Konka breidt uit van goedkope smart-tv’s naar basis smart home-producten

konka smart lighting

De snelgroeiende smart home-markt moet plaats maken voor een andere budgetspeler: Konka breidt uit van goedkope 4K smart-tv’s naar een relatief volledige lijn smart home-producten.

Het bedrijf heeft nog geen prijzen aangekondigd, maar we vermoeden dat de videodeurbel, beveiligingscamera en slimme verlichtingsproducten aan de onderkant van het spectrum zullen komen. “Ons [price strategy] zal hetzelfde zijn als onze televisies,” vertelde Scott Ramirez, senior vice president marketing van Konka North America, aan TechHive. “We zitten in dat middenbereik.”

We waren relatief onder de indruk van de prijs-prestatieverhouding van Konka’s U5-serie smart TV, dus we zijn voorzichtig optimistisch over de nieuwe productlijn. De slimme apparaten voor thuisgebruik die Konka op CES aankondigde, maken verbinding via wifi en ondersteunen zowel Google Assistant als Amazon Alexa. Het bedrijf maakt ook gebruik van smart home-enthousiastelingen door compatibiliteit met IFTTT in te bouwen. Kopers zullen dezelfde Konka SmartApp gebruiken die werkt met hun Android TV-producten.

konka slimme camera's

Slimme camera’s

Konka brengt dit voorjaar vier slimme camera’s uit, allemaal met 1080p video en nachtzicht, tweerichtingsaudio, ruisonderdrukking en 128-bits codering. Het vlaggenschip bedrade Video Doorbell heeft een gezichtsveld van 140 graden, samen met cameragebaseerde beweging en menselijke detectie. De Anywhere Video Doorbell op batterijen heeft bewegingsdetectie van 130 graden, met passieve infrarood bewegingsdetectie met instelbare gevoeligheid. De AnywhereCam heeft dezelfde functionaliteit als de Anywhere Video Doorbell, maar wordt geleverd met een wandmontagebeugel. De Floodlight Cam voegt dubbele LED-schijnwerpers en een 90dB-sirene toe.

Klanten met Konka-tv’s kunnen hun slimme camerafeeds rechtstreeks vanaf hun sets bekijken, terwijl IFTTT kan worden gebruikt om verbinding te maken met andere services, aldus Ramirez. Elk van de camera’s is uitgerust met een SD-kaartsleuf voor lokale opslag, met als optie een op abonnementen gebaseerde cloudopslagservice. Ook hier zijn de prijzen voor die service nog niet bekendgemaakt.

Slimme verlichting

Konka’s slimme verlichtingsinspanningen zullen bij de lancering beperkt zijn tot A19- en BR30-slimme lampen, plus een LED-lichtstrip van 5 meter. Deze zijn zowel afstembaar in wit (2800 tot 6500K) als in kleur, waarbij de A19 750 lumen helderheid produceert (60 watt equivalent), de BR30 1.300 lumen produceert (90 watt equivalent) en de LED-lichtstrip 700 lumen produceert.

Er zijn ook drie slimme stekkers in het kantoor, waaronder modellen met één en twee stopcontacten en een stekkerdoos. Deze zullen allemaal een ingebouwde overspanningsbeveiliging hebben en de modellen met meerdere stopcontacten hebben individuele bediening van het stopcontact.

Beschikbaarheid

Konka verwacht zijn producten in maart of april in de handen van de consument te hebben, al komen de slimme stekkers later in het voorjaar uit. Er zullen ook extra apparaten komen, zei Ramirez, die het bedrijf in de loop van het jaar hoopt uit te brengen.

0 Shares:
You May Also Like