Kies de beste manier om FTP op Mac te verbinden

FTP Mac

Laten we eerst en vooral de drie basisvragen met betrekking tot FTP beantwoorden: “Wat betekent het?”, “Hoe wordt het gebruikt?” en last but not least “Is het gebruik van FTP op Mac mogelijk?”. Om meteen in het antwoord te springen, FTP is een afkorting van de term File Transfer Protocol, en het wordt meestal gebruikt voor het hosten en overbrengen van bestanden tussen de ene computer en de andere, en biedt dus een mooi alternatief voor opslagmedia.

Het voordeel van FTP is dat het sneller is dan opties zoals HTTP, een systeem dat voornamelijk bedoeld is voor het verzenden en ontvangen van tekst en afbeeldingen, niet voor gegevensbestanden, en dat ook is ingebouwd en direct beschikbaar is op Mac-computers.

Nu we de basis uit de weg hebben, is de volgende vraag die we willen beantwoorden, hoe FTP op Mac in te stellen. Als je al weet hoe je dit moet doen, bekijk dan de beste FTP-clients voor Mac.

FTP gebruiken op macOS

Het proces van het opzetten van FTP op Mac kan niet echt eenvoudiger zijn. Mac-computers hebben een ingebouwde FTP-server die gebruikers gemakkelijk kunnen gebruiken om anderen toegang te geven tot specifieke bestanden en documenten. Volg deze stappen en u bent op weg naar het delen en openen van bestanden via FTP!

Stap 1. Klik op de “Systeemvoorkeuren”.

Voorkeurenvenster - macOS

Stap 2. Selecteer “Delen”.

Stap 3. Klik op het vak “Bestanden delen” en vervolgens op “Opties”.

Optie voor delen

Stap 4. Selecteer “Bestanden en mappen delen met FTP”.

Nu u dit hebt gedaan, kunnen andere computers bestanden van u kopiëren en delen, maar wat als u toegang wilt tot de bestanden van iemand anders via het File Transfer Protocol voor Mac? Maak je klaar voor nog een set van 4 eenvoudige stappen hieronder:

Stap 1. Eerst moet u het “Finder-menu” openen.

Stap 2. Klik op “Go”.

Finder - klik op GO

Stap 3. Selecteer “Verbinden met server”.

Klik op verbinding maken met server

Stap 4. Vul de naam en het wachtwoord in die u hebt gekregen voor de server waartoe u toegang probeert te krijgen.

Voeg de gebruikersnaam en het wachtwoord toe

Hoe eenvoudig het ook is om te gebruiken, u moet er rekening mee houden dat de Mac FTP-client die in uw computer is ingebouwd, bepaalde nadelen heeft, omdat deze alleen kan worden gebruikt om bestanden te downloaden, beveiliging bijna niet bestaat en als je op de een of andere manier een gebruikersnaam of wachtwoord tegenkomt met het “@” -symbool, zal de server duidelijk weigeren om verbinding te maken.

Maar is er op de een of andere manier een nog eenvoudigere manier om toegang te krijgen tot FTP op Mac? Waarom, ja die is er!

Hoe te FTP op Mac via browser

Stap 1. Open uw Safari-browser.

Stap 2. Typ het IP-adres van de hostserver, te beginnen met het voorvoegsel “ftp://”.

FTP gebruiken met de Safari-browser

Stap 3. Voeg de gebruikersnaam en het wachtwoord toe en klik op de knop “Verbinden”.

Inloggen FTP-server

Opmerking: Hetzelfde als voorheen, als het “@” -symbool aanwezig is in de gebruikersnaam of het wachtwoord, zal de verbinding mislukken.

Hoe toegang krijgen tot FTP op Mac met Terminal

Schakel FTP op Mac in met Terminal

Als je meer technisch bent, kun je verbinding maken met FTP Mac via een opdrachtregelinterface in Terminal. Open hiervoor de map Programma’s en open Terminal in de map Hulpprogramma’s. U zou nu een venster moeten zien met de naam van uw computer en de map waarin u zich bevindt, evenals uw gebruikers-ID. U kunt nu een paar eenvoudige opdrachten gebruiken om toegang te krijgen tot het File Transfer Protocol.

Eerst typt u “ftp:// ip-address” waar het ip-adres moet worden vervangen door het IP-adres van de FTP-server waartoe u toegang wilt. Net als bij de ingebouwde optie, moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren. Als je eenmaal bent verbonden, kun je met de onderstaande opdrachten op de server gaan werken.

ls: zal een lijst maken van alle bestanden en mappen in de map waarin u zich momenteel op de FTP-server bevindt.
CD: verandert de map waarin u zich bevindt. Typ “cd” gevolgd door de naam van de map waarnaar u wilt verplaatsen.
krijgen: zal een enkel bestand downloaden. Typ “get” gevolgd door de naam van het bestand dat u van de server wilt downloaden
neerzetten: zal een enkel bestand uploaden. Typ “put” gevolgd door de naam van het bestand dat u naar de server wilt uploaden.
ontslag nemen: zal uw verbinding met de FTP-server beëindigen.

Is de FTP-verbinding veilig?

We moeten eerst vaststellen dat FTP niet echt is ontworpen om veilig te zijn. Het is een heel basaal protocol om bestanden op te halen en te uploaden, maar gezien de afhankelijkheid van leesbare wachtwoorden en gebruikersnamen en het ontbreken van codering, zijn uw gegevens heel gemakkelijk aan te vallen door iedereen met kennis en kwade bedoelingen.

Er zijn echter enkele manieren om uw FTP-server op Mac veiliger te maken. In de loop der jaren zijn er versleutelde verbindingen gecreëerd die nu op grotere schaal worden gebruikt, zoals Transport Layer Security, Secure File Transfer Protocol of Secure Socket Layer, maar deze dragen ook bij aan de moeilijkheidsgraad om te gebruiken.

Hoe een FTP-verbinding veilig te maken met behulp van FTP-clients van derden

Voor een meer gestroomlijnde Mac-ervaring met FTP-bestandsoverdracht zijn veel mensen en bedrijven begonnen met het gebruik van FTP-clients van derden die de efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak verbeteren. Clients van derden zijn een kant-en-klare oplossing waarmee u bestanden kunt downloaden, uploaden en beheren via een hoogwaardige interface die ook veiliger is.

Diensten zoals CloudMounter, CyberDuck, FileZilla, ClassicFTP en Commander One zijn ontwikkeld om er met wisselend succes voor te zorgen dat u geen bestanden verliest, beveiligingslekken of andere soortgelijke problemen riskeert, eenvoudig en effectief.

De meest populaire FTP-client voor Mac – Commander One

FTP-client voor macOS

De eerder genoemde Commandant Een client is een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke FTP/SFTP/FTPS-clients voor Mac. Het gebruik van deze app kan u helpen toegang te krijgen tot FTP op Mac en bestanden op een server te beheren, net zoals u zou doen op uw eigen lokale computeropslag.

U kunt bestanden naar believen verplaatsen, bewerken, kopiëren of verwijderen, met als bijkomend voordeel dat u met archieven kunt werken, toegang kunt krijgen tot iOS-apparaten, processen kunt bekijken en beheren en nog veel meer. Om het nog beter te maken, heeft Commander One ook een geweldige gebruikersinterface met dubbele vensters die laten zien dat ze enige aandacht hebben besteed aan het UI/UX-gedeelte van de dingen.

Voordelen:

Heeft een ingebouwde FTP/SFTP/FTPS-client Ondersteunt meerdere tabbladen Ondersteunt Cloud Computing Services Versleutelt online verbindingen Ondersteunt sneltoetsconfiguratie Ondersteunt verbindingen met cloudservices zoals Google Drive, One Drive

nadelen:

Mist de functie voor het vergelijken van mappen Geen functie voor het hernoemen van meerdere bestanden Geen functie voor directorysynchronisatie

Cross-platform oplossing – CloudMounter

FTP-client mac

Als je je Mac-ervaring met FTP Transfer naar een hoger niveau wilt tillen, neem dan zeker eens een kijkje CloudMounter. Een applicatie van derden die is ontwikkeld om u in staat te stellen meerdere cloudservices tegelijk te beheren, waardoor het net zo gemakkelijk wordt alsof het uw eigen extra harde schijven zijn. Het ondersteunt populaire cloudservices zoals Google Drive, Amazon S3, One Drive en Dropbox.

Nog beter, FTP-servers en al hun alternatieven zijn verbonden als locaties op uw netwerk. Dit alles wordt natuurlijk gedekt door een geweldig coderingssysteem dat u om veiligheidsredenen kunt kiezen om alleen toegang toe te staan ​​vanuit CloudMounter.

Voordelen:

Probeer voordat je koopt, CloudMounter biedt een free proefversie Met een paar ontbrekende functies, kunt u ook een free versie Als je eenmaal overtuigd bent, hoef je maar één keer te betalen en is het van jou

nadelen:

Weinig tot geen handleidingen voor training of gebruik aangeboden Ondersteunt geen gebruik op mobiele apparaten

Conclusie

Verbinding maken met een FTP-server is heel eenvoudig en er zijn verschillende manieren om dit te doen. Velen van hen zijn relevant voor alle populaire besturingssystemen. Maar het hangt allemaal af van het doel, omdat de functionaliteit van sommige programma’s zeer beperkt is.

FAQ

FTP is een afkorting voor File Transfer Protocol waarmee gebruikers bestanden van de ene computer naar de andere kunnen uploaden en/of downloaden.

Ja, dat doet het, en het is toegankelijk via Browser, Finder en Terminal.

U moet een paar basiscommando’s kennen, het IP-adres van de server waartoe u toegang wilt, evenals de gebruikersnaam en het wachtwoord. Gebruik het voorvoegsel “ftp://” gevolgd door het IP-adres en volg de aanwijzingen.

Er zijn veel FTP-clients voor Mac op de markt: Commander One, FileZilla, Cyberduck enz., en welke het beste is, hangt af van uw behoeften en verwachtingen. Tegenwoordig is de meest populaire Commander One, zoals we in het artikel vermeldden.

FTP-clients kunnen gebruikers helpen om gemakkelijk bestanden over te dragen tussen twee computers of tussen een computer en een server.

Als u het wachtwoord en de gebruikersnaam hebt die nodig zijn voor autorisatie naar een FTP-server, hoeft u alleen maar toegang te krijgen tot de server en de nodige opdrachten in te voeren. Of, voor een gemakkelijkere tijd, kunt u programma’s van derden gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like