Klipsch echte draadloze ANC-oortelefoons zijn nu verkrijgbaar

t5 ii true wireless anc gun metal angle

Klipsch speelt al een paar jaar in het echte draadloze oordopjesspel, maar het had geen oordopjes met ruisonderdrukking aangekondigd totdat het in januari op CES de nieuwste versie van zijn T5 II-oortelefoons boog. Die oordopjes zijn eindelijk te koop, voor een ietwat hoge prijs.

Je kunt de Klipsch T5 II True Wireless ANC-oortelefoons nu kopen voor $ 299 – meer dan Apple’s AirPods Pro of Samsung’s Galaxy Buds Pro, maar minder dan Bowers & Wilkins’ high-end, $ 399 PI7-oordopjes. Ondertussen wordt een McLaren Edition-versie van de T5 II ANC-oortelefoons geleverd met een gevormde hoes met loopvlakpatroon en een draadloos oplaadstation voor $ 349.

De T5 II True Wireless ANC-oordopjes zijn verkrijgbaar in de smaken brons, zilver en koper en zien er bijna identiek uit aan het eerdere T5 II-model van Klipsch, tot aan de oplaadcassette die lijkt op een Zippo-aansteker. Maar er zijn enkele belangrijke verschillen, te beginnen – natuurlijk – met de actieve ruisonderdrukkingsfunctionaliteit.

De ANC-technologie van Klipsch maakt gebruik van een hybride opstelling met dubbele microfoon, waarbij één naar buiten gerichte microfoon achter de aangepaste 5,8 mm dynamische driver van de oortelefoon zit, terwijl de tweede microfoon zich voor de driver bevindt. Klipsch zegt dat de actieve ruisonderdrukking in de nieuwe T5 II-oordopjes tot 35 dB aan ruis kan blokkeren.

Zoals met veel concurrerende ruisonderdrukkende headsets, bieden de T5 II True Wireless ANC-oortelefoons een transparantiemodus die omgevingsgeluiden doorlaat, terwijl een “Noise Shield” -functie is ontworpen om harde geluiden te “detecteren en te annuleren” wanneer de transparantiemodus is ingeschakeld.

t5 ii anc mclaren-editie met zwarte achtergrond

Een andere belangrijke toevoeging is een AI-aangedreven besturingssysteem van Bragi, de voormalige fabrikant van hoofdtelefoons (herinner je je de Dash Pro nog?) Dat zich nu uitsluitend op software richt. Op de nieuwe Klipsch-oortelefoons zal het Bragi-besturingssysteem Bragi Moves inschakelen, een op gebaren gebaseerde functie waarmee je oproepen kunt accepteren en weigeren, nummers kunt overslaan of andere acties kunt uitvoeren door met je hoofd te schudden of te knikken. Het Bragi-besturingssysteem zal ook “Sidekicks” aansturen, dit zijn AI-compatibele automatiseringen die functies uitvoeren zoals het inschakelen van de transparantiemodus wanneer u in gesprek bent. Extra Braggi OS-functies komen “gedurende de levensduur van het product”, zegt Klipsch.

Ten slotte zullen de T5 II True Wireless ANC-oortelefoons van Klipsch de eerste draadloze oordopjes zijn die Dirac HD Sound bevatten, een DSP-technologie die gebruikmaakt van de geluidscorrigerende algoritmen van Dirac om (volgens Dirac) “natuurlijker en transparanter” geluid te leveren, evenals meer basbereik en een dynamischer geluidsbeeld.

De T5 II ANC-oortelefoons zijn ontworpen om te voldoen aan de IPX4-normen voor weerstand tegen opspattend water uit elke richting en ondersteunen Bluetooth 5.0, inclusief de SBS- en AAC-codecs, maar geen verliesvrije codecs zoals Qualcomm’s aptX Adaptive of Sony’s LDAC.

De oordopjes zijn ook uitgerust met zes beamforming-microfoons voor spraakoproepen, terwijl de oordopjes zelf een batterijduur van maximaal zeven uur hebben (vijf uur met ANC ingeschakeld). De oplaadcassette zou tot 21 uur extra moeten leveren (of 15 uur bij gebruik van ANC).

Naast het standaard T5 II ANC-model, heeft de McLaren-editie van $ 349,- accenten met McLaren’s “kenmerkende” papajakleur, terwijl de co-gevormde oplaadcassette een buitenschaal heeft die eruitziet en aanvoelt als het loopvlak van een Formule 1-raceautoband .

De McLaren-editie wordt ook geleverd met een bonus: een Qi-compatibel draadloos oplaadstation dat zowel het hoesje als een telefoon tegelijkertijd kan opladen.

We zullen een beoordeling van de T5 II Truly Wireless ANC-oortelefoons hebben zodra we een voorbeeldeenheid gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like