Kasa Spot KC400 review: een budgetvriendelijke 2K indoor beveiligingscamera

Kasa Smart 24/7 Recording

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Neemt 2K-video op Werkt met andere Kasa Smart-apparatenBudgetvriendelijk

nadelen

Vereist een abonnement om door detectie geactiveerde videoclips op te nemen, te downloaden en te delen Geen Apple HomeKit-ondersteuning

Ons oordeel

De Kasa Spot 24/7-opname biedt mensen een geweldige manier om een ​​2K-videobeveiligingscamera te krijgen zonder hun budget op te blazen, met name degenen die al hebben geïnvesteerd in het verbonden thuisecosysteem van Kasa Smart.

Prijs bij beoordeling

Kasa Spot (model KC400): $ 39,99

Beste prijzen vandaag – Kasa Spot (model KC400)

Amazone

$ 31,99

Free

Beste koop

$34,99

De Kasa Spot (model KC400), een recente toevoeging aan het Kasa Smart smart home-ecosysteem van TP-Link, is een van de meest betaalbare beveiligingscamera’s die 2K-video levert. Voor slechts $ 40 levert het haarscherpe video op, samen met felbegeerde functies als persoonsdetectie en 24 uur per dag opnemen.

De camera past bij het Kasa Smart-ontwerpethos met een eenvoudige kubusvorm in een zwart-witte afwerking. De steel wordt bevestigd aan een platte basis via een kogelgewricht waarmee u de camerahoek handmatig kunt aanpassen, of deze nu op een plank staat of aan een muur is bevestigd. Voor deze laatste worden schroeven en een montagesjabloon meegeleverd.

Zoals eerder vermeld, legt de camera video vast in 2K-resolutie en heeft hij een gezichtsveld van 130 graden voor uitgebreide dekking van de ruimte. Vijf infrarood-LED’s bieden tot 10 meter zwart-wit nachtzicht, en een ingebouwde luidspreker maakt tweerichtingsgesprekken mogelijk. Wanneer de camera geluid of beweging detecteert, registreert deze de triggergebeurtenis en stuurt een melding naar uw telefoon.

Video kan lokaal worden opgenomen op een microSD-kaart (tot 256 GB capaciteit, hoewel er geen kaart is inbegrepen) of naar de cloud via een Kasa Care Plan-abonnement. Je kunt 30 dagen videogeschiedenis per camera krijgen, plus de mogelijkheid om te delen en handmatig op te nemen voor $ 3 per maand of $ 30 per jaar. Een premium abonnement biedt hetzelfde voor maximaal 10 camera’s voor $ 10 per maand of $ 100 per jaar.

Om de camera in te stellen, moet je de Kasa-app downloaden en een account aanmaken. Nadat u de camera hebt toegevoegd vanaf het scherm Apparaten, leidt de app u door het proces van verbinding maken met uw Wi-Fi-netwerk en het installeren van de camera, inclusief stapsgewijze montage-instructies voor degenen die ervoor kiezen om de camera aan een muur te installeren. Er waren geen haperingen in het proces toen ik de camera instelde, en het duurde slechts een paar minuten om te voltooien.

Kasa-spot 24/7

Kasa Smart

De camera leverde in mijn tests een uitstekende videokwaliteit, met levendige, nauwkeurige kleuren en scherpe details. Nachtzichtvideo was gelijkmatig verlicht met een sterk contrast.

De camera kan drie soorten detectiemeldingen pushen: beweging, geluid en persoon. Als u op deze waarschuwingsmassages tikt, wordt de opgenomen videoclip geopend die door de gebeurtenis is geactiveerd, met opties om de videoclip te bekijken, downloaden of delen of om over te schakelen naar de live videofeed. Detectie werkte goed en meldingen werden direct geleverd. De nauwkeurigheid van de persoonsdetectie was echter wisselvallig en mijn kat werd bij verschillende gelegenheden ten onrechte als persoon geïdentificeerd.

De Kasa-app is dezelfde die door alle Kasa Smart-producten wordt gebruikt, dus het hoofdscherm toont alle aangesloten Kasa-apparaten samen met bedieningselementen voor het selecteren van scènes en het toevoegen van slimme acties, die u zult gebruiken om de camera te laten communiceren met andere Kasa-apparaten die u heeft . Wanneer u de KC400 selecteert in de lijst met apparaten of het tabblad Camera, wordt een apart scherm met camerabedieningen geopend. De live-feed van de camera wordt bovenaan dit scherm weergegeven, met een microfoonknop voor het starten van tweerichtingsgesprekken en een opnameknop voor het handmatig opnemen van video.

Als u een Kasa Care-abonnement hebt, verschijnen miniaturen van door gebeurtenissen geactiveerde videoclips onder het live feed-venster. Als je een microSD-kaart gebruikt om lokaal video op te nemen, kun je op de 24/7-opnameknop onderaan het scherm tikken om een ​​tijdlijn van opgenomen gebeurtenissen te bekijken. Een aparte planningsknop opent een nieuw scherm waar je de tijdsblokken kunt instellen wanneer je de camera actief wilt hebben.

Een tandwielpictogram opent de instellingen van de camera. U moet hier geluidsdetectie inschakelen wanneer u de camera voor het eerst instelt, omdat deze standaard is uitgeschakeld. Hier past u ook de detectiegevoeligheid aan, schakelt u meldingen in, maakt u bewegingsactiviteitenzones en configureert u andere cameramogelijkheden.

Kasa-app

Michael Ansaldo/IDG

Naast de mogelijkheid om met andere Kasa-apparaten te werken, kan de KC400 worden verbonden met Amazon Alexa of Google Assistant om live video naar de slimme schermen van die service te streamen. Apple HomeKit wordt helaas niet ondersteund.

Vonnis

De Kasa Spot is een capabele beveiligingscamera voor binnenshuis die een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het is echter niet de enige camera waar over kan worden gezegd: onze huidige favoriete budgetcamera, de EZVIZ C1C, heeft vergelijkbare functies en is verkrijgbaar voor slechts $ 20. De Kasa Spot zal vooral kopers aanspreken die al geïnvesteerd hebben in het Kasa Smart-ecosysteem, die kunnen profiteren van de interoperabiliteit met andere Kasa Smart-apparaten en bovendien betaalbare 2K-video-opname kunnen krijgen. Voor alle anderen is de 1080p Wyze Cam v3 misschien een betere optie. Je kunt de camera van Wyze binnen of buiten gebruiken en biedt functies zoals nachtzicht in kleur en CO2- en rookmelderherkenning die de Kasa Spot niet heeft, terwijl de prijs ongeveer $ 30 blijft.

0 Shares:
You May Also Like