Kasa Smart WiFi Outdoor Smart Plug (model EP40) review

kasa smart ep40 outdoor smart plug

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

IP64-weersbestendigheidEenvoudige maar gemakkelijk te begrijpen appBreedzaam compatibel met andere smarthome-ecosystemen

nadelen

We hebben wat problemen ondervonden bij het hernoemen van stopcontactenRubberen contactdoosafdekkingen zijn niet veiligNiet bepaald mooi

Ons oordeel

We graven het kleine prijskaartje van de EP4; de solide werking is de kers op de taart.

Net als de nieuwe EP10 smart plug van TP-Link, biedt de Kasa EP40 outdoor plug weinig veranderingen ten opzichte van zijn voorganger, de KP400. Cosmetisch zijn de verschillen bescheiden, en de geheel zwarte eenheid behoudt zijn nogal dikke, halfronde uiterlijk, met twee driepuntige stopcontacten aan de voorkant en twee individuele, LED-verlichte bedieningsknoppen aan de bovenkant. De nieuwe IP40 handhaaft een IP64-ruwheidsclassificatie, maar merk op dat de rubberen contactflappen op de nieuwe hardware niet erg veilig aanvoelen en de neiging hebben om gemakkelijk los te laten.

Net als andere Kasa-apparaten gebeurt de installatie via de Kasa-app. Gelukkig had ik niet hetzelfde niveau van setup-hoofdpijn als bij de EP10. Hoewel het proces archaïsch blijft – verbinding maken met een tijdelijk wifi-netwerk en vervolgens overbruggen naar je wifi-thuisnetwerk (alleen 2,4 GHz) – had ik geen problemen met de configuratie.

Net als de nieuwe EP10 indoor smart plug van TP-Link, biedt de Kasa EP40 outdoor plug weinig veranderingen ten opzichte van zijn voorganger, de KP400. Cosmetisch zijn de verschillen bescheiden, en de geheel zwarte eenheid behoudt zijn nogal dikke, halfronde uiterlijk, met twee driepuntige stopcontacten aan de voorkant en twee individuele, LED-verlichte bedieningsknoppen aan de bovenkant. De nieuwe IP40 handhaaft een IP64-ruwheidsclassificatie, maar merk op dat de rubberen contactflappen op de nieuwe hardware niet erg veilig aanvoelen en de neiging hebben om gemakkelijk los te laten.

kasa slimme app 1

Net als andere Kasa-apparaten gebeurt de installatie via de Kasa-app. Gelukkig had ik niet hetzelfde niveau van setup-hoofdpijn als bij de EP10. Hoewel het proces archaïsch blijft – verbinding maken met een tijdelijk wifi-netwerk en vervolgens overbruggen naar je wifi-thuisnetwerk (alleen 2,4 GHz) – had ik geen problemen met de configuratie.

Ik kwam wel een eigenaardig probleem tegen: de Kasa EP40 weigerde me de sockets te hernoemen, wat wel is toegestaan ​​tijdens het instellen of daarna in het instellingenmenu van de app. Of ik het nu probeerde, zowel tijdens de installatie als achteraf, de Kasa-app genereerde een fout en liet de standaard socketnamen op hun plaats. (Na enkele dagen testen is dit uiteindelijk om onbekende reden opgelost en kon ik wijzigingen aanbrengen.) Verder heb ik tijdens het testen geen problemen met het apparaat ondervonden.

Het maximale ondersteunde vermogen voor elk stopcontact is 15 ampère/1875 watt, en TP-Link claimt een uitzonderlijk bereik van 300 voet voor zijn wifi-radio dankzij een “interne versterker”. Ik had geen stopcontact ver genoeg van mijn router om deze laatste bewering grondig te testen, maar ik heb nooit problemen gehad met verbroken verbindingen of een zwakke signaalsterkte.

Afgezien van individuele controle over de twee stopcontacten – veeg gewoon naar links of rechts in de app om ertussen te gaan – je zult geen significante veranderingen in de app vinden in vergelijking met andere Kasa smart plugs – met als enige uitzondering dat de externe LED-status oplicht kan worden uitgeschakeld via de app. Extra functies zijn onder meer een gerandomiseerde afwezigheidsmodus, een planningssysteem, een afteltimer voor het uitschakelen en individuele runtime-monitors die het algehele gebruik van de afgelopen dag, week en maand weergeven. De looptijd wordt voor elk stopcontact afzonderlijk berekend en ook hier wordt alleen de totale gebruiksduur weergegeven, niet de verbruikte elektriciteit. Nogmaals, al deze functies kunnen (en moeten) afzonderlijk voor elke socket worden geconfigureerd. Het apparaat maakt verbinding met Amazon Alexa, Google Assistant en Samsung Bixby als je spraakbesturing of meer geavanceerde planningsopties wilt.

Het meest opvallende kenmerk van de plug is echter nu de prijs. Momenteel geprijsd op $ 18, het is een dramatische daling ten opzichte van de lanceringsprijs van $ 45 van zijn voorganger en vertegenwoordigt nu een van de betere koopjes in de branche. TP-Link heeft het grotere ecosysteem voor slimme thuisverlichting, dus als je andere Kasa Smart-producten hebt, is dit de slimme buitenstekker die je moet kopen. Als je geen smart home-platform hebt gekozen, of als je gewoon op zoek bent naar een goede outdoor smart plug om je kerstversiering te bedienen, dan is de Wyze Plug Outdoor een iets betere waarde.

0 Shares:
You May Also Like