Klipsch T5 II McLaren Edition echte draadloze ANC hoofdtelefoon review

Klipsch T5 II true wireless McLaren Edition

De T5 II echte draadloze hoofdtelefoons van Klipsch zijn de eerste van het bedrijf die actieve ruisonderdrukking (ANC) aanbieden. Maar de Klipsch T5 II is geen one-trick pony, ze zijn de eersten die Dirac HD-geluidscorrectie en Bragi’s AI-enabled besturingssysteem bieden voor handsfree, op gebaren gebaseerde bediening. De T5 II is er in twee smaken: de $ 299 T5 II en de $ 349 T5 II McLaren-editie die hier wordt besproken.

Functies

De tweede versie van Klipsch’s T5 echte draadloze oortelefoons voegt drie primaire kenmerken toe: Actieve ruisonderdrukking; Dirac HD-geluidscorrectie; en op gebaren gebaseerde besturing, plus andere AI-functies die mogelijk worden gemaakt door Bragi OS. De T5 II heeft een Bluetooth 5-radio aan boord, maar de ondersteuning voor draadloze codecs is beperkt tot AAC, aptX en SBC; er is geen aptX HD-, aptX Adaptive- of LDAC-ondersteuning.

Unboxing van de T5 II McLaren-editie met McLaren's kenmerkende papayakleurige branding.

Open de doos en je vindt de oordopjes, zes paar siliconen tips, een oplaadetui, een draadloos oplaadpad, een USB-C naar USB-C oplaadkabel en een USB-A naar vrouwelijke USB-C-converter. A la Apple vind je een stickervel met de logo’s van Klipsch en McLaren.

Het hart van de T5 II is een custom driver van 5,8 m. Vier van de zes ingebouwde microfoons van de Klipsch zijn bestemd voor straalvorming voor oproepen, terwijl de overige twee ruisonderdrukking verwerken. De straalvormende microfoons van Klipsch werkten uitzonderlijk goed in al mijn binnen- en buitentests, waarbij mensen aan de andere kant van de lijn me vertelden dat ze me duidelijk konden horen.

Terwijl u aan het bellen bent, maakt de T5 II gebruik van een Bragi-technologie genaamd “Voice Awareness”, die functioneert als een transparantiemodus. Het laat je je stem en je omgeving duidelijker horen, zodat je niet onnodig schreeuwt terwijl je aan het telefoneren bent, zoals je zou kunnen doen met oordopjes die je stem blokkeren. Ik vond het effect zeer effectief en natuurlijk.

De McLaren-editie bevat een draadloos oplaadstation en een ontwerp met McLaren-thema op de T5 II en ac

Solide actieve ruisonderdrukking en transparantie

ANC is een groot verkoopargument voor de T5 II, die volgens het bedrijf tot 35 dB aan ruis kan blokkeren. De hybride configuratie met dubbele microfoon plaatst één microfoon achter de hoofdtelefoondriver en de andere ervoor. Ik vond de ANC aan boord van de T5 II een solide performer.

Natuurlijk heeft de T5 II een transparantiemodus. Het is functioneel, maar de Klipsch overtreft niet de superieure prestaties en ruimtelijkheid van Apple’s AirPods Pro, wat in dat opzicht nog steeds mijn gouden standaard is. Zoals met veel echte draadloze hoofdtelefoons, kun je het niveau van ruisonderdrukking en transparantie regelen via de bijbehorende mobiele Klipsch Connect-app.

Bragi’s Noise Shield is een winnaar

Ik werd helemaal verliefd op Klipsch’s Noise Shield-technologie, een andere door Bragi aangedreven technologie die bedoeld is om je gehoor te beschermen tegen harde geluiden tijdens het gebruik van de transparantiemodus. Het werkt zoals geadverteerd.

Ik heb de functie in verschillende omgevingen getest, waaronder de metro van New York City. Als ik transparantie had ingeschakeld en een metro gierde het station binnen of een sneltrein raasde luid voorbij op het snelspoor, dan zou ik merken dat de T5 II automatisch inschakelt – wat aanvoelt als een ANC-modus – om een ​​extreem hard geluid te voorkomen van het uitblazen van mijn trommelvlies. Bovendien merkte ik dat Noise Shield onafhankelijk van elkaar werkte in elk oordopje. Dus als ik mijn linkeroor naar de trein had gericht, zou de linkeroortelefoon uitsluitend of in een andere mate Noise Shield inschakelen dan de rechter. Als u zich vaak in rumoerige omgevingen bevindt, zult u deze hightech-functie waarderen.

Het koolstofvezeldetail op de McLaren Edition-oplaadcassette en de bedrijfslogo's op elk oordopje.

Bragi Moves biedt handsfree gebarenbediening

Met verschillende andere Bragi-technologieën kunt u de functie van het linkeroorstuk configureren, slimme acties inschakelen of een 6-bands EQ inschakelen. Bragi Moves is de meest overtuigende van deze, omdat het krachtige, op gebaren gebaseerde controle mogelijk maakt. Als je op zoek bent naar een handsfree-technologie in een echt draadloze hoofdtelefoon, kijk dan eens serieus naar de T5 II.

Je kalibreert de bewegingsbediening de eerste keer dat je de hoofdtelefoon instelt via de app. Knik drie keer met je hoofd en hij beantwoordt een inkomende oproep op je gekoppelde smartphone. Draai je hoofd drie keer om een ​​oproep te weigeren. Als u naar muziek luistert, gaat u door uw hoofd drie keer te draaien naar het volgende nummer. De op gebaren gebaseerde technologie van Bragi is verrassend goed, maar je kunt gebaren uitschakelen in de mobiele Klipsch Connect-app.

Detailaanzicht van het kenmerkende loopvlak van de band aan de rand van de koffer.

Het probleem dat ik met Bragi Moves vond, zat niet per se in de technologie; het voelde eerder niet natuurlijk voor mij om te adopteren. Ben je van nature geneigd om drie keer te knikken of je hoofd te schudden voor koptelefoonacties? Zelfs na wekenlang gebruik moest ik mezelf bewust dwingen na te denken over de Bragi-gebaren.

Wat krijg je met de McLaren-editie

De McLaren-editie levert een coole, merkervaring op die een heel andere presentatie is dan de reguliere T5 II. Je betaalt een premie van $ 50 voor de McLaren-editie, maar de meerprijs is het waard.

De 'achterlichten' van de T5 II lichten blauw op wanneer de oortelefoons in de bluetooth-koppelingsmodus staan ​​en worden rood wh

De McLaren-editie bevat een oplaadpad dat de T5 II aan de rechterkant oplaadt en uw compatibele slimme apparaat aan de linkerkant. Die bundel alleen kan voor sommige consumenten de meerprijs waard zijn. Het oplaadpad heeft een motief van een bandenspoor, maar ik ontdekte dat het licht verhoogde patroon niet alleen een esthetische noot was, het zorgde voor een zekere mate van grip die voorkomt dat de T5 II-behuizing of je smartapparaat eraf glijdt. Onafhankelijke LED-lampjes informeren u dat uw apparaat met succes wordt opgeladen.

Een geïllustreerd boekje van 12 pagina’s met de titel is een eerbetoon aan de twee iconische merken en bevat een tijdlijn met de mijlpalen van elk bedrijf. QR-codes op sommige pagina’s nemen u mee in een diepe duik in het product.

Het co-branded 'Speed ​​of Sound'-boekje is een eerbetoon van 12 pagina's aan de T5 II McLaren-editie, evenals een

Op de achterpagina van het boekje staat een herdenkingskaart van zwart metaal ‘Welcome to the Speed ​​of Sound’. De kaart is gemarkeerd met de bouwdatum van je koptelefoon, het serienummer en de lasergeëtste handtekeningen van Bruce McLaren en Paul Klipsch boven de logo’s van de respectievelijke bedrijven.

Ten slotte is de batterijbehuizing op de McLaren-editie compleet anders. Het is geaccentueerd in de kenmerkende papajakleur van McLaren en de rubberen buitenschaal is gebrandmerkt om te lijken op het tussenliggende loopvlak van McLaren’s Formule 1-raceautobanden. In tegenstelling tot het gladde, gladde gevoel van Apple’s AirPods, had ik altijd een stevige, slipvrije grip op de McLaren Edition-behuizing. Klipsch zegt dat ze echte koolstofvezel aan de voor- en achterkant van de behuizing hebben gebruikt.

Wanneer u de oordopjes in de batterijhouder plaatst, lichten ze rood op, zoals de achterlichten van een auto, om u te laten weten dat ze worden opgeladen.

Batterijduur

Over batterij gesproken, de levensduur van de batterij van de T5 II gaat tot 7 uur mee op een enkele lading (vijf met ANC ingeschakeld) en tot 21 uur bij gebruik in combinatie met de meegeleverde hoes. De case heeft een USB-C-poort aan de achterkant voor bekabeld opladen wanneer je geen toegang hebt tot het draadloze oplaadpad.

Over het algemeen kreeg ik een batterijduur van 4 tot 6 uur bij zwaar tot gemengd gebruik. Het was een verfrissende ervaring om een ​​echte draadloze ANC-koptelefoon te gebruiken, hem een ​​paar uur in mijn zak te laten vallen en nog steeds voldoende batterij te hebben de volgende keer dat ik wilde luisteren.

Ik merkte af en toe wat eigenaardigheden van de batterij op waarbij de T5 II zich in een bijna lege batterij zou bevinden of volledig leeg zou zijn, zelfs als ik ze in zijn koffer had. Ik kon niet helemaal een patroon aan dit grotendeels zeldzame voorval vastpinnen. Het kan heel goed zijn dat ik niet voorzichtig genoeg was om ze in hun hoesje te plaatsen, zodat ze een beetje losraakten en verbonden waren met de telefoon. Wat de reden ook was, het was een gremlin die ik moest opmerken.

De T5 II McLaren-editie gloeit rood als achterlichten wanneer je ze in de oplaadcassette parkeert.

Luisteren en gebruik in de echte wereld

In tegenstelling tot sommige andere ANC-producten die ik heb gebruikt of beoordeeld, presteerde de technologie van de T5 II als een volwassen product. Bluetooth-verbindingen waren over het algemeen solide en betrouwbaar. Bellers konden me duidelijk en betrouwbaar horen. Soms is de basis het belangrijkst.

De bedieningselementen van de T5 II lieten me nooit raden wat ik aan het doen was. Het oppervlak van elk oordopje is een ingedrukte knop en er zijn gesproken aanwijzingen bij elke functiewijziging. U krijgt een hoorbare melding over de batterijstatus wanneer u de oordopjes bijvoorbeeld uit de case haalt en erin stopt, en u hoort een melding wanneer elk oordopje succesvol is gekoppeld.

De T5 II is een van de beter passende echte draadloze hoofdtelefoons die ik heb geprobeerd, hoewel ik het idee heb dat niet elke oorvorm het met hen eens zal zijn, vooral die met kleinere oren. De T5 heeft een leuke twist-and-lock-functie die de oordopjes stevig in je oor plaatst; als ik echter de twist-and-lock-pasvorm wilde krijgen, zouden mijn oren enigszins geïrriteerd en ongemakkelijk worden.

Ik gebruikte de T5 II met mijn iPhone 12 Pro met Tidal en Apple Music. Ik heb ook muziek naar de T5 II McLaren Edition gestoomd via de Roon-app op mijn iPhone vanaf mijn Roon Nucleus-server.

Ik raad elke gebruiker van de T5 II ten zeerste aan om te lezen over de functies van het product. Neem de tijd om een ​​diepere duik te nemen in het luisteren naar de hoofdtelefoon in hun standaardmodus en met DIRAC HD-geluid ingeschakeld om te zien welke geluidssignatuur je leuk vindt. Je kunt ook een duik nemen in de beschikbare zesbands EQ van de app om het geluid naar jouw voorkeur af te stemmen.

Ik waarschuw je dat het luisteren naar de Klipsch T5 II in hun standaardinstelling een warm, stroperig en enigszins vlak, tweedimensionaal middenbereik oplevert. Het inschakelen van Dirac HD is daarentegen behoorlijk schokkend. Je onmiddellijke gevoel kan zijn dat het middenbereik plotseling is uitgedund.

Geef het een paar minuten en je zult merken dat met Dirac HD ingeschakeld, de zang wordt benadrukt en beter gedefinieerd. Toen ik bijvoorbeeld naar Adele luisterde, was haar zang duidelijk meer driedimensionaal, had ze een betere microdynamiek en vertoonde ze meer detail met Dirac HD dan wanneer deze was uitgeschakeld.

Ik nam ook een basversterking waar met Dirac HD ingeschakeld, lagere frequenties leken dynamischer en levendiger. Zelfs op nummers die ik natuurlijk niet zou gebruiken als ‘demonummers’, zoals ‘Carnival’ van Natalie Merchant, kwamen percussie en baslijnen naar voren.

Omdat we weten dat onze perceptie van bas door koptelefoons verandert zonder het fysieke gevoel van bas in de rest van ons lichaam, hebben we de neiging om een ​​lichte boost in de bas als prettiger te ervaren. Ik ontdekte dat dit het geval was met Direc HD in deze specifieke toepassing. Dirac heeft goed werk geleverd zonder de bas overdreven dreunend of onnatuurlijk te maken.

Het co-branded 'Speed ​​of Sound'-boekje is een eerbetoon van 12 pagina's aan de T5 II McLaren-editie, evenals een

De Klipsch T5 II McLaren-editie is een leuke rit

De Klipsch T5 II McLaren Edition levert uitstekende audioprestaties, vooral met Dirac HD ingeschakeld, en geweldige actieve ruisonderdrukking. De Bragi-technologieën aan boord – met name de Noise Shield-functie in de transparantiemodus – zijn erg aantrekkelijk. De op gebaren gebaseerde bedieningselementen zullen voor sommigen ook aantrekkelijk zijn.

Dit zijn niet de absoluut best klinkende echte draadloze hoofdtelefoons die ik heb getest, maar ze behoren zeker tot de leukste. Dat geldt dubbel voor fans van het audio-erfgoed van Klipsch of de heldendaden van McClaren in de auto- en racewereld.

0 Shares:
You May Also Like