KEF LSX II draadloos muzieksysteem belooft een groot aantal upgrades in de tweede generatie

KEF LSXII front-back view in Soundwave Edition

Het Britse high-end audiobedrijf KEF vertelt ons dat het het draadloze LSX-muzieksysteem aanzienlijk heeft verbeterd, dat we in juni 2019 tot Editors’ Choice hebben uitgeroepen. De tweede generatie KEF LSX II wordt op 23 juni 2022 verzonden met een verkoopprijs van $ 1.400 .

Het systeem maakt gebruik van het W2 draadloze platform van het bedrijf dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de grotere en duurdere LS50 Wireless II-luidsprekers en LS60 Wireless-vloerstaande luidsprekers. De LS50 Wireless II heeft in november 2021 onze Editors’ Choice-prijs gewonnen.

KEF prijst de veelzijdigheid van de LSX II, dankzij de KEF Connect-app van het bedrijf waarmee je Qobuz, Tidal, Deezer, Amazon Music, internetradiostations en podcasts kunt streamen. Je kunt Apple AirPlay 2 en Google Chromecast naadloos gebruiken om audio van compatibele apparaten te streamen, en er is ook Bluetooth als je het nodig hebt.

KEF LSXII voorkant achterkant met kobaltblauwe afwerking

KEF

Als je liever native apps gebruikt, kun je met de LSX II rechtstreeks streamen vanaf Spotify Connect, Tidal en Qobuz. Het systeem is ook Roon Ready. Met Airplay 2, Chromecast of Roon kun je naar meerdere speakers streamen. De connectiviteit stopt daar niet. Je hebt ook de mogelijkheid om muziek af te spelen vanaf een NAS-schijf of muziekserver. Als je van audio met hoge resolutie houdt, biedt KEF bestandsondersteuning tot 24bit/384kHz (PCM), DSD en volledige MQA-rendering.

De LSX II volgt de twee-stereo benadering die is ontworpen om een ​​driedimensionaal geluidsbeeld te creëren en beschikt over een gecombineerd versterkervermogen van 200 watt. KEF prijst zijn 11e generatie Uni-Q driverarray die speciaal is ontworpen voor deze luidspreker. Het bedrijf heeft de tweeter precies in het akoestische midden van de woofer geplaatst, wat volgens KEF de traditionele “sweet spot”-luisterpositie zal elimineren om nauwkeurig geluid te leveren aan elke luisteraar in een kamer.

Er is ook een volledige reeks bedrade verbindingen, waaronder HDMI ARC voor tv-aansluitingen en een USB-C-poort als u de luidsprekers als desktopsysteem met uw computer wilt gebruiken. Ook zijn er optische en AUX-aansluitingen als je een platenspeler, cd-speler of gameconsole wilt aansluiten. Mocht je de low-end van het systeem niet vinden, dan heb je de mogelijkheid om een ​​KEF-subwoofer aan te sluiten via een speciale uitgang.

KEF LSX II draadloos muzieksysteem kleurkeuzes

KEF

De kasten zijn ontworpen in samenwerking met de in Hong Kong gevestigde industrieel ontwerper Michael Young en zijn verkrijgbaar in vijf afwerkingen: de modellen Mineral White en Lava Red zijn afgewerkt met satijn- en glansspray, terwijl de luidsprekers in Carbon Black en Cobalt Blue zijn bekleed in een speciaal ontworpen stof van de Deense hedendaagse textielontwerper Kvadrat. De Soundwave by Terence Conran Edition, bovenaan afgebeeld, heeft een ‘soundwave’-patroon dat in dezelfde unieke stof is geweven in een van de laatste projecten van de legendarische Britse ontwerper voor zijn dood in 2020.

Elke luidspreker meet 9,5 × 6,1 × 7,1 inch (HxBxD). en het paar weegt 7,8 pond. De LSX II-luidsprekers kunnen plat op een tafelblad worden geplaatst of worden gebruikt met KEF’s LSX P1-bureauonderleggers ($ 179,99), S1-vloerstandaarden ($ 349,99) of B1-muurbeugels ($ 229,99).

Het originele LSX-luidsprekersysteem kreeg positieve recensies in de branche en de LSX II-luidsprekers beloven betere connectiviteit en een aantal aantrekkelijke nieuwe ontwerpopties.

We zullen een diepgaande beoordeling van het nieuwe luidsprekersysteem publiceren zodra we er een kunnen bemachtigen.

0 Shares:
You May Also Like