KEF opent de weg naar high-res muziekstreaming met de KEF LS60 Wireless

LS60 Wireless in Royal Blue

Je kunt tegenwoordig geen kussen weggooien zonder een zelfaangedreven, streaming boekenplankluidspreker te raken, maar het lijkt erop dat high-end audiofabrikant KEF de vloerstaande streaming-luidsprekermarkt helemaal voor zichzelf heeft met de aankondiging van zijn KEF LS60 Wireless.

Dit mooie paar bevat alle vaardigheden die nodig zijn om te functioneren als een op zichzelf staand, actief streaming audiosysteem met hoge resolutie, dat een genetische samenstelling deelt met zowel de KEF LS50 Wireless II boekenplankluidsprekers die we enorm hebben bewonderd, als de super dure – we’ we hebben het over $ 27 tot $ 35K – KEF Blade passieve vloerstaande luidsprekers. Het LS60 Wireless-systeem bestaat uit een paar vloerstaande luidsprekers van 43 x 5,1 x 12,6 inch (HxBxD) en elk met een gewicht van 70 pond. De MDF-kasten zijn verkrijgbaar in drie matte afwerkingen naar keuze: titaniumgrijs, mineraalwit of koningsblauw.

Elke toren bevat een van KEF’s gepatenteerde Single Apparent Source Uni-Q-aandrijfeenheden (hier een combinatie van een 0,75-inch aluminium dome-tweeter en een 4-inch aluminium dome-middentoner), plus twee paar aan de zijkant gemonteerde 5,25-inch Uni-Core force- chauffeurs opzeggen. Deze laatste zijn ontworpen om vervorming te maximaliseren.free basweergave tot 26 Hz. Er is dus behoefte aan een aparte subwoofer, die we nuttig vonden bij het uitwerken van de onderkant van de LS50 Wireless II. Mocht u echter nog meer boom in uw kamer nodig hebben, dan heeft elke LS60-toren een aansluiting voor het toevoegen van een subwoofer.

LS60 Draadloze Uni-Q

KEF

KEF gebruikt zes klasse A/B- en klasse D-versterkers (drie per kant, met een totaal van 1.400 watt) om elke driver naar behoefte van energie te voorzien (tegenover vier ampère/760 watt in totaal in de LS50 Wireless II). Versterking is nauwkeurig afgesteld met KEF’s Music Integrity Engine en “op maat gemaakte” algoritmen voor digitale signaalverwerking om een ​​”perfect getimede prestatie” te leveren, volgens het persmateriaal van KEF. KEF beweert verder dat zijn Single Apparent Source-technologie “de volledige bandbreedte van geluid zal leveren, zodat alle frequenties vanaf één enkel punt uitstralen”. Dat zou moeten zorgen voor dezelfde ultraprecieze beeldvorming en gelijkmatige prestaties in een breder dan normaal luistergebied die we enorm bewonderden tijdens onze evaluatie van KEF LS50 Wireless II.

Net als zijn broer biedt de KEF LS60 Wireless uitgebreide connectiviteit, inclusief WiiFi, Bluetooth, HDMI eARC (voor tv-geluid), digitale optische, digitale coaxiale en analoge RCA-verbindingen. Gebruikers kunnen de linker- en rechtertoren draadloos aan elkaar koppelen (met streaming tot 24-bit/96kHz), of met een enkele bekabelde verbinding voor weergave met ultrahoge resolutie: tot 24-bit/192kHz.

LS60 Draadloos in mineraalwit

KEF

De KEF LS60 Wireless is Roon Ready en de KEF Connect-app maakt het gemakkelijk om muziek met hoge resolutie te streamen van Amazon Music, Qobuz, Tidal en Deezer. U kunt ook afstemmen op internetradio en podcasts. De luidsprekers kunnen worden bediend met native apps, waaronder Spotify Connect, Tidal en QPlay, of je kunt er muziek naar gooien via Apple Airplay 2 (het beste voor het binnenhalen van Apple Music met hoge resolutie), Google Chromecast en Bluetooth. Het systeem is compatibel met de meest populaire bestandsindelingen, ondersteunt PCM-bestanden tot 24 bit/384 kHz, evenals DSD- en MQA-bestanden (Master Quality Authenticated) van Tidal.

De KEF LS60 Wireless kost $ 7.000 per systeem en is nu beschikbaar voor pre-order, rechtstreeks bij KEF en via geautoriseerde KEF-dealers. De luidsprekers worden naar verwachting eind mei 2022 verzonden.

0 Shares:
You May Also Like