Kasa Smart WiFi Light Bulb (model KL125) review: Kleurrijk, betaalbaar

kasa smart wi fi bulb multicolor k125 main

De meest betaalbare slimme kleurenlamp in de Kasa Smart-reeks van TP-Link, de TP Link Kasa Smart WiFi-lamp Multicolor-model KL125, heeft een aantal handige trucs in petto en uitgebreide planningsfunctionaliteit, zelfs als andere aspecten van de lamp ruw zijn aan de randen.

Compatibel met Alexa en Google Assistant, de Wi-Fi-enabled Kasa Smart KL125 wordt geleverd met een aantrekkelijke (soms ingewikkelde) mobiele app, handige sneltoetsen voor kleurtemperatuurvoorinstellingen, een indrukwekkend aantal planningsopties en een “Auto- White”-modus die het licht van de zon simuleert.

Maar zoals veel goedkope slimme kleurenlampen, heeft de Kasa Smart KL125 zijn nadelen, waaronder een langdurig wifi-installatieproces. Gelukkig is een probleem dat ik in de oorspronkelijke recensie heb opgemerkt – het onvermogen om lichtscènes te plannen – opgelost na een update van de Kasa-app.

Configuratie

Met een adviesprijs van $ 14,99 per stuk (2-packs gaan voor $ 24,99, terwijl een 4-pack $ 39,99 kost), is de 800-lumen KL125 de goedkoopste van de veelkleurige A19-stijl lampen van Kasa Smart. Het merk biedt ook de Kasa Smart KL130Remove non-productlink ($ 21,99 lijst), die een meer gestileerde schaal biedt, een plattere maar nog steeds gebogen bolvorm en een breder scala aan kleurtemperaturen (van een warme 2.500 Kelvin tot een zeer koele 9.000 K, tegenover 2.500K tot 6.500K daglicht voor de KL125), terwijl de helderdere Kasa Smart KL135Remove non-productlink van 1000 lumen ($ 22,99 per stuk) een energiezuiniger ontwerp en eenvoudigere wifi-configuratie toevoegt via Amazon’s “frustratie -gratis setup”-functie. Kasa maakt ook afstembare en/of dimbare witte lampen, evenals een aantal gloeilampen (warm amber en zacht wit).

In tegenstelling tot de chiquer ogende KL135 en KL130, heeft de KL125 die we hier beoordelen een traditionele bolvormige A19-lampvorm en een duidelijk taps toelopende schaal, en hij is uitgerust met een E26-voet die in standaard sockets kan worden geschroefd. Zoals ik eerder al zei, ondersteunt de lamp witte kleurtemperaturen van een warme 2500 Kelvin tot 6500 K, wat ongeveer de kleur is van daglicht op een wazige dag, evenals tot 16 miljoen kleuren. TP-Link beoordeelt de KL125 op een typische 800 lumen, wat ik meer dan voldoende vond voor het verlichten van een kamer of werkruimte.

kasa smart wi fi lamp multicolor k125 groen

Net als bij de andere slimme lampen van het merk, maakt de KL125 van Kasa Smart rechtstreeks verbinding met wifi-netwerken en heeft hij dus geen (potentieel dure) slimme thuishub nodig.

Installatie en configuratie

Ik had niet veel moeite om de Kasa Smart Light Bulb KL125 met mijn wifi-netwerken te verbinden, maar ik moest wel door een paar hoepels springen. Eerst moet je de Kasa Smart mobiele app installeren en vervolgens (als je dat nog niet hebt gedaan) een Kasa Smart-account maken, waarbij je een e-mailadres moet opgeven en een wachtwoord moet maken (er is geen optie om in te loggen met Google, Apple of Facebook), en het accepteren van Kasa’s gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

Nadat je de app hebt toegestaan ​​(of niet) om je locatie te gebruiken, tik je vervolgens op het pictogram “+” in de bovenhoek van het scherm Apparaten en baan je je een weg door een wirwar van menu’s totdat je uiteindelijk bij de juiste “KL100-serie komt” ” van lampen (ik had liever gewoon de QR-code gescand die op de doos staat). Vervolgens schroef je de lamp in een fitting, zet hem aan, wacht tot hij drie keer knippert en maakt vervolgens verbinding met het lokale wifi-netwerk van de lamp. Eenmaal verbonden, vraagt ​​de app je om je wifi-wachtwoord in te voeren, en als alles goed gaat (en nadat je de lamp een naam hebt gegeven), ben je klaar.

Het hele proces werkte bij de eerste poging voor mij soepel, maar dat zijn nogal wat stappen, vooral als je meer dan één lamp toevoegt.

Functies en functionaliteit

Als je op de lamp in de Kasa-app tikt, ga je naar een aantrekkelijk scherm met een grote aan / uit-knop, vijf “snelkoppelingen” bovenaan en drie tabbladen onderaan. Tik op de aan / uit-knop om de lamp in te schakelen en je krijgt nog vier tabbladen: Power (die de hoofdaan / uit-knop bevat), Helderheid (die een cirkelvormige schuifregelaar voor helderheid onthult, Wit (een schuifregelaar voor kleurtemperatuur, in Kelvins) en Kleur (een kleurenwiel).

kasa smart wi fi lamp multicolor k125 app

De snelkoppelingen boven aan het scherm verwijzen naar vijf kleurvoorinstellingen die u kunt openen via het tabblad Voorinstellingen. Vier van de voorinstellingen kunnen worden bewerkt, zodat u de kleurtemperatuur en helderheid van de lamp snel kunt wijzigen met een enkele tik op een snelkoppeling; deze voorinstellingen kunnen ook worden geactiveerd vanuit de planningstool van de Kasa-app (waar ik zo op kom) of toegankelijk zijn via het scherm Apparaten. De vijfde preset activeert de Auto-White-modus, die de lamp gedurende de dag aanpast aan de helderheid en kleurtemperatuur van de zon.

Je kunt de bol (of een groep bollen) ook op een dag- of weekschema zetten. U kunt de lamp zo instellen dat deze op een specifiek tijdstip, bij zonsopgang of zonsondergang (tot een uur verschoven) wordt in- of uitgeschakeld, en met een vervaging (van vijf seconden tot een uur), en het schema kan een van uw snelkoppelingen, inclusief de Auto-White-modus.

Met de Kasa Smart-app kun je ook lichtscènes maken, die je opent op het tabblad Scènes (ja, er zijn veel tabbladen in de Kasa Smart-app), en elke scène kan een kleurvoorinstelling bevatten en een of meer Kasa-lampen of apparaten.

In de originele versie van deze recensie merkte ik op dat ik met de Kasa Smart-app geen verlichtingsscènes kon plannen, omdat het tabblad Slimme acties (waarmee scènes kunnen worden gepland of geactiveerd door een ander apparaat) een bericht had met de volgende tekst: ” We zijn bezig met het implementeren van Smart Actions in het hele Kasa-ecosysteem; blijf op de hoogte voor meer updates.”

Maar ongeveer twee weken nadat deze recensie voor het eerst was gepost, bracht een update van de Kasa-app het tabblad Smart Actions online, waardoor gebruikers lichtscènes kunnen plannen (ofwel volgens een vast schema of bij zonsopgang / zonsondergang) en deze kunnen activeren wanneer een Kasa-beveiliging cam detecteert beweging of wanneer een Kasa-schakelaar wordt omgedraaid.

Ten slotte kunt u op het tabblad Gebruik op de lampinterface (niet in de hoofdinterface van Kasa, die zijn eigen set tabbladen heeft) dagelijkse, wekelijkse en energieverbruikstatistieken zien, inclusief hoeveel kilowattuur er is gebruikt en hoeveel energie de lamp heeft heeft bespaard in vergelijking met een domme 60W-lamp. De app kan de jaarlijkse energiekosten van de lamp echter niet inschatten.

Smart home-integraties

TP-Link zegt dat de KL125 slimme lamp kan worden geïntegreerd met Alexa, Google Assistant, IFTTT en Samsung SmartThings. Naast stembesturing kun je met Alexa zowel de lamp als Kasa Smart-lichtscènes toevoegen aan routines, en voor een groot deel van mijn tests had ik de KL125 in een Alexa-routine die de lamp zou laten oplichten wanneer mijn Wyze Cam v2 beweging detecteerde. Met Google Assistant kun je de KL125 ook in routines gebruiken, hoewel het de lichtscènes van de lamp niet activeert.

Wat betreft de Samsung SmartThings-integratie van de lamp, deze werkt zoals geadverteerd, in tegenstelling tot wat ik in de originele versie van deze recensie schreef. Ik had tijdens mijn eerste tests problemen door een combinatie van een (momenteel) niet-ondersteunde QR-code en wat alleen kan worden omschreven als een gebruikersfout, maar na wat hulp van een TP-Link-vertegenwoordiger kon ik de KL125 toevoegen aan de SmartThings-app zonder problemen. Ik geef mijn ongelijk toe.

Waar het op neerkomt:

Het is waarschijnlijk dat veel van de ruwe randen van de Kasa Smart K125 in de loop van de tijd zullen worden gladgestreken, en de lamp heeft een van de betere apps en sterkere functiesets die we in zijn prijsklasse hebben gezien. Voor nu houden we vast aan de Cree Lighting Connected Max Smart LED als de keuze van onze redacteuren voor slimme A19-kleurenlampen, vanwege het snellere installatieproces, rijkere configuratie-opties en het laagste prijskaartje. De Kasa Smart K125 van TP-Link is een solide tweede.

0 Shares:
You May Also Like