Kun je de drie nieuwe E1-draaitafels van Pro-Ject van elkaar onderscheiden?

Pro-Ject E1 turntable with album.

De vinyl-lp, die in 2021 de vervagende cd zelfs overtrof, zal niet lang standhouden zonder betaalbare draaitafels zoals de nieuwe Pro-Ject E1-serie die vandaag is geïntroduceerd.

De familie met drie draaitafels omvat de E1 ($349), de E1 Phono SB met phono-voorversterker ($399) en de E1 BT ($499) met zowel een phono-voorversterker als een Bluetooth-audiozender.

Dit zijn overigens identieke drielingen, met als enige verschillen de interne elektronica. Elk is ontworpen en vervaardigd in Europa door het Oostenrijkse Pro-Ject, een divisie van de McIntosh Group. De draaitafel maakt gebruik van een subplateau van hars met hoge dichtheid onder het synthetische hoofdplateau met lage massa om ruis en resonanties te verminderen. De hoofdlagerconstructie, gemonteerd in een massieve MDF-plint, is verpakt in een hoogglans zwarte, satijnwitte of satijnen walnootfolie-afwerking.

Elke draaitafel bevat een Ortofon OM5-cartridge, die meestal afzonderlijk wordt verkocht voor $ 69,99, in de fabriek gemonteerd op de aluminium toonarm en een scharnierende acrylstofkap.

Als je tot de 76 procent van de Amerikanen behoort die, volgens een CBS News-enquête eind vorig jaar, geen werkende draaitafel heeft, kun je als volgt kiezen welke E1 voor jou geschikt is.

De Pro-Ject E1 draaitafel.

Pro-Ject

E1: Deze draaitafel kan worden aangesloten op een bestaand geluidssysteem met een stand-alone phono-voorversterker of een phono-voorversterker ingebouwd in een A/V-ontvanger of geïntegreerde versterker.

E1 Phono SB: Nu je een ingebouwde phono-voorversterker hebt, wordt deze draaitafel veel veelzijdiger. Het kan worden aangesloten op een lijningang van elke ontvanger of geïntegreerde versterker, zelfs op de aux-ingang van een slimme luidspreker. U kunt ook de phono-voorversterker in de E1 Phono SB uitschakelen en gebruiken met een ander apparaat met een speciale phono-ingang.

E1BT: Deze draaitafel kan elke functie van de andere twee modellen dupliceren en voegt vervolgens een andere dimensie toe met Bluetooth. Nu kunt u de platenspeler ook gebruiken met de meeste Bluetooth-compatibele luidsprekers en soundbars, evenals A/V-ontvangers met Bluetooth-ontvangers.

0 Shares:
You May Also Like