Krachtige automatiseringstools, maar ook enkele ontbrekende functies

peace by hampton a19 wi fi smart bulb

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goedkoop per lamp Helder en kleurrijk Krachtige automatiseringstools Ondersteuning voor Alexa, Google Assistant en Siri Shortcuts

nadelen

Geen vakantie- of slaap-/waakmodusGeen HomeKit-ondersteuning

Ons oordeel

De nieuwe A19 gekleurde slimme lampen van Hampton Products zijn redelijk geprijsd, maar enkele belangrijke kenmerken, zoals een vakantiemodus, zijn MIA.

Het nieuwste van de groeiende smart home-lijn van Hampton Products, de Peace by Hampton A19 LED Wi-Fi slimme lamp is helder, kleurrijk, eenvoudig te installeren en biedt automatisering in meerdere stappen die samenwerken met de andere slimme apparaten van Hampton Products. Maar hoe krachtig de automatiseringstools van Peace by Hampton ook zijn, ze missen enkele belangrijke functies, zoals een vakantiemodus.

Ontwerp en specificaties

De slimme lijn Peace by Hampton bestaat momenteel uit twee verlichtingsproducten: een BR30 meerkleurige schijnwerper (die we hebben beoordeeld) en de A19 meerkleurige lamp die we hier beoordelen. Een Peace by Hampton smart plug (zie onze review) is ook verkrijgbaar. Exclusief te koop via Best Buy, waren de A19-lampen aanvankelijk alleen verkrijgbaar in een vierpakket van $ 60, wat neerkomt op ongeveer $ 15 per lamp. Peace by Hampton begon vervolgens de A19-lampen afzonderlijk te verkopen voor $ 17 per stuk. Verwijder niet-productlink, wat nog steeds een goede deal is.

Net als andere A19-lampen heeft de Peace by Hampton Smart Wi-Fi Bulb een E26-voet, wat betekent dat hij in standaard fittingen van gloeilampen past. De dimbare Peace by Hampton-lamp heeft een levensduur van 13,7 jaar op basis van drie uur gebruik per dag en straalt tot 800 lumen licht uit, wat ongeveer overeenkomt met een gloeilamp van 60 watt. Tijdens mijn tests ontdekte ik dat de lamp geen moeite had om mijn slaapkamer te verlichten en dat hij gemakkelijk een bureau of een ander type werkruimte kon verlichten.

Het witte licht van de Peace by Hampton A19-lamp kan worden afgestemd van een warme 2.700 Kelvin tot een daglicht-equivalent van 5.000 Kelvin, en het kan ook gloeien in maximaal 16 miljoen kleuren.

Opstelling

Zoals je misschien al geraden hebt uit de naam, maakt de Peace by Hampton A19 Smart Wi-Fi Bulb rechtstreeks verbinding met wifi-netwerken, wat betekent dat er geen hub nodig is. Zodra je de Peace by Hampton mobiele app hebt gedownload en je hebt geregistreerd voor een account (er is geen Google- of Facebook-accountintegratie, dus je moet je e-mailadres invoeren en een wachtwoord maken), kun je beginnen met het toevoegen van de lamp aan de app.

U kunt naar de lamp scannen – of naar lampen, aangezien we hier met een pakket van vier te maken hebben – of handmatig één voor één lampen toevoegen. Net als de meeste andere slimme lampen met Wi-Fi, maakt de Peace by Hampton A19-lamp alleen verbinding met 2,4 GHz draadloze netwerken, maar na een eerste hapering kon ik de lamp toevoegen aan de Peace by Hampton-app via de automatische scanmethode , en zonder dat ik mijn dual-band 2,4 GHz/5 GHz wifi-router tijdelijk naar de 2,4 GHz-modus hoef te schakelen. Nadat je je lampen hebt toegevoegd, kun je ze toevoegen aan kamers in je huis (slaapkamer, keuken, studeerkamer, enzovoort) en lichtgroepen maken in een kamer.

Degenen die gewend zijn aan andere slimme lichtecosystemen, zullen misschien verbaasd zijn om te horen dat je met de Peace by Hampton-app niet alle lichten in een bepaalde kamer kunt bedienen, hoewel je alle lampen in een verlichtingsgroep kunt bedienen; met andere woorden, “kamers” binnen de app bestaan ​​eigenlijk alleen voor organisatorische doeleinden. Dat betekent dat je misschien merkt dat je bijvoorbeeld een “Master Bedroom”-lichtgroep in je “Master Bedroom” -kamer maakt, een vervelende extra stap.

Functies en functionaliteit

Zodra je je lampen aan een kamer hebt toegevoegd en (optioneel) hebt gegroepeerd, kun je ze gaan bedienen met de Peace by Hampton-app. Als u op een lamp of een groep tikt, gaat u naar een interface met drie tabbladen. Op het tabblad “Wit” kunt u een witlichttemperatuur kiezen door een cirkelvormig gehemelte te vegen, terwijl het tabblad “Kleur” een vergelijkbaar gehemelte heeft, samen met een schuifregelaar voor kleurintensiteit. Zowel de tabbladen Wit als Kleur hebben ook schuifregelaars voor helderheid. Ten slotte kunt u op het tabblad “Scène” kiezen uit een reeks voorinstellingen voor wit licht en kleur, van “Nacht” en “Zacht” tot “Lezen” en “Werk”, terwijl de “Kleurrijk”, “Dazzling” en “Prachtig ” scènes doorlopen kleuren met verschillende snelheden. U kunt ook op de knop Bewerken tikken om uw eigen scènes te maken.

vrede door hampton a19 app-interface

De Peace by Hamptons-app biedt een aantal krachtige automatiseringstools. Naast basis dagelijkse en wekelijkse schema’s, kunnen automatiseringen worden geactiveerd door of u thuis of afwezig bent, door de status van een apparaat (zoals of een bepaalde lamp aan is of op een bepaalde kleurtemperatuur is ingesteld), zonsopgang of zonsondergang, of zelfs de lokale temperatuur, vochtigheid, weer of windsnelheid. Die omstandigheden kunnen verschillende acties activeren, van het in- en uitschakelen van uw lampen en het wijzigen van hun kleur en helderheid tot het verzenden van mobiele meldingen en zelfs het activeren van andere automatiseringen die u eerder hebt gemaakt. U kunt desgewenst ook vertragingen tussen acties toevoegen, of u kunt ‘tap-to-run’-automatiseringen maken die u kunt exporteren als Siri-snelkoppelingen.

Hoe krachtig de automatiseringstools van Peace by Hampton ook mogen zijn, ze kunnen intimiderend zijn voor beginnende slimme thuisgebruikers, en er zijn enkele cruciale ontbrekende functies. De app mist bijvoorbeeld een vakantiemodus (die je lichten met willekeurige tussenpozen aan en uit doet om potentiële inbrekers voor de gek te houden), en biedt ook geen slaap / waak-functie die je lichten ‘s nachts en’ s ochtends geleidelijk dimt of helderder maakt . (Een oplossing is om een ​​automatisering te maken die pauzes gebruikt om de helderheid van uw lampen gedurende een bepaalde periode geleidelijk omhoog of omlaag te brengen, maar het creëren van de routine vereist behoorlijk wat geduld.)

Gelukkig ondersteunen de Peace by Hampton A19-lampen zowel Alexa als Google Assistant (maar niet HomeKit, ondanks de compatibiliteit met Siri Shortcuts), wat betekent dat je de lampen kunt bedienen met spraakopdrachten en (gemakkelijk) routines voor ze kunt maken. En hoewel Alexa noch Google Assistant willekeurige vakantiemodi voor lichten bieden, verhoogt Alexa de helderheid van lampen in routines, terwijl Google Assistant zijn Gentle Sleep and Wake-functie heeft.

Waar het op neerkomt:

De Peace by Hampton A19 Smart Wi-Fi-lamp, een van de meest redelijk geprijsde slimme lampen met kleurfunctie op de markt, krijgt hoge cijfers vanwege de eenvoudige installatie en indrukwekkende automatiseringstools, plus de ondersteuning voor Alexa, Google Assistant en Siri Shortcuts. De lamp heeft zijn nadelen, waaronder ontbrekende vakantie- en wek-/slaapstanden. Dat gezegd hebbende, een van onze aanvankelijke bezwaren – dat de lampen alleen verkrijgbaar waren als vierverpakkingen – is weggevaagd nu de lampen afzonderlijk worden verkocht.

0 Shares:
You May Also Like