Kladblok of MS Paint ontbreekt na Windows 10 update KB5010342? Laten we het repareren

Onlangs heeft Microsoft een nieuwe beveiligingsupdate KB5010342 nieuwste Windows 10 versie 21H2 uitgebracht met verschillende beveiligingsverbeteringen en die verschillende bugs oplossen, waaronder problemen die zijn geïntroduceerd door eerdere updates van het besturingssysteem. Maar het lijkt erop dat de laatste update KB5010342 een vreemd probleem veroorzaakte door componenten van Windows zelf te verwijderen. Een aantal gebruikers meldde in online forums en op Reddit dat het bijwerken naar Windows 10 versie 19044.1526 door KB5010342 te installeren Kladblok of de Paint-app verwijdert.

Ontbrekend Kladblok op Windows 10

Welnu, met de nieuwste Windows 10-versie 21H2, oftewel de update van november 2021, heeft Microsoft Kladblok, MS Paint en WordPad als optionele componenten gemaakt. En als uw apparaat wordt beïnvloed door de installatie van KB5010342, kunt u deze apps als volgt terugkrijgen door het verdwijnen van deze apps.

Toevoegen vanuit optionele functies

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer instellingen, Navigeer naar apps en selecteer vervolgens App & functies, Klik vervolgens aan de rechterkant op de optionele functies-link.

En vanaf hier kun je ervoor kiezen om alle apps die je nodig hebt opnieuw te installeren, om een ​​optionele functie (kladblok of verf) toe te voegen/installeren, klik op een functie toevoegen. Zoek vervolgens naar de functie, vink deze aan en klik op de installatieknop. Dat is alles, op deze manier kunt u ook Kladblok, MS Paint of MS Word installeren.

Controleer op beschadigde systeembestanden

Nog steeds hulp nodig? Mogelijk veroorzaakt het beschadigde systeembestand het probleem. Laten we het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uitvoeren dat helpt bij het detecteren en vervangen van beschadigde systeembestanden door de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, klik op ja als UAC (User Account Control) om toestemming vraagt. Typ in het opdrachtpromptvenster sfc /scannow en druk op de enter-toets op het toetsenbord

Laat het scanproces 100% voltooien, start uw pc opnieuw op en controleer of dit apps oplost die niet openen of problemen missen in Windows 10.

Verwijder KB5010342

U kunt ook Windows 10 KB5010342 verwijderen en controleren of dit helpt. U kunt elke Windows 10-update verwijderen door de onderstaande stappen te volgen.

Open instellingen met Windows-toets + INavigate Update & Security en vervolgens Windows Update. Klik hier op updategeschiedenis bekijken

Klik vervolgens op de optie ‘Update verwijderen’, selecteer vervolgens in het Configuratiescherm de KB5010342 om deze te markeren en klik op ‘Verwijderen’Eenmaal klaar Start uw systeem opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd.

U kunt ook Windows-update KB5010342 verwijderen met behulp van de opdrachtprompt.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht wusa /uninstall /KB:KB5010342 /quiet /promptrestart en druk op de enter-toets. Als u klaar bent, slaat u alles op en start u uw apparaat opnieuw op.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like