Kaltech MyAir persoonlijke luchtreiniger review: een wearable voor de echt paranoïde

Kaltech MyAir with neckstrap and dock

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Klein en draagbaarZeer lange batterijduur

nadelen

Verwerking van 7 liter lucht per minuut lijkt niet impactvol Verwerkte lucht heeft een uitgesproken geur Geen enkele slimme functie

Ons oordeel

Deze draagbare luchtreiniger heeft slechts een fractie van de kracht van een standaardeenheid en voelt hopeloos ineffectief aan.

Prijs bij beoordeling

$ 124 (gebaseerd op conversie van Japanse yen naar Amerikaanse dollars)

Beste prijzen vandaag

Met de release van de Kaltech MyAir hebben we misschien de piekzuiveraar bereikt. Dit kleine apparaat – een sigaarvormige buis van slechts 2,7 gram en een lengte van 4,5 inch – is ontworpen om om de nek te worden gedragen, de lucht in uw directe omgeving te zuiveren, vervelende ziektekiemen en vervuiling op te zuigen voordat ze in uw neus kunnen komen of mond.

Het apparaat kan naar verluidt tot 7 liter lucht per minuut verwerken, met behulp van een fotokatalytisch filter en LED-licht (geen UV-licht) om lucht te zuiveren in plaats van een traditionele HEPA-stijl filtratie-eenheid. Het proces is vergelijkbaar met dat van ionisatorapparaten.

Mijn natuurlijke instinct is dat het dragen van een miniatuurzuiveringsinstallatie om je nek geen effectieve manier is om ziekte en vervuiling te ontwijken, maar Kaltech zegt dat de technologie ervan wetenschappelijk is getest door de Nihon University School of Medicine tegen COVID-19 en zegt: “In een wereld ten eerste werd aangetoond dat fotokatalytische technologie de besmettelijkheid van het nieuwe coronavirus dat in de lucht zweeft, onderdrukt tot onder de detectieniveaus door gebruik te maken van fotokatalytische technologie.” (Dat gezegd hebbende, het apparaat werd getest in een kamer van 120 liter gedurende 20 minuten.)

De producthandleiding in de doos kan ander bewijs bevatten, maar mijn testeenheid bevatte instructies die volledig in het Japans waren geschreven. Merk op dat ik deze recensie-eenheid in december ontving; het is niet officieel gelanceerd in de VS, hoewel het publiekelijk werd getoond tijdens CES, waar het bedrijf zei dat het begin 2022 te koop zou zijn.

Kaltech My Air in wit, rood en zwart

Kaltech

Het goede nieuws is dat de handleiding niet nodig is, omdat er niet veel aan het apparaat is. Het kan rechtstreeks worden opgeladen via een USB-C-kabel of via een dockingstation dat wordt aangesloten op dezelfde USB-C-kabel. Het bedrijf zegt dat het apparaat in 4 uur kan worden opgeladen en dat de ingebouwde batterij 8 uur kan werken. Mijn tests behaalden een looptijd van meer dan 11 uur, hoewel ik merkte dat hij snel zijn lading zou verliezen als hij inactief was. Een enkele knop zet het aan en uit; er is geen ventilatorsnelheidsregeling en geen draadloze connectiviteit. Naast het oplaadstation worden een nekriem, pocketclip en de eerder genoemde USB-C-oplaadkabel allemaal meegeleverd. Het apparaat is ook verkrijgbaar in drie kleuren naar keuze.

Hoewel ik niet kan zeggen of de Kaltech MyAir COVID echt op een zinvolle schaal doodt – een typische kamerreiniger kan 6.000 liter lucht per minuut of meer verwerken, vergeleken met de 7 liter van de MyAir – kan ik zeggen dat hij een licht briesje lucht afgeeft die, wanneer gedragen zoals aangegeven, je ruw tegen de kin raakt. De gezuiverde lucht heeft een bepaalde geur (ergens tussen grasachtig en metaalachtig), een eigenschap die je in veel ionisatorachtige apparaten zult vinden. Zelfs na weken van gebruik verdween de geur niet, wat een bijzonder negatief punt is wanneer het recht onder je neus waait.

In de strijd tegen COVID helpen alle kleine beetjes, vooral als je in krappe ruimtes zit, zoals een bus of vliegtuig, maar het is moeilijk voor te stellen dat de $ 124-achtige MyAir (het bedrijf zegt dat het minder dan $ 200 zal kosten als het komt naar de VS) verplaatst de naald op een meetbare manier. Om nog maar te zwijgen: als modestatement is het nog moeilijker te verkopen.

Correctie: technologie

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like