Kan geen apps installeren vanuit Microsoft Store – Windows 10 versie 21H2

Apps worden niet gedownload/geïnstalleerd in Microsoft Store Na installatie van Windows 10 versie 2004? U bent niet de enige met dit probleem. Een aantal gebruikers meldt “Kan geen apps installeren vanuit de Microsoft Store” Na het upgraden naar Windows 10 november 2021-update. Terwijl ik probeer een app te downloaden en te installeren door op “nu downloaden” te klikken, wordt deze 0,5 seconde geladen, daarna wordt de winkel gewoon vernieuwd en kan ik keer op keer op “nu downloaden” klikken. Sommige anderen melden Microsoft Store-fout 0x80070490 terwijl u toepassingen probeert te downloaden van de Microsoft Store. of Telkens wanneer ik een app probeer te installeren, krijg ik een foutmelding: 0x80072F8F.

Problemen met app-installatie in Microsoft Store oplossen

Er zijn verschillende redenen die het probleem veroorzaken, het kan een beschadigde winkeldatabase zijn, een Microsoft-account dat het probleem veroorzaakt, een beveiligingssoftware (antivirus) die het downloaden van de applicatie blokkeert, enz. Wat de reden ook is. Hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om de app te repareren installatieproblemen in de Microsoft Store omvatten fouten 0x80070490, 0x80072F8F, enzovoort.

Open de Microsoft Store, klik op uw gebruikerspictogram en kies voor Afmelden. Zoek vervolgens naar een app die u wilt downloaden en klik op ‘Get’ Meld u weer aan bij uw account.Ik weet zeker dat je die app nu kunt downloaden.

Schakel tijdelijk de beveiligingssoftware (antivirus) uit, verbreek de verbinding met VPN (indien geïnstalleerd) en zorg ervoor dat u een stabiele internetverbinding hebt om apps van de Microsoft Store te downloaden.

Als je een onjuiste datum en tijd hebt ingesteld op je computer, heb je problemen met het installeren van applicaties uit de Microsoft Store.

Open de app Instellingen met de sneltoets Windows + I, klik op Tijd en taal. Controleer hier of de datum, tijd en tijdzone correct zijn ingesteld en probeer het opnieuw.

Voer de probleemoplosser voor Windows-apps uit

De Build in Windows 10 Store Apps Troubleshooter is een geweldige ingebouwde tool van Microsoft die u kan helpen bij installatieproblemen met apps. Om de probleemoplosser uit te voeren en Windows het probleem voor u te laten detecteren en oplossen.

Druk op Windows-toets + X en selecteer vervolgens Instellingen. Klik vervolgens op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen. Scroll naar beneden en zoek Windows Store-apps, selecteer het Nu Klik op de probleemoplosser uitvoeren,

Hiermee wordt uw systeem gescand en worden eventuele problemen gedetecteerd die mogelijk verhinderen dat Windows Store-apps correct werken. Als er problemen worden gedetecteerd, zal de probleemoplosser proberen deze op te lossen. Het kan ze misschien niet repareren of het kan zelfs geen problemen vinden, maar het is zeker erg handig en je moet dit proberen voordat je andere oplossingen toepast.

Cache van Windows Store wissen

Het wissen van de Windows Store-cache helpt bij het oplossen van problemen met het installeren of bijwerken van apps. En het reset de Microsoft Store zonder accountinstellingen te wijzigen of geïnstalleerde apps te verwijderen.

Om Windows Store opnieuw in te stellen Druk op Windows-toets + R om Uitvoeren te openen, voer vervolgens wsreset.exe in en klik op OK. Er wordt een leeg opdrachtpromptvenster geopend, maar u kunt er zeker van zijn dat de cache wordt gewist. Na ongeveer tien seconden wordt het venster gesloten en wordt de Store automatisch openen. Probeer nu een app te downloaden en te installeren vanuit de Microsoft Store, controleer of dit helpt.

Reset Microsoft Store naar standaard

Reset Microsoft Store naar zijn standaard Wis hun cachegegevens en maak ze in wezen als nieuw en fris. WSReset Commando Wis en reset ook de Store Cache maar Resetten is De geavanceerde opties zoals deze zullen al uw voorkeuren, inloggegevens, instellingen enzovoort wissen en Windows Store instellen op de standaardinstellingen.

Om de Microsoft Store op Windows 10 te resetten: Open de instellingen-app met behulp van de Windows + I-sneltoets, klik op apps en vervolgens op Apps en functies,’ Scroll naar beneden en zoek ‘Store’ in uw lijst met apps en functies. Klik erop, klik op de link ‘Geavanceerde opties’ en klik in het nieuwe venster op Reset.

U ontvangt een waarschuwing dat u gegevens op deze app kwijtraakt. Klik nogmaals op “Reset” en je bent klaar. Start Windows opnieuw op en open de Windows Store-app. Probeer een applicatie te downloaden die is voltooid?

Probeer een ander gebruikersaccount

Nogmaals, een probleem met gebruikersaccountprofielen veroorzaakt ook verschillende problemen, waaronder het voorkomen van het downloaden en installeren van apps uit de Microsoft Store. We raden aan om een ​​nieuw gebruikersaccount aan te maken door de onderstaande stappen te volgen en te controleren of dit helpt.

Een gebruikersaccount maken op Windows 10:

Druk op de sneltoets Windows + X en selecteer instellingen, klik op Accounts en vervolgens op Familie en andere gebruikers Klik in het rechterdeelvenster op Iemand anders toevoegen aan deze pc onder Andere gebruikers.

Als je een ander Microsoft-account hebt, probeer dat dan te gebruiken of volg de stappen om je aan te melden voor een nieuw Microsoft-account en over te schakelen naar een nieuw Microsoft-account. Meld u af bij de oude en log in met een nieuw Microsoft-account. Zodra u zich aanmeldt met een nieuw gebruikersprofiel, kunt u een tijdelijke oplossing gebruiken en controleren of dit u helpt.

Als u geen Microsoft-account hebt, opent u gewoon de opdrachtprompt als beheerder. Type net user gebruikersnaam wachtwoord /add

Let op: Vervang gebruikersnaam = uw gebruikersnaam, Wachtwoord = wachtwoord voor het gebruikersaccount.

Meld u af bij het huidige gebruikersaccount en log in met het nieuw aangemaakte gebruikersaccount om te controleren of de winkel-app correct werkt.

Installeer de Microsoft Store-app opnieuw

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet oplossen, klik dan met de rechtermuisknop op Windows Start > Klik met de rechtermuisknop op Windows Powershell (Admin) > Kopieer het onderstaande formulier en klik met de rechtermuisknop in Powershell om te plakken > Enter Om de Windows Store-app te verwijderen En opnieuw op te starten ramen.

Get-AppxPackage -allusers *WindowsStore* | AppxPackage verwijderen

Opnieuw bij de volgende login PowerShell openen (admin) Kopieer het volgende formulier hieronder en klik met de rechtermuisknop in Powershell om te plakken> Enter> Start uw computer opnieuw op en controleer of u deze keer apps kunt downloaden van de Microsoft Store.

Get-AppxPackage -allusers *WindowsStore* | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Microsoft Store verbindingsfout

Als u een verbindingsfout krijgt bij het downloaden van een app of het bijwerken van een app, helpt de registeraanpassing u hier.

Druk op Windows + R, typ Regedit en klik op ok om de register-editor van Windows te openen. First Backup Registry Database navigeert vervolgens naar de volgende sleutel.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles

Klik hier met de rechtermuisknop op Profielen, selecteer Machtigingen en klik vervolgens op Geavanceerd. Vink Vervang alle machtigingsvermeldingen voor onderliggende objecten door overneembare machtigingsvermeldingen van dit object en klik vervolgens op toepassen en OK. Start daarna Windows opnieuw en open Microsoft, sla de controles op of het goed werkt.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van problemen met het downloaden en installeren van de Microsoft Store-app? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like