Laptop kooptips voor studenten: Windows of Chromebook?

Windows 10 Laptop

Waarschijnlijk kan niemand van ons zich een leven voorstellen zonder een laptop te gebruiken. Het is een onmisbaar iets geworden, vooral voor studenten. In feite maakt een laptop hun huiswerk veel gemakkelijker om te voltooien. Dankzij de draagbaarheid hebben jongeren meer flexibiliteit en vrijheid tijdens het studeren, ze worden helemaal niet beperkt door een bepaalde locatie. Ze hebben overal toegang tot de benodigde informatie en kunnen vanaf verschillende plaatsen aan academische projecten werken. Laten we eens kijken hoe studenten kunnen profiteren van het hebben van een laptop in meer detail!

Effectief schrijven van opdrachten

Een van de grootste voordelen van laptops is dat ze het leerproces veel efficiënter maken. Het typen van een essay kan bijvoorbeeld twee keer sneller zijn dan het met de hand schrijven. Daarom kunt u de bespaarde tijd gebruiken voor andere taken. Ook kunt u via speciale webplatforms contact opnemen met experts die u helpen bij het schrijven van uw opdracht. Zo krijg je hulp bij ingewikkelde taken en verdien je betere cijfers. Dit zijn slechts enkele manieren om een ​​laptop te gebruiken voor productief studeren. Sterker nog, je kunt er nog veel meer ontdekken!

Een draagbare computer kiezen

De moderne technologiemarkt biedt een breed scala aan producten om uit te kiezen. Het is echter nog steeds niet zo eenvoudig om iets te kiezen dat perfect aan uw behoeften voldoet, omdat u misschien in de war raakt door een grote verscheidenheid aan opties. Dus voordat u een laptop koopt, moet u de kenmerken ervan grondig onderzoeken en ervoor zorgen dat ze overeenkomen met uw vereisten.

In dit artikel ga je lezen over de belangrijkste verschillen tussen een Windows laptop en Chromebook. Hopelijk helpt dit je om een ​​weloverwogen keuze te maken bij het kopen van een computer voor je studie.

Windows-laptops

Windows-laptops kunnen alle andere soorten draagbare computers verslaan als het gaat om veelzijdigheid, waardoor ze opvallen tussen concurrenten. Behalve dat ze echt krachtig zijn, bieden ze veel extra functies waardoor ze meer functionaliteit hebben. Het Windows-besturingssysteem is ook erg flexibel, zodat het voor verschillende academische doeleinden kan worden gebruikt. Het kan eenvoudig worden aangepast aan de gebruiker, dus het is geen probleem om zelfs resource-intensieve taken uit te voeren na het aanpassen van enkele instellingen.

Het is belangrijk op te merken dat meer dan 50% van de computers over de hele wereld Windows OS draaien. Deze populariteit is een van de belangrijkste voordelen. Waarom? Omdat je hierdoor minder snel een softwarepakket tegenkomt dat niet op je computer geïnstalleerd kan worden.

Bovendien heeft de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem functies die speciaal zijn ontworpen voor studenten. Ze omvatten apps voor het maken van screenshots, tools om documenten gemakkelijk te converteren en instrumenten om de beschikbare opslagruimte te vergroten. Daarnaast kun je de Night Light-functie gebruiken als je liever in de late uurtjes studeert. In deze modus geeft een laptop warmere kleuren weer, waardoor je ogen minder worden belast. En last but not least, als het voor u van cruciaal belang is om tijdens het studeren verschillende browsers te gebruiken, wordt u niet beperkt door alleen Chrome.

Het goede aan het kopen van een Windows-laptop is de betaalbare prijs. Als je een krap budget hebt, is het geen probleem om er een te vinden voor een redelijke prijs, zoals de HP Stream 11 voor $ 199 of de Lenovo Ideapad 120S van $ 219.

Chromebooks

Onlangs zijn Chromebooks naar voren gekomen als een populaire keuze in de onderwijsmarkt. Een van de belangrijkste redenen waarom het is gebeurd, is dat ze draaien op het lichtgewicht besturingssysteem van Chrome dat vooraf is geladen met een aantal handige apps. Ze omvatten e-mail, agenda, teksteditorprogramma’s en vele andere tools die beschikbaar zijn via de Google Play Store. Bovendien hebben de meeste Chromebooks een geweldige camera die geschikt is voor leren op afstand.

Merk op dat deze draagbare computers zijn ontworpen om de meeste bestanden in de cloud op te slaan, dus ze hebben een zeer beperkte opslag aan boord. Eigenlijk bieden ze geen grote harde schijf, dvd-speler of grafische kaart. Omdat Chromebooks echter niet veel van de interne componenten bevatten die aanwezig zijn in Windows-laptops, zijn ze veel lichter. Hun batterij heeft ook een langere levensduur dan die van de meeste Windows-computers.

Om Chrome OS bij te werken, hoeft u geen actie te ondernemen omdat alle updates op de achtergrond plaatsvinden. Ze zijn echter afhankelijk van internetconnectiviteit. Dit betekent dat sommige Chromebook-functies beperkt zijn wanneer u offline bent of uw verbinding traag is. Bovendien zijn Chromebooks meestal gebouwd met processors met lage prestaties, zodat u er uw favoriete games niet op kunt spelen.

Voors en tegens samenvatting

Chromebook-professionals

Snelheid: het start in een kwestie van seconden op en werkt met een zeer korte vertraging.Stabiliteit: het crasht zelden.Levensduur van de batterij: de batterijduur is tussen 9-11 uur.Virus: het heeft een ingebouwde antivirus.Grootte: het is dunner en lichter dan de meeste laptops.

Chromebook nadelen

Lokale opslag: er is slechts 32 GB aan lokale opslag beschikbaar. Afdrukken: het is niet compatibel met sommige printers. Beschikbaarheid: het is offline nutteloos omdat je geen toegang hebt tot cloudopslag. Gamen: het heeft geen geavanceerde spelmogelijkheden. Foto en video: er is geen hoogwaardige bewerkingssoftware voor beschikbaar.

Voordelen van Windows-laptops

Lay-out: het is meer vertrouwd voor pc-gebruikers, wat geruststellend kan zijn. Upgrade: het is gemakkelijker om te upgraden, zodat u de prestaties van de laptop kunt verbeteren. Microsoft-programma’s: hiermee kunt u Word, Excel, enz. u kunt een model kiezen dat bij uw budget past.

nadelen van Windows-laptops

Levensduur batterij: hij gaat in 3-4 uur van de oplader af. Diversiteit: hij is er in alle soorten en maten. Virussen: hij is kwetsbaarder voor virussen dan een Chromebook.

Laatste gedachten

Het is helemaal aan jou of je een Windows-laptop of een Chromebook kiest. Het is echter belangrijk om de voor- en nadelen van elk van hen te leren kennen voordat u een aankoop doet. Het maakt niet uit welke draagbare computer of laptop je uiteindelijk gaat kopen, je studie zal er op de een of andere manier baat bij hebben.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like