Kanalen DVR review: Beste DVR voor enthousiaste snoersnijders

channelsdvrhero

$ 8 per maand of $ 80 per jaar (vanaf februari 2022)

Channels DVR is een service die geschikt is voor de meest kieskeurige snoersnijders.

Geen enkele andere DVR doet het zo goed als een combinatie van gelikte software en krachtige functies, en geen enkele andere service kan zowel over-the-air als streamingkanalen op één plek opnemen. Door Channels DVR te koppelen met de juiste hardware, kunt u een ervaring creëren die bijna identiek is aan een kabel-DVR, hoogstwaarschijnlijk voor een fractie van de kosten.

Deze opzet is echter niet eenvoudig. Net als andere DVR-services die op hardware van derden draaien, vereist Channels DVR een groot aantal verschillende componenten die u zelf moet samenstellen, waaronder een serverapparaat met voldoende rekenkracht, een HDHomeRun-tv-tuner in het netwerk, harde schijven met voldoende opslagruimte en compatibele streaming-spelers. De abonnementskosten van Channels van $ 8 per maand of $ 80 per jaar zijn ook hoger dan bij andere doe-het-zelfoplossingen.

De meeste snoersnijders zouden in plaats daarvan moeten kijken naar eenvoudigere opties zoals Nuvyyo’s Tablo DVR of zouden over-the-air DVR volledig moeten vermijden. Maar voor ervaren gebruikers die de extra instellingen en extra kosten niet erg vinden, is Channels de beste DVR met snoeren die je kunt krijgen.

Hoe Channels DVR werkt

De Channels DVR-service bestaat uit twee hoofdonderdelen.

Eerst moet u de DVR-serversoftware instellen, die kan worden uitgevoerd op een desktopcomputer (Windows, Mac of Linux), een compatibele NAS-box, Nvidia Shield TV Pro of Raspberry Pi. De server legt live-tv vast vanaf een antenne of streamingbronnen en slaat uw opnamen vervolgens op een harde schijf op. Om die opnames daadwerkelijk te bekijken, moet je de streaming-apps van Channels gebruiken, die beschikbaar zijn op Apple TV, Amazon Fire TV, Android TV, iOS en Android. Channels fungeert als een DVR voor het hele huis, waarbij één server video via Wi-Fi naar meerdere streaming-apparaten verzendt.

Het uitzoeken van de beste manier om dit allemaal op te zetten, is waar dingen lastig kunnen worden.

Voor degenen die nog geen pc- of NAS-box hebben (u vindt onze topkeuzes voor NAS-boxen op deze link), raad ik aan om een ​​Nvidia Shield TV Pro ($ 200) te gebruiken. Het kan zowel de Channels DVR-server als de Channels-streaming-app uitvoeren om tv te kijken, en het enige dat u hoeft te doen is de vereiste server- en viewer-apps van de Google Play Store te installeren om aan de slag te gaan. Als alternatief is een Raspberry Pi een goedkopere manier om de server te gebruiken, maar het is een stuk lastiger om in te stellen.

In alle gevallen heb je echter waarschijnlijk wat extra hardware nodig om dingen te laten werken:

Een HDHomeRun-tv-tuner in het netwerk is nodig voor het vastleggen van over-the-air-uitzendkanalen vanaf een antenne. Het begint bij $ 100 voor een dual-tuner-model (dat maximaal twee kanalen tegelijk afspeelt of opneemt) en moet worden aangesloten op uw router.

hdhomerunconnect
kanalendvrtvve

Een externe harde schijf – bij voorkeur met minimaal 500 GB opslagruimte – is een must voor gebruikers van Nvidia Shield TV en Raspberry Pi, omdat geen van beide apparaten voldoende opslagruimte heeft. Desktop-pc- en NAS-gebruikers willen misschien ook wat extra opslagruimte toevoegen.

Zodra alle hardware is opgeruimd, hebt u een abonnement op de Channels DVR-service nodig. Je kunt het een maand gratis proberen, daarna kost het $8 per maand of $80 per jaar. Andere over-the-air DVR-opties zijn goedkoper, waaronder Plex DVR ($ 5 per maand, $ 40 per jaar of $ 120 voor het leven), Emby DVR ($ 5 per maand, $ 54 per jaar of $ 120 voor het leven) en TiVo ($ 7 per maand, $ 70 per jaar, of $ 250 voor het leven).

Een gelikte tv-ervaring

Waarom al die moeite doen om Channels DVR in te stellen? Om te beginnen is de eerder genoemde combinatie van over-the-air en live streaming uniek onder de DVR’s die een snoer snijden. Hiermee kun je bijvoorbeeld lokale zenders combineren met een Philo-abonnement van $ 20 per maand en toegang krijgen tot alles op één plek, of Locast gebruiken om over-the-air streams op te nemen zonder antenne.

kanalendvrgridcombine

Maar zelfs als u alleen op een antenne vertrouwt, doet Channels DVR het gewoon goed om alles samen te stellen.

Vrijwel alle table-stakes-functies die u van een kabel-DVR mag verwachten, zijn aanwezig in de apps van Channels, waaronder een 14-daagse zendergids, een zoekfunctie, voortgangsindicatoren voor de shows die u aan het kijken bent en visuele previews terwijl u vooruitspoelen door de inhoud. Kanalen nemen zelfs elk live kanaal dat je aan het kijken bent automatisch op, zodat je kunt pauzeren of terugspoelen; en ja, je kunt opnames bekijken terwijl ze nog bezig zijn en door de commercials bladeren.

kanalendvrbibliotheek

Voor de DVR zijn er uitgebreide opname-opties in overvloed. Je kunt seriepassen maken voor tv-programma’s en sportteams, herhalingen vermijden, opvultijden voor starten en stoppen toevoegen, het aantal afleveringen beperken dat je van een bepaald programma mag houden en regels voor automatisch verwijderen instellen voor programma’s die je al hebt gezien. Al deze functies maken het gemakkelijk om nieuwe programma’s te vinden om op te nemen en om te voorkomen dat uw harde schijf volloopt met ongewenste afleveringen.

kanaalseriepass

Kanalen DVR gaat ook op verschillende manieren verder dan de typische kabel-DVR. De service omvat advertentiedetectie zonder extra kosten, en u kunt advertenties automatisch overslaan of een snelkoppeling op de afstandsbediening gebruiken om ze handmatig te omzeilen. (In tegenstelling tot Plex DVR, die reclameblokken uit de daadwerkelijke opnames kan verwijderen, bewaart Channels ze voor het geval er een probleem is met de advertentiedetectie.) U kunt een webbrowser gebruiken om de DVR te beheren en toegang te krijgen tot opnamen, en u kunt tv kijken buiten het bereik van thuis op telefoons, tablets, computers en compatibele streamingspelers.

kanalenadmarkup

De interface is ook diep aanpasbaar. Wilt u snel toegang tot uw opnameschema? Voeg een knop toe aan het zijbalkmenu. Heb je kinderen in huis? Voeg een gedeelte ‘Kinderen’ toe om hun inhoud gescheiden te houden van je shows. De rastergids kan ook op genre worden gefilterd en kan ook alleen uw favoriete kanalen weergeven, net als de minigids die als een overlay verschijnt tijdens het kijken naar live-tv.

kanalen snelgids

Ondertussen zijn de video- en audiokwaliteit van topklasse, althans voor over-the-air-opnames. Als je voldoende wifi-bandbreedte hebt, kan Channels DVR uitzendkanalen afspelen met native kwaliteit met volledige ondersteuning voor surround sound, en heeft het geen problemen om 480i- en 1080i-kanalen te deïnterliniëren voor 60 frames per seconde afspelen. Hierdoor zien live sport-, nieuws- en talkshows er veel vloeiender uit, zoals ze zouden doen met een over-the-air antenneverbinding, en dit is een groot voordeel ten opzichte van Nuvyyo’s Tablo DVR.

De videokwaliteit is niet zo solide voor streamingbronnen, maar dat is niet bepaald de schuld van Channels. Om deze videobronnen vast te leggen, vertrouwt Channels op de “TV Everywhere”-streams die netwerken aan hun abonnees voor betaaltelevisie leveren, en velen van hen halen nog steeds een topsnelheid van 720p en 30 frames per seconde. Als meer netwerken de streamingkwaliteit serieus zouden nemen, zouden kanalen er baat bij hebben.

Er zijn nog wat muggenzifters

Hoewel Channels een sterke greep heeft op wat DVR-diehards willen, komt het nog steeds niet goed.

De grootste beperking is apparaatondersteuning. Kanalen DVR is niet beschikbaar op Roku-spelers, gameconsoles of de meeste smart TV-platforms (behalve die met Fire TV en Android TV-software).

Aan de opnamekant is er geen manier om opnameconflicten uit te bannen zonder alleen handmatig door uw planning te kijken voor overlapping. Hoewel je programma’s prioriteit kunt geven zodat je favorieten niet worden doorgegeven, geeft Channels geen waarschuwingen wanneer je HDHomeRun-tuner overboekt is. Het zou ook leuk zijn als Channels manieren zou bieden om opnames uit te filteren op basis van bronkwaliteit, zodat je programma’s kunt vermijden die worden uitgezonden op standaarddefinitiekanalen. (Je kunt opnames beperken tot één specifiek kanaal, maar alleen via de webinterface van Channels.)

kanalendvrskip

En hoewel de rastergids voor kanalen uitstekend is, heeft deze één grote beperking in vergelijking met kabel: je kunt er niet door bladeren terwijl live tv op de achtergrond speelt. Als je wilt kanaliseren, moet je in plaats daarvan de minigids-overlay gebruiken.

Op het moment van schrijven zijn er ook enkele verschillen tussen de apps van Channels op verschillende platforms. De beste Channels DVR-software-ervaring is momenteel op Apple TV, het enige platform met een kindergedeelte, automatisch afspelen en de mogelijkheid om afleveringen van een programma in willekeurige volgorde af te spelen. De ontwikkelaars van FancyBits zeggen dat ze deze functies zullen toevoegen aan Android TV en Fire TV, maar het is onduidelijk wanneer dat zal gebeuren.

Aan de andere kant is de hardware-ervaring beter op bepaalde Android TV-apparaten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de afstandsbedieningsknoppen op een TiVo Stream 4K opnieuw toe te wijzen om kanaalspecifieke functies te bedienen, zoals het starten van de rastergids of bladeren door livekanalen. En als je een Android TV-gamecontroller hebt, kun je al die extra knoppen ook gebruiken om Channels-functies te bedienen.

tivostream4kremote

Dat soort details zijn precies wat Channels DVR zo aantrekkelijk maakt. Het is niet de eenvoudigste of goedkoopste oplossing voor snoersnijders, maar het voelt alsof het is gemaakt door mensen die veel geven om een ​​specifiek soort tv-ervaring. Degenen die op geen enkele andere manier van tv kunnen genieten, zullen merken dat Channels DVR de moeite waard is om door hoepels te springen.

0 Shares:
You May Also Like