Jya Fjord luchtreiniger review: kleine zuiverende kracht

Fya Fjord air purifier

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

FluisterstilUitstekende verzameling functies in een kleine vormfactor Inclusief zwenkwielen voor gemakkelijke mobiliteit

nadelen

Touchscreen kan kieskeurig zijnTemperatuur wordt alleen in Celsius weergegeven Filters moeten rechtstreeks bij de fabrikant worden gekocht

Ons oordeel

Draagbaar, krachtig en redelijk aantrekkelijk; dit is luchtreiniger heeft bijna alles.

Prijs bij beoordeling

$ 458,00 (exclusief verzendkosten)

Beste prijzen vandaag: Jya Fjord luchtreiniger

Amazone

$ 319,00

Free

Luchtreinigers van de bovenste plank zijn meestal zo groot dat ze een eigen parkeerplaats nodig hebben. De Jya Fjord is het bewijs dat je een luchtreiniger met alle toeters en bellen kunt krijgen zonder dat je er een vleugel van je huis aan hoeft te wijden.

Ontworpen voor gebieden van 334 tot 581 vierkante voet groot, heeft de Fjord een nominale maximale doorvoer van 265 kubieke voet/minuut (hoewel gedetailleerde CADR-uitsplitsingen niet worden verstrekt). Dat zijn solide specificaties, nog indrukwekkender door het feit dat het apparaat slechts 21 centimeter lang is, met een doorsnede van 10 x 11 inch. Het gewicht van 14 pond is perfect beheersbaar, maar een set van vier zwenkwielen helpt het apparaat met volledige vrijheid te rollen als u het te zwaar vindt om gemakkelijk op te tillen.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste luchtreinigers, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Fya Fjord luchtzuiveringsfilter

Fya (Smartmi-technologie)

De grijs-zilveren unit is een beetje industrieel van uiterlijk maar redelijk stijlvol. Het lijkt veel op een pint-sized versie van NuWave OxyPure, zij het met een paar elegantere ontwerpen. Zoals de meeste luchtreinigers in deze klasse, gebruikt de unit een cilindrische filter, deze combineert een koolstoffilter met een HEPA H13-systeem. Terwijl de meeste van dit soort filters vanaf de onderkant van de luchtreiniger worden geplaatst, wordt de Fjord’s vanaf de bovenkant naar binnen gelaten. Het gehele bovenste gedeelte van het apparaat, dat de motor bevat, kan worden losgemaakt door op twee knoppen aan weerszijden van het apparaat te drukken, waardoor toegang wordt verkregen tot de filtereenheid eronder. Het is eenvoudig en intuïtief, hoewel u het niet vaker dan eens in de 6 tot 12 maanden hoeft te openen, wanneer het filter ($ 59) moet worden vervangen.

Een klein touchscreen aan de voorkant van het apparaat biedt een groot aantal bedieningselementen die toegankelijk zijn door naar links en rechts op het scherm te vegen. Hier vindt u vier energiemodi (auto, slaap, een “power” -modus met maximale snelheid en een “favoriete” optie die in de app kan worden geconfigureerd), plus schermen die helderheidsregelingen voor het scherm bieden, een filterlevensduur meter, een minimalistisch scherm met Wi-Fi-instellingen en een weergave van temperatuur en vochtigheid. (Merk op dat de temperatuur alleen in Celsius wordt weergegeven.) Het systeem bevat ook een sterilisatiesysteem met UV-licht dat naar wens kan worden ingeschakeld op het aanraakscherm. De aan / uit-schakelaar is volledig gescheiden, een fysieke knop aan de achterkant van het apparaat.

OLED-display op Jya Fjord luchtreiniger

Jya (Smartmi-technologie)

Bij normaal gebruik geeft het hoofdscherm de luchtkwaliteit weer, waarbij de maatregelen van PM2.5-, PM10- en TVOC-niveaus worden doorlopen. Alleen PM2.5 wordt numeriek aangegeven. De andere twee maatregelen worden alleen weergegeven met grijswaardengecodeerde vervuilingsniveaus.

Op het laagste niveau is de Fjord doodstil, waarschijnlijk de stilste luchtreiniger die ik tot nu toe heb getest. De hogere uitgangsniveaus zijn duidelijk agressiever luid, maar ze zijn niet slechter dan die van andere hoogwaardige luchtreinigers.

Jya is aangesloten bij Smartmi en Xiaomi, en als zodanig werkt de Jya Fjord met de SmartMi Link-app, een systeem dat me eindeloos veel problemen bezorgde toen ik eerder dit jaar de SmartMi Air Purifier 2 testte. Ik ben blij te kunnen melden dat de app me geen problemen gaf bij het werken met de Jya Fjord, zelfs bij het upgraden van de firmware bij de eerste poging. Anders is het operationeel bijna precies hetzelfde.

Schermafbeeldingen van de Jya Fjord-app

Christopher Null/Gieterij

Je kunt bijna dezelfde functies via de app uitvoeren als op het touchscreen – en het is zelfs gemakkelijker om dit te doen, omdat het touchscreen van tijd tot tijd een beetje lastig kan zijn om mee om te gaan. De enige andere belangrijke toevoeging aan de app is een logsysteem dat de PM2.5- en TVOC- (maar niet PM10)-niveaus per dag, week of maand bijhoudt. Het systeem ondersteunt ook een groot aantal omgevingen van derden, waaronder Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit.

Met al die goedheid, wat is het addertje? De uiteindelijke waarde hangt af van waar u het apparaat koopt. Je kunt de Jya Fjord bij Amazon in de VS kopen voor $ 319, met een kortingsbon van $ 20 die de prijs verlaagt tot $ 299. Of je kunt de Jya Fjord kopen op de Amerikaanse website van Jya en ook $ 319 betalen, maar als je een tweede luchtfilter voor het apparaat in je Jya-winkelwagentje plaatst – wat $ 59 kost – krijg je dat tweede filter voor free. Dat is de betere deal met $ 39, je moet verzendkosten betalen, wat die besparing ten goede zal komen. Als je het bij Amazon koopt en Amazon Prime-lid bent, is verzending natuurlijk free.

De Jya Fjord is nu een van onze favoriete luchtreinigers. Maar de fabrikant schiet zichzelf enigszins in de voet met zijn verwarrende aankoop- en prijsopties.

0 Shares:
You May Also Like