Kunt u geen verbinding maken met internet? Hier Hoe DNS-fout op Windows 10 op te lossen

DNS staat voor Doma Name System zet door mensen leesbare domeinnamen zoals google.com om in internetprotocol (IP) -adressen zoals 173.194.39.78 en spelen een belangrijke rol bij de internetverbinding. Dat betekent dat als er iets mis is met uw DNS-server, u geen verbinding kunt maken met internet of door webpagina’s op uw computer kunt bladeren. Helaas kan het soms voorkomen dat internet niet werkt en de resultaten van de netwerkprobleemoplosser worden uitgevoerd DNS-server reageert nietof de DNS-server is mogelijk niet beschikbaar in Windows 10. Als u dergelijke problemen tegenkomt: Geen internettoegang omdat de DNS-server niet reageert, pas onderstaande oplossingen toe om de DNS-fout in Windows 10 op te lossen.

Hoe DNS-fout op Windows 10 op te lossen

Voordat u onderstaande oplossingen toepast, raden we u aan uw computer, router of modem opnieuw op te starten. Schakel antivirus van derden tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd op uw apparaat)

Wis DNS-cache en reset TCP/IP

Dit is de meest effectieve oplossing om verschillende problemen met de internetverbinding op te lossen, inclusief DNS-fouten in Windows 10

Druk op Windows-toets + S, typ cmd. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Klik op ja wanneer gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd. Voer nu de volgende opdrachten uit en druk na elk op de enter-toets.

ipconfig /flushdnsipconfig /registerdnsipconfig /releaseipconfig /renew

Door de bovenstaande opdracht uit te voeren, wist u de DNS-cache van het besturingssysteem en registreert u een nieuw IP-adres. Nadat de opdrachten zijn uitgevoerd, start u uw computer opnieuw op en probeert u een webpagina te openen om de internetstatus te controleren.

Controleer DNS-clientservice

Dit is erg belangrijk, de DNS-clientservice moet actief zijn voor een soepele ervaring. Laten we controleren of de DNS-clientservice actief is of de service opnieuw starten door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + R, typ service.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopend, scrol omlaag om de DNS-clientservice te lokaliseren. Als de status actief is, klikt u er met de rechtermuisknop op, selecteert u opnieuw opstarten, als de service niet actief is, dubbelklikt u erop om de eigenschappen ervan te openen, wijzigt u de status typ automatisch en start de service naast servicestatusKlik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan en de internetstatus te controleren.

Automatisch DNS-serveradres verkrijgen

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en druk op ok Dit opent het netwerkverbindingsvenster, klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter (Ethernet of Wi-Fi volgens uw Windows) selecteer eigenschappen, zoek en dubbelklik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappen te openen, Selecteer hier het keuzerondje Automatisch een IP-adres verkrijgen en Automatisch DNS-serveradres verkrijgen. Klik vervolgens op OK.

Pro-tip: schakel hier de optie Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6) uit om IPv6 uit te schakelen

Start uw computer opnieuw op en controleer de internetstatus of probeer een website te openen.

Overschakelen naar Google DNS

Dit is een andere effectieve oplossing, schakel meestal over naar Google DNS om de problemen met de internetverbinding op te lossen.

Open Netwerkverbindingen met ncpa.cplzoek uw verbinding (Ethernet of Wi-Fi volgens uw Windows), klik er met de rechtermuisknop op en kies Eigenschappen. Zodra het venster Eigenschappen wordt geopend, selecteert u Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en opent u vervolgens Eigenschappen. Selecteer Gebruik de volgende DNS-serveradressen en stel 8.8.8.8 in als Voorkeurs-DNS-server en 8.8.4.4 als Alternatieve DNS-server. Als alternatief stellen sommige gebruikers voor om 208.67.222.222 te gebruiken als Voorkeurs-DNS-server en 208.67.222.220 als Alternatieve DNS-server. Als u klaar bent, klikt u op OK .

Netwerkadapter opnieuw installeren

Verouderde stuurprogramma’s voor netwerkadapters veroorzaken soms ook verschillende problemen met de internetverbinding. Probeer het stuurprogramma van de netwerkadapter bij te werken of opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + X en selecteer Apparaatbeheer, hierdoor wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, zoek en vouw de netwerkadapter uit, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde wifi- of ethernetstuurprogramma en selecteer verwijderen. Klik nogmaals op Verwijderen als om bevestiging wordt gevraagd. Nadat u het hebt verwijderd, klikt u op Actie en vervolgens op de knop Scannen op hardwarewijzigingen. Zoek uw netwerkadapter nogmaals, klik erop met de rechtermuisknop en kies Stuurprogramma bijwerken. Kies de optie om automatisch naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware te zoeken . Wacht tot Windows 10 de benodigde software op uw apparaat heeft gedownload en geïnstalleerd.

Start ten slotte uw computer opnieuw op en controleer de internetstatus.

Instellingen voor energiebeheer wijzigen

Druk op Windows-toets + R, typ powercfg.cpl en klik op ok om het venster met energie-opties te openen. Zoek uw huidige energieplan en klik op Plan-instellingen wijzigen. Klik nu op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Zoek de instellingen van de draadloze adapter en stel deze in op Maximale prestaties. Klik op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Voer schoon opstarten uit

Druk op Windows-toets + S, typ msconfig en selecteer systeemconfiguratie Ga naar het tabblad Services, vink Verberg alle Microsoft-services aan en klik op Alles uitschakelen knop. Open nu taakbeheer, ga naar het opstarttabblad en schakel opstartservices uit. Klik op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan. Start uw pc opnieuw op.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like