Knipoog, vertraagt ​​verplichte overstap naar betaalde abonnementen voor onbepaalde tijd

Geconfronteerd met vernietigende kritiek na zijn haastig aangekondigde plan om verplichte abonnementskosten in rekening te brengen voor de gratis smart home-software die het aan kopers van zijn slimme hub leverde, is Wink opnieuw van koers veranderd en kopers verteld dat het het abonnementsmandaat tot nader order zou uitstellen. Dat gezegd hebbende, stopte Wink met het idee helemaal te dumpen.

“We hebben het gevoel dat we de gratis service van Wink voorlopig kunnen verlengen, in het vertrouwen dat we een nieuwe startdatum kunnen bepalen voor de abonnementsservice”, zei Wink in een blogpost.

Wink verbaasde zijn gebruikers twee weken geleden met een plotselinge aankondiging dat als gevolg van “recente economische gebeurtenissen”, het binnenkort een maandelijkse abonnementskosten van $ 5 zou vereisen. Als een gebruiker besluit de vergoeding niet te betalen, stopt zijn slimme hub met werken.

Wink gaf zijn gebruikers oorspronkelijk zeven dagen om een ​​beslissing te nemen voordat de deadline met een extra week werd verlengd.

In de laatste aankondiging beloofde Wink gebruikers die zich al hadden aangemeld voor het voorgestelde abonnementsplan dat het hun betalingen nog niet had verwerkt.

“We zullen abonnees op de hoogte stellen voordat we verder gaan met Wink Subscription”, voegde Wink eraan toe.

Gebruikers op de Wink-subreddit reageerden met verbijstering en berusting, waarbij velen van hen zeiden dat ze er al voor hadden gekozen om inzetten op een nieuw smart home-platform.

“Ik denk dat het te laat is, de schade is aangericht”, zei een Wink-gebruiker. “‘Tot nader order’ klinkt als een echt stabiel platform om van te bouwen,” merkte een ander sarcastisch op.

Het vijf jaar oude Wink smart home-platform kreeg in zijn begindagen lovende recensies. In onze 2017-recensie van de Wink Hub 2 noemden we het een “stellair smart home-systeem dat uw verschillende slimme apparaten op een capabele manier organiseert en coördineert.”

Maar de Wink Hub 2 was de laatste opmerkelijke hardware- of softwareversie van het ooit veelbelovende smarthome-bedrijf. Winks vooruitzichten werden nog meer vertroebeld toen het nieuws bekend werd dat het nieuwe moederbedrijf van het platform, Will.i.am-eigendom i.am+, geld aan het verliezen was.

Wink sprak enige berouw uit in zijn laatste aankondiging. “We erkennen dat recente gebeurtenissen enige onzekerheid hebben gecreëerd over de betrouwbaarheid van het systeem”, zei Wink, eraan toevoegend dat “we onze excuses aanbieden voor deze ongemakken.”

Veel gebruikers zeggen echter dat ze al verder zijn, en een “oude” Wink-gebruiker lanceerde zelfs een blog met de titel “Life After Wink” waarin zijn migratie naar een nieuw platform (HomeKit, in zijn geval) wordt gedocumenteerd. Andere opties voor voormalige Wink-gebruikers zijn Samsung’s SmartThings, Hubitat (een lokaal smart home-platform) en Home Assistant en OpenHAB (beide open-source smart device-platforms).

Klik hier voor enkele stapsgewijze migratie-instructies vanuit de Wink-subreddit.

0 Shares:
You May Also Like