Kun je berichten op Facebook negeren en negeren? Ja – en hier is hoe

Veel mensen gebruiken Facebook Messenger om contact te maken met vrienden en geliefden.

Maar natuurlijk zijn er soms ook momenten waarop je gewoon geen zin om te praten, hetzij in het algemeen, hetzij met een specifieke persoon. Misschien ben je gewoon niet in de stemmingof misschien ben je gewoon wil niet communiceren met die persoon – niet nu, noch ooit.

In het laatste geval zou je zelfs de behoefte kunnen voelen om ze te blokkeren om voorkomen dat ze ooit contact met u opnemen nog een keer.

Als je gelooft in het gezegde “Uit het oog, uit het hart”, maar je wilt geen mogelijke confrontatie beginnen, dan is het negeren van iemand op Facebook waarschijnlijk de beste manier van handelen voor jou.

In het artikel van vandaag laten we het je zien hoe berichten op Facebook te negerennet zoals hoe negeren? hen!

Wat gebeurt er als je berichten op Facebook negeert?

Allereerst vraag je je misschien af ​​wat er gebeurt als je berichten op Facebook negeert. Natuurlijk krijg je je broodnodige gemoedsrust, maar wat als de ander erachter komt? Wat zal er dan gebeuren?

Als je iemands berichten op Facebook negeert, wordt het gesprek automatisch naar je spam-inbox verplaatst, zonder medeweten van de andere gebruiker.

Ze krijgen op geen enkele manier een melding dat hun berichten nu rechtstreeks naar Spam worden verzonden. Alleen jij weet het zeker.

Niet alleen zal het voorkomen dat u meldingen ontvangt voor nieuwe berichten in dat gesprek, maar jij ook kan het niet zien in je hoofdinbox. Dit is van toepassing op alle toekomstige berichten van deze persoon, tenzij je ervoor kiest om ze te negeren.

Verschil met de blokfunctie

Een andere soortgelijke functie als u berichten wilt negeren, is de blokkeerfunctie, hoewel er een belangrijk verschil is tussen de twee. Wat is het verschil, vraag je je misschien af? Als je iemand op Facebook blokkeert, ze kunnen je helemaal geen bericht sturen.

Als je daarentegen iemand negeert, kunnen ze je nog steeds berichten sturen – u ontvangt alleen geen meldingen. Je zult ook naar een aparte inbox moeten gaan – de Spam-inbox – om eventuele berichten van die persoon te bekijken.

Om nog maar te zwijgen, het negeren van iemand op Facebook is een subtielere actie dan ze regelrecht te blokkeren. Wanneer je iemand op Facebook blokkeert en niet alleen in Messenger, kunnen ze dat zien, omdat de chatbox in je gesprek grijs wordt weergegeven.

Verschil met de mute-functie

De dempfunctie is niet precies hetzelfde als de negeerfunctie, maar als je enige doel is om: stop met het ontvangen van meldingen van berichten van een specifieke groep of een specifieke persoon, wilt u dit misschien gebruiken.

Denk eraan, mensen zullen nog steeds in staat zijn om je berichten te sturen als je ze gedempt hebt, en je zult je gesprekken nog steeds kunnen zien in je hoofdinbox, waar je de rest van je ongelezen Facebook-berichten kunt zien. De mute-functie gaat eigenlijk alleen over het stoppen van meldingen, in plaats van het daadwerkelijk stoppen van al het contact met bepaalde mensen.

Hoe berichten op Facebook te negeren

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het negeren van berichten op Facebook. De stappen zijn van toepassing op zowel gewone Facebook Messenger als Facebook Lite.

Voor Android

  Open de Boodschapper app op je Android-telefoon. Druk lang op de chatbox die je wilt negeren. Klik op de “Negeer chat” optie onderaan.
Klik op de negeer chat
  Je krijgt een bevestiging met de vraag of je het gesprek echt wilt negeren. Klik “Negeren”.
Bevestiging om gesprek te negeren
  Het gesprek wordt nu verplaatst naar Spam.

Voor iPhone

  Open de Boodschapper app op je iPhone. Schuif naar links op de chatbox die je wilt negeren.
Schuif naar links in de chatbox
  Klik op de tweede optie, namelijk: “Negeer berichten”.
Klik op de tweede optie om berichten te negeren
  Net als bij Android verschijnt er ook een bevestiging met de vraag of je het gesprek wilt negeren. Klik gewoon op “Negeren” bevestigen.
Klik gewoon op negeren om te bevestigen
  Het gesprek wordt nu verplaatst naar Berichtverzoeken.

Berichten op Facebook negeren

Voor Android en iPhone

Hoewel het proces voor het negeren van berichten per platform anders is, is het proces voor het negeren van berichten op Facebook Messenger eigenlijk hetzelfde voor zowel Android- als iPhone-apparaten.

  Open de Boodschapper app op uw apparaat.Klik op uw profielfoto links bovenaan de pagina.
Klik op profielfoto linksboven op de pagina
  De derde optie op de lijst heet Berichtverzoeken. Klik Het.
Klik op berichtverzoeken
  Er zijn twee subsecties op dit gebied. Klik Spam.
Selecteer de Spam-knop
  Je ziet alle gesprekken die je in dit gebied hebt genegeerd.
Spammap bevat alle genegeerde berichten
  Klik gewoon op het gesprek dat je wilt negeren en stuur een bericht.
Kies het bericht dat je wilt negeren en stuur een bericht
  Het gesprek zal automatisch terug worden verplaatst naar de hoofdinbox.

Hoe weet je of je wordt genegeerd op Facebook

Nu je weet hoe je berichten op Facebook kunt negeren, vraag je je misschien af ​​hoe je kunt weten of iemand op Facebook Messenger negeert.

Technisch gezien, de andere persoon zou niet moeten weten of ze genegeerd worden omdat ze er niet van op de hoogte worden gebracht. Er zijn echter een paar dingen waar u op kunt letten als u wilt weten of iemand u op hun negeerlijst heeft gezet.

Als uw berichten niet worden ‘bezorgd’

Facebook Messenger toont verschillende pictogrammen om de status van uw berichten weer te geven.

EEN vinkje zonder vulling betekent dat het bericht heeft alleen verzondenmaar nog niet geleverd. Met andere woorden, het bericht is de servers van Facebook al gepasseerd en heeft de andere persoon bereikt, maar zijn account heeft het nog steeds niet ontvangen.

Verzonden en afgeleverd merken

Wanneer je wordt genegeerd, worden je berichten alleen weergegeven als ‘verzonden’ – ongeacht hoe lang het geleden is dat je het bericht hebt verzonden.

Dat gezegd hebbende, dit is geen goede manier om te weten of je op Facebook wordt genegeerd. Het kan immers ook zijn dat de ander gewoon nog niet online is.

Als de andere persoon online is, maar het bericht nog steeds op ‘Verzonden’ staat

Een duidelijkere manier om erachter te komen is als je merkt dat een groene cirkel bij de profielfoto van de persoon met wie je aan het chatten bent, en toch het bericht staat nog steeds op ‘verzonden’ maar niet ontvangen.

Een groene cirkel betekent dat de persoon momenteel online is en aan het browsen is op Facebook of Facebook Messenger.

Als je dit ziet en het vinkje toont nog steeds geen gevulde cirkel, dan is dat een goed signaal dat je waarschijnlijk op de negeerlijst bent gezet. Dat komt omdat berichten zijn automatisch gewijzigd in ‘afgeleverd’ zodra de gebruiker inlogt op hun Messenger. Tenzij natuurlijk als je gesprek in de spambak is beland.

Als u geen antwoord ontvangt

Als je twee weken geleden een bericht hebt gestuurd en je nog steeds geen antwoord gekregenhoewel de persoon sindsdien al een paar keer online is geweest, is het zeer waarschijnlijk dat uw gesprek op de negeerlijst is geplaatst.

Je weet wat ze zeggen: “Geen antwoord is al een antwoord.”

Veelgestelde vragen

Wat doet Negeer berichten op Facebook?

Zoals de naam al aangeeft, stelt Ignore Messages u, de gebruiker, in staat om de berichten van iemand anders op Facebook te negeren. Het hele gesprek zal zijn verplaatst naar spam en jij wil geen melding ontvangen als ze in de toekomst nog een bericht sturen.

Hoe te verwijderen Negeer berichten op Facebook?

U kunt genegeerde berichten op Facebook gemakkelijk verwijderen door naar uw Berichtverzoeken > Spam. Schuif naar links als je een iPhone hebt, of houd vast als je een Android hebt.

Je ziet de optie, “Verwijder gesprek.” Klik “Verwijderen” bevestigen. Wees echter voorzichtig bij het verwijderen van berichten op Facebook, omdat ze niet kunnen worden hersteld.

Kun je nog steeds berichten sturen naar mensen die je negeren op Facebook?

Ja, je kunt nog steeds berichten sturen naar mensen die je negeren op Facebook. ze gewoon wordt niet op de hoogte gebracht dat je een bericht hebt gestuurd.

Hoe berichten op Facebook te negeren

Er is niets mis mee even pauze willen nemen soms, vooral als het van een giftige collega, vriend of zelfs familielid is.

De negeer functie op Facebook maakt dit een stuk eenvoudiger en minder riskant omdat je het doet zonder medeweten van de andere gebruiker.
We hopen dat onze gids je heeft geholpen om te weten hoe berichten te negeren op Facebook en hoe negeren? ze voor het geval u van gedachten verandert. Vond je het leuk? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder!

0 Shares:
You May Also Like