Klipsch werkt zijn Reference- en Reference Premiere-luidsprekeropstellingen bij

Klipsch Reference Series front channels

Klipsch heeft nieuwe versies aangekondigd van de luidsprekers in de Reference- en Reference Premiere-lijnen, de zevende generatie van de Reference en de derde generatie van de Reference Premiere.

Paul Klipsch startte het Amerikaanse luidsprekerbedrijf in 1946 in Hope, Arkansas, hetzelfde jaar waarin in het stadje de toekomstige president Bill Clinton werd geboren. Het bedrijf hielp bij het creëren van de high-end audiomarkt in de Verenigde Staten en het merk heeft zijn reputatie gedurende het decennium behouden.

Referentie serie

Klipsch zegt dat de upgrades van de Reference-serie (hierboven afgebeeld) de meest dramatische zijn sinds de lijn werd geïntroduceerd in 1999. De lijn heeft een meeslepende nieuwe look, met indrukwekkende woofers gemaakt van gesponnen koper, thermogevormd kristalpolymeer voor een uniek, gong-achtig uiterlijk.

Die woofers hebben ook een steilere hoek van kegels voor een soepelere respons en betere crossover-integratie. Klipsch heeft de omvang van zijn gepatenteerde Tractrix-hoorn vergroot, die nu een slank ontwerp van rand tot rand heeft. De kasten zijn gemaakt van ¾-inch MDF en hebben een zwarte vinyl afwerking met houtnerf. Discrete Dolby Atmos-aansluitingen zorgen voor gemakkelijke verbindingen met A/V-receivers die die technologie ondersteunen.

Er zijn 10 nieuwe modellen uit de Klipsch Reference-serie, bestaande uit drie vloerstaande luidsprekers (R-605FA Dolby Atmos ingeschakeld, R-800F en R-600F), twee middenkanalen (R-50C en R-30C), twee boekenplankluidsprekers (R- 50M, R-40M), één Dolby Atmos-hoogteluidspreker die ook kan worden gebruikt als surround-luidspreker (R-40SA), en twee actieve subwoofers (R-121SW en R-101SW).

De prijzen voor de nieuwe Reference-serie variëren van $ 998 tot $ 1.798 voor een paar vloerstaande luidsprekers, $ 299 of $ 399 voor een paar boekenplankluidsprekers, $ 379 of $ 499 elk voor een middenkanaal, $ 599 voor een paar surrounds, en $ 499 of $ 599 voor de subwoofers.

Klipsch Reference Premiere serie vloerstaanders en subwoofer

Klipsch

Referentie première

De Reference Premiere-lijn maakt gebruik van dezelfde verbeterde Tractrix-hoorntechnologie en maakt ook gebruik van Klipsch’s eigen koperen Cerametallic-woofers met aluminium Faraday-ringen en Tractrix-poorten. De lijn bevat ook de exclusieve Linear Travel Suspension (LTS) titanium tweeter van het bedrijf.

Kopers kunnen voor de kasten kiezen tussen ebbenhouten of walnoothouten meubelen. De lijn heeft dezelfde discrete Dolby Atmos-aansluitingen als in de referentielijn. De speakers worden geleverd met magnetische roosters.

Elke luidspreker heeft dubbele ingangsaansluitingen voor bi-wiring of bi-amping. Bi-wiring scheidt hoog- en laagfrequente stroom in afzonderlijke luidsprekerkabels om intermodulatievervorming te verminderen en een helderder middenbereik te leveren. Bi-amping maakt maatwerk mogelijk met behulp van externe crossovers bij gebruik van afzonderlijke versterkers

Klipsch Reference Series met vloerstaanders

Klipsch

Er zijn 11 nieuwe modellen uit de Klipsch Reference Premiere-serie, waaronder vier vloerstaande torens (RP-8060FA II Dolby Atmos® ingeschakeld, RP-8000F II, RP-6000F II en RP-5000F II), twee boekenplankluidsprekers (RP-600M II en RP- 500M II), drie middenkanaalluidsprekers (RP-504C II, RP-500C II en RP-404C II) en twee surround-luidsprekers (RP-502S II en de innovatieve, dual-purpose RP-500SA II die functioneert als een Dolby Atmos hoogteluidspreker of een achter-/zijwandmontage).

De prijzen voor de nieuwe Reference Premiere-serie variëren van $ 1.198 tot $ 2.998 voor een paar vloerstaande luidsprekers, $ 599 of $ 749 voor een paar boekenplankmodellen, $ 499 tot $ 799 voor een middenkanaal, $ 699 voor een paar surrounds en $ 899 voor een paar dual-purpose RP-500SA II-luidsprekers.

Onkyo en Integra ontvanger integratie

De A/V-receivers van het model 2021 van Onkyo en Integra zijn geprogrammeerd om de precieze crossover-waarden voor specifieke Klipsch Reference- en Reference Premiere-luidsprekers op te nemen, waardoor giswerk van de gebruiker of de soms willekeurige instellingen die door sommige automatische kamerkalibratiesystemen worden gegenereerd, wordt geëlimineerd. Volgens Klipsch moet het bijzonder eenvoudig zijn om je Klipsch-speakers met deze A/V-receivers in te stellen.

0 Shares:
You May Also Like