Kwikset Halo Touch review: dit slimme slot opent voor uw vingerafdruk

kwikset halo touch primary 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Effectieve bediening met een eersteklas vingerafdrukscannerVeel aantrekkelijker uitwendig rozetGestroomlijnd installatieproces

nadelen

App loopt vast in lange vertragingen telkens wanneer een instelling wordt gewijzigdBinnenrozet is nog steeds industrieel lelijkDuur

Ons oordeel

Weg met het toetsenbord, in met de vingerafdrukscanner – en een paar andere welkome veranderingen om van dit slot een winnaar te maken.

Kwikset is eindelijk in het biometrie-spel terechtgekomen met de lancering van het Halo Touch slimme slot. Let wel, het is niet alleen een versie van de Halo met een toegevoegde vingerafdruklezer, dit is een slot met een aanzienlijk ander ontwerp, tenminste aan de buitenkant van het huis.

U merkt het verschil direct aan het buitenrozet. Terwijl de originele Kwikset Halo een opzichtig gedrocht was, is de Halo Touch beslist ingetogen. Dat komt deels doordat de Touch geen numeriek toetsenblok meer heeft en veel ruimte in beslag neemt. In plaats daarvan is er een kleine vingerafdrukscanner boven een standaard sleutelgat, allemaal geplaatst in een rechthoekig chassis van slechts 3,5 x 2,75 inch groot. (Een alternatief, meer klassiek ontwerp is iets groter en wordt geleverd met rondingen en afgeschuinde randen; beide ontwerpen zijn verkrijgbaar in twee afwerkingen.) Een balk met LED’s verschijnt bovenaan het rozet; deze lichten op in verschillende kleuren, afhankelijk van of een vingerafdruk wordt geaccepteerd en wanneer het slot wordt vergrendeld.

Hoewel de opnieuw ontworpen buitenkant behoorlijk knap is, is er helaas niets veranderd aan de binnenkant van het slot, en het blijft een meerdelige doorn in het oog gemaakt van geborsteld nikkel en zwart plastic. Installatie vereist de typische, tijdrovende stappen van het bevestigen van een frame aan het buitenste rozet met twee dikke schroeven, de elektronica daarop vastschroeven en vervolgens een afdekking over het geheel bevestigen. Ik vond het bijzonder lastig om alles goed uitgelijnd te krijgen met dit slot, vooral vanwege de stijve en onhandige kabel die de elektronica van de twee beslagen met elkaar verbindt. Het is lastig om de kabel in de kleine kamer achter het binnenste rozet vast te klemmen zonder dat deze door de deur wordt bekneld, maar met wat vallen en opstaan ​​kreeg ik uiteindelijk alles zorgvuldig op zijn plaats vergrendeld.

kwikset halo raakt beide kanten aan

Het installeren van het slot met de Kwikset-app was een gestroomlijnd briesje (vooral in vergelijking met eerdere Kwikset-sloten), hoewel vreemd genoeg het slot mijn lokale wifi-netwerk niet automatisch kon vinden en ik de naam van mijn netwerk (en wachtwoord ) handmatig. (Merk op dat alleen 2,4 GHz-netwerken worden ondersteund.) Vanaf dat moment was het registreren van gebruikers en het registreren van vingerafdrukken eenvoudig en intuïtief, waarbij voor elke vingerafdruk slechts drie succesvolle scans nodig waren om succesvol te worden geregistreerd.

De app van Kwisket is vrij eenvoudig, maar zoals altijd het geval is, klaart het de klus. Nieuwe gebruikers zijn eenvoudig toe te voegen en kunnen worden beperkt op datum of beperkt tot bepaalde dagen van de week en tijden van de dag. (Het slot ondersteunt maximaal 50 gebruikers en in totaal 100 vingerafdrukken.) Handmatige vergrendeling/ontgrendeling gaat snel met de app en er wordt ook een gedetailleerde geschiedenis van komen en gaan bijgehouden in de app. De vingerafdrukscanner was ook bijzonder effectief, snel en nauwkeurig in mijn testen.

Kwikset Halo Touch-app

Aanvullende instellingen zijn beperkt tot het inschakelen van automatisch vergrendelen (met een configureerbare aftelling van 30 seconden tot 10 minuten), het uitschakelen van geluiden en het uitschakelen van de kleine status-LED aan de binnenkant (maar niet de LED’s aan de buitenkant). De app maakt ook verbinding met Google Assistant, maar niet met Alexa, waarmee je de deur kunt ontgrendelen via een gesproken pincode. Ook vermeldenswaard is dat het slot Kwikset SmartKey ondersteunt, zodat u het slot kunt resetten zodat het werkt met een bestaande sleutel van het Kwikset-merk zonder dat u een slotenmaker hoeft te bellen.

Het enige grote probleem dat ik met de app had, is hoe traag het is wanneer je een wijziging probeert aan te brengen. Telkens wanneer u een instelling aanpast, kunt u slechts één wijziging tegelijk aanbrengen en moet u wachten tot de nieuwe instelling is geüpload naar het slot (vermoedelijk via de cloud en terug). Dit is een langdurig proces dat bijna een minuut in beslag kan nemen, gedurende welke tijd u niets anders kunt doen, anders krijgt u de foutmelding ‘Synchronisatie moet voltooid zijn voordat verdere wijzigingen kunnen worden aangebracht’. Het is een frustrerend en zeurend probleem met de app, en een waardoor ik vraagtekens zet bij het gezond verstand en de mogelijkheden van de programmeurs.

Het slot is ook niet goedkoop. Met $ 249 is het $ 20 meer dan de Kwikset Halo bij de lancering was. (Het toetsenbord Halo verkocht op het moment van schrijven voor minder dan $ 150 op Amazon.) Het is ook duurder dan de meeste andere biometrische sloten die je op de markt zult vinden, maar niet obsceen (de Securam Touch en de Eufy Security Smart Lock Touch verkochten elk voor ongeveer $ 200 op het moment van schrijven.

De Lockly Secure Plus en Lockly Secure Pro gingen respectievelijk voor $ 279 en $ 300, maar de Plus heeft een toegangshendel.) Ons absoluut favoriete slot met een vingerafdruklezer, de Level Touch, kost $ 329 en is niet helemaal verkeerd -platform (voorkeur voor iOS boven Android-apparaten).

Gezien de algemene hoge kwaliteit, het verbeterde exterieurontwerp en de solide werking, is de Kwikset Halo Touch zeker een kanshebber als u de voorkeur geeft aan toegang op basis van vingerafdrukken tot een meer traditioneel toetsenbord – en tenzij u een slot nodig heeft voor een huurwoning of een andere situatie waarin u veel tijdelijke bezoekers hebben, waarom zou u dat niet doen?

0 Shares:
You May Also Like