Klantenondersteuning verbeteren met video

Improve-customer-satisfaction-with-video-image

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/samanthaferguson/" target="_self" rel="noopener">Samantha Ferguson</a>‘ data-et-multi-view=

Samantha is Copy Team Manager bij Wyzowl. Ze heeft meer dan 1000 scripts en honderden artikelen over videomarketing geschreven, dus wat Samantha niet weet over video, is het niet waard om te weten!

Sinds het al die jaren geleden voor het eerst een buzz creëerde onder marketeers, is videomarketing synoniem geworden met het promoten van bedrijven. Het is waar dat video een van de beste manieren is om de bekendheid van uw merk te vergroten en uw omzet te vergroten.

MAAR:

Er is zoveel meer dat je met video kunt doen!

Videomarketing is een goedkope en toegankelijke manier om klantenondersteuning, betrokkenheid en tevredenheid te verbeteren. In dit artikel laten we je zien hoe!

Klantenservice

Het is niet per se het belgedeelte dat zo frustrerend is, het is de hoeveelheid tijd die je in de wacht doorbrengt, de manier waarop je van persoon tot persoon wordt doorgegeven, en, niet te vergeten, het feit dat je in de eerste plaats moet bellen omdat het product of de dienst laat je in de steek!

Volgens onderzoek van Harris Interactive/RightNow zijn de twee belangrijkste redenen voor klantverlies:

De klant voelt zich slecht behandeld door onbeschoft personeelHet probleem is niet tijdig opgelost

Als er één ding is dat kostbaar is voor AL uw klanten, dan is het hun tijd. Een van de beste manieren om hun tijd te besparen, is door ondersteuningsvideo’s te maken waarmee ze zichzelf kunnen helpen wanneer ze problemen ondervinden met uw product of dienst.

De beste manier om dit te doen, is door al uw eerdere ondersteuningsvragen te bekijken en de meest voorkomende problemen van uw klanten te bepalen. Van daaruit kunt u een reeks korte video’s maken die klanten op hun gemak kunnen bekijken. U kunt een potentieel gesprek van twintig minuten met een woedende klant dus vervangen door een video van 60 seconden waardoor uw klanten tevreden zijn en weer de controle hebben. In een recent onderzoek van Wyzowl ontdekten we dat als klanten problemen hebben met een app of een product, 68% van hen kijkt liever naar een video waarin wordt uitgelegd hoe het probleem kan worden opgelost, in plaats van het bedrijf te bellen om met hun ondersteuningsteam te praten.

Door uw klanten de tools te geven die ze nodig hebben om hun eigen problemen op te lossen, bespaart u niet alleen waardevolle tijd en middelen voor uw bedrijf, het bespaart klanten ook tijd en maakt ze gelukkiger. Meer dan de helft van de bedrijven die al ondersteuningsvideo’s gebruiken, heeft gemeld dat ze het aantal ondersteuningsoproepen dat ze ontvangen hebben verminderd.

Het is dus duidelijk een populaire tactiek! In feite voorspelt Gartner dat tegen 2018 100 van de 500 grootste wereldwijde bedrijven videogebaseerde ondersteuning voor klantinteracties zullen introduceren. Voor de snelle, mobiele klanten van vandaag is tijdbesparing een enorme prioriteit en met video’s voor klantenondersteuning kunt u dat mogelijk maken.

Mavenlink is projectbeheersoftware waarmee teams projectbeheer, tijdregistratie, resourceplanning en meer op één plek kunnen verenigen. Om hun klanten te helpen en ook hun ondersteuningsvragen te verminderen, kwam Mavenlink naar Wyzowl voor een reeks klantondersteuningsvideo’s. Elke video richt zich op een bepaald onderwerp en leidt gebruikers er stap voor stap doorheen. De onderstaande video laat gebruikers precies zien hoe ze een klant of collega kunnen uitnodigen in een projectwerkruimte – en dat allemaal in minder dan een minuut. Probleem opgelost!

https://wyzowl.wistia.com/medias/ykzs0khah2

Klantbinding

Doorgaand met het thema van zelfhulpvideo’s en product-walk-throughs, zijn dit soort video’s ook geweldig voor betrokkenheid. Mensen hebben een reden om deze video’s in hun geheel te bekijken, en dit stuurt een geweldige boodschap naar zoekmachines. Als je video’s op je website hebt die een consistent aantal weergaven ontvangen (weergaven die de hele video afspelen in plaats van te stuiteren of overslaan), dan zul je merken dat je SEO snel begint te verbeteren. Zoekmachines maakt het niet uit wat voor soort video’s je maakt, zolang ze maar populair zijn bij bezoekers van je website.

De beste plek om met uw klanten in contact te komen, is ongetwijfeld op sociale media. Maar je moet ervoor zorgen dat je video’s ‘sociaal vriendelijk’ zijn.

Sociaalvriendelijke video’s zijn het soort korte, leuke video’s waarnaar mensen op zoek zijn wanneer ze rondhangen op sociale media. Social media is geen plaats om hard te verkopen, dus u moet proberen te voorkomen dat u promotionele inhoud op uw profielen plaatst. Uw inhoud moet echter nog steeds uw merk weerspiegelen in stijl en toon. Hier zijn een paar voorbeelden:

Zoals je kunt zien, zijn deze video’s leuk, pittig en hoewel ze verwijzen naar de producten van het merk, zijn ze helemaal niet ‘verkopend’.

Een ander geweldig gebruik van video als het gaat om het vergroten van de klantbetrokkenheid, zijn productvideo’s op e-commercewebsites. Online kopen is niet zonder scrupules. We hebben allemaal wel eens een product gekocht dat er bij aankomst niet uitzag zoals geadverteerd. Dit komt omdat, ondanks wat mensen zeggen, de camera kan () liegen. Foto’s kunnen worden bijgewerkt, en belichting en positionering kunnen worden gemanipuleerd om een ​​product groter, schoner, beter (enz.) te presenteren dan het in werkelijkheid is. Een bewegende camera daarentegen kan niet liegen. Video’s geven ons een beter beeld van de producten die in gebruik zijn, wat betekent dat we met meer vertrouwen kunnen kopen. Eigenlijk, 79% van de consumenten gebruikt liever video om informatie over een product te krijgen dan tekst op een pagina te lezen. Daarbovenop, 84% van de consumenten voelde zich voldoende overtuigd om een ​​product te kopen nadat ze er een merkvideo over hadden gezien.

Klanttevredenheid

Verkoop maken is belangrijk. Maar een product of dienst verkopen zonder een goede beschrijving is niet de beste manier om zaken te doen. Dit is waar video kan helpen. Met een duidelijke uitlegvideo die de belangrijkste voordelen van uw product of dienst schetst, kunt u de verwachtingen van de klant beheren () door kijkers een overzicht te geven van wat ze precies kunnen verwachten. Hierdoor kunnen mensen met vertrouwen kopen en kan het ook helpen om uw ROI te verhogen.

Een echt aantrekkelijke uitlegvideo is een leuke manier om je te onderscheiden van concurrenten en het laat klanten ook kennismaken met je merk. Onze ervaring is dat de beste uitlegvideo’s tussen de 60 en 90 seconden duren en een eenvoudig proces van drie stappen volgen

Hiermee kunt u problemen schetsen waar kijkers zich mee kunnen identificeren en vervolgens uw merk/product/dienst presenteren als de beste oplossing. Een geweldige manier om een ​​uitlegvideo af te sluiten is met de voordelen die uniek zijn voor uw bedrijf.

Voorbeeld: MagFinder

MagFinder, een app waarmee gebruikers hun favoriete tijdschrift kunnen vinden, kwam naar Wyzowl voor een uitlegvideo om hun product aan de wereld te introduceren en de klanttevredenheid te beheren. Zoals je in het bovenstaande voorbeeld kunt zien, volgt deze video de formule voor probleem, oplossing en voordelen tot in de puntjes!

Laatste gedachten

Video heeft veel toepassingen in de marketingwereld en, belangrijker nog, het is een aantrekkelijke vorm van content voor consumenten. Hopelijk heeft dit artikel je veel ideeën gegeven voor verschillende manieren waarop je video in je bedrijf kunt gebruiken om de klantenondersteuning, betrokkenheid en tevredenheid te verbeteren.

0 Shares:
You May Also Like