 willekeurig vastloopt, ongeveer een minuut of twee kan niets doen op Windows 10 pc.

De problemen die Windows 10 niet reageert, bevriest meestal vanwege de incompatibiliteit van hardware en stuurprogramma’s. Het geïnstalleerde apparaatstuurprogramma is niet compatibel met de huidige Windows 10-versie. (Vooral geïnstalleerde grafische driver) Opnieuw soms onjuiste instellingen van virtueel geheugen, virus-malware-infectie, corruptie van systeembestanden veroorzaakt ook willekeurig vastlopen en vastlopen op Windows 10. Als u met dit probleem worstelt, helpen hier 5 effectieve oplossingen om de systeemprestaties te optimaliseren, Windows 10 versnellen .

Fix Windows 10 loopt vast en reageert niet

    Zorg ervoor dat u alle USB-extensies of aangesloten apparaten loskoppelt van uw pc Druk op Windows-toets + R Type Temp en druk op Enter. Druk op Control + A, klik met de rechtermuisknop en verwijder vervolgens alle bestanden in de map. Soms zorgt het uitvoeren van een antivirusprogramma ervoor dat het systeem vastloopt. Schakel antivirussoftware tijdelijk uit of verwijder de installatie ervan. Voer een schone start van Windows 10 uit en controleer of het systeem normaal werkt dan een derde party service conflict oorzaak systeem loopt vast en reageert niet.

Programma’s op de achtergrond uitschakelen

Open Windows-instellingen (Windows + I) Klik op Privacy en selecteer vervolgens Achtergrond-apps. Schakel hier de knop “Laat apps op de achtergrond draaien” uit, zoals onderstaande afbeelding toont.

Installeer .NET Framework 3.5 en C++ Redistributable Package

Als uw computer na de upgrade naar Windows 10 blijft vastlopen en niet meer reageert, kunnen deze problemen worden verholpen door verschillende C++ Redistributable Packages en .NET Framework 3.5 te installeren. Windows 10 en veel applicaties van derden vertrouwen op deze componenten, download ze daarom via de onderstaande links.

Scan en repareer beschadigde systeemupdatebestanden

Als u merkt dat Windows 10 begon te bevriezen en niet reageert na het installeren van de update van oktober 2020, bestaat de kans dat systeembestanden beschadigd raken en ontbreken tijdens het upgraden van het proces. Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat ontbrekende systeembestanden scant en herstelt van %WinDir%\System32\dllcache.

Typ cmd bij zoeken in het startmenu, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Typ nu commando sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit begint met het scannen van vensters op ontbrekende beschadigde bestanden. Indien gevonden, herstelt het SFC-hulpprogramma ze automatisch vanuit een gecomprimeerde map die zich bevindt %WinDir%\System32\dllcache.Wacht tot het scanproces 100% is voltooid en start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Opmerking: als de SFC-scan resultaten oplevert, “Windows Resource Protection vond corrupte bestanden, maar kon sommige ervan niet herstellenVoer de DISM-opdracht uit (Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth) die de systeemimage herstelt en SFC zijn werk laat doen.

Beeldschermstuurprogramma bijwerken

Zoals eerder besproken, veroorzaakt het incompatibele apparaatstuurprogramma, met name het grafische stuurprogramma, dit probleem meestal. We raden aan om verouderde apparaatstuurprogramma’s te controleren en bij te werken of opnieuw te installeren.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc, en ok om Apparaatbeheer te openen. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Kijk of een stuurprogramma wordt vermeld met een geel driehoekje. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer stuurprogramma bijwerken. Vouw Beeldschermstuurprogramma uit, klik met de rechtermuisknop op grafisch stuurprogramma en selecteer update driver.Selecteer “Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware” en laat het het proces voltooien. Of bezoek de website van de fabrikant van het apparaat, download de nieuwste stuurprogramma’s voor uw pc en installeer ze. Start uw pc opnieuw op en controleer of er geen probleem is, het systeem werkt soepel.

Virtueel geheugen aanpassen

Houd uw Windows-toets ingedrukt en druk op Pauze (Pauze) om het venster Systeemeigenschappen te openen,

Selecteer Geavanceerde systeeminstellingen. Kies het tabblad Geavanceerd, klik op Instellingen onder Prestaties. Onder, prestatie-opties gaan naar Geavanceerd en vervolgens Wijzigen. Schakel het selectievakje Wisselbestandsgrootte voor alle stations automatisch beheren uit. Selecteer (C:). Klik op Aangepast formaat. Gebruik bij Oorspronkelijke grootte het nummer dat in het onderstaande vak is aangeduid als Aanbevolen. Typ bij Maximale grootte (een getal dat niet kan worden bepaald zonder uw RAM/geheugen. Geef dat alstublieft op).

Stel deze waarde niet te hoog in. Het zou ongeveer 1,5 keer zo groot moeten zijn als uw fysieke RAM. bijv. Een pc met 4 GB (4096 MB) RAM mag niet meer dan ongeveer 6.144 MB virtueel geheugen (4096 MB x 1,5) hebben.

Druk op Instellen en vervolgens op OK. Start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Windows Geheugendiagnose uitvoeren

Typ geheugen in de Windows-zoekbalk en selecteer Windows Memory Diagnostic. Selecteer in de reeks weergegeven opties Nu opnieuw opstarten en controleer op problemen. Daarna zal Windows opnieuw opstarten om te controleren op mogelijke RAM-fouten en hopelijk de mogelijke redenen weergeven waarom Windows 10 Bevriest willekeurig. Start uw pc opnieuw op om wijzigingen op te slaan.

Schakel het energiebeheer van de verbindingsstatus uit

Druk op Windows-toets + R en typ vervolgens “powercfg.cpl” en druk op enter om Energiebeheer te openen. Klik op Plan-instellingen wijzigen naast het door u gekozen Energieplan. Klik nu op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Vouw PCI Express uit en vouw vervolgens Link State Power Management uit. Selecteer UIT in de vervolgkeuzelijst voor beide Op batterij en aangesloten energie-instellingen. Start uw pc opnieuw op om wijzigingen op te slaan en kijk of u Windows 10 willekeurig kunt vastlopen

Schakel AppXsvc uit met de Register-editor

Volgens sommige gebruikers lost het uitschakelen van AppXsvc in de Register-editor zowel problemen met vastlopen als crashen op. Om AppXsvc uit te schakelen,

Druk op Windows + R, typ regedit en ok om de Windows-registereditor te openen. Maak een back-up van de registerdatabase en navigeer vervolgens naar de volgende sleutel.Zoek Start DWORD in het rechterdeelvenster en dubbelklik erop. Stel Waardegegevens in op 4 en klik op OK. Sluit de Register-editor en start uw pc opnieuw op.

Hebben deze oplossingen geholpen om Windows 10 willekeurig vast te lopen, niet te reageren enz.? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like