JVC HA-S100N review: een overtuigend alternatief voor een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

Lifestyle photo of JVC HA-S100N with coffee and magazine

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Comfortabel voor lange luistersessies Innovatieve aan/uit-schakelaar Aanraakbedieningen werken beter dan de meeste

nadelen

Geen app om EQ-instellingen aan te passen. Gebruikt aanraakbedieningen in plaats van fysieke knoppen

Ons oordeel

JVC levert een solide hoofdtelefoon die gunstig afsteekt bij populaire Sony- en Bose-modellen voor aanzienlijk minder geld.

Prijs bij beoordeling

$ 299,95

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 299,95

Vrij

JVC heeft een waardige inzending geproduceerd in de categorie overvolle hoofdtelefoons met ruisonderdrukking met zijn $ 300-model HA-S100N. Het beschikt over een Bluetooth 5.1-radio, hybride ruisonderdrukking en een van de betere aanraakbedieningsmechanismen die ik op een draadloze hoofdtelefoon heb gezien. De blikjes van JVC zijn $ 50 tot $ 80 lager geprijsd dan de meest populaire hoofdtelefoons in deze categorie, en ze hebben een aantal duidelijke pluspunten. Zelfs als JVC nog niet echt een paar heeft afgeleverd dat voorbestemd is om de kroon te veroveren, is de HA-S100N een waardig alternatief voor de marktleiders.

De HA-S100N heeft een nieuwe manier van in- en uitschakelen die de levensduur van de batterij zou moeten verlengen. Terwijl in het geval met zijn oorschelpen loodrecht op de hoofdband gedraaid, zijn ze uitgeschakeld. Als je ze op je hoofd zet, gaan ze automatisch aan en maken ze verbinding. Doe ze af, draai de oorschelpen om en ze zijn weer uit.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

De eerste paar dagen leek deze methode raar en grensverleggend. Als je je eenmaal aan de ervaring hebt aangepast, is het echter geweldig. Te veel draadloze hoofdtelefoons hebben kleine knoppen die niet gemakkelijk te vinden of in te drukken zijn om ze in of uit te schakelen. Gebruik deze voor een korte tijd en deze aanpak lijkt de enige manier om te gaan.

JVC HA-S100N hoofdtelefoon met schuine oorschelpen om uit te schakelen

JVC

Aanraakbedieningen

JVC heeft het touch-bedieningspaneel van de koptelefoon op de rechter oorschelp geplaatst. Elk merk dat deze aanpak gebruikt, lijkt een iets andere hoeveelheid druk te vereisen en een onderscheidende locatie waar u de bedieningselementen moet aanraken om ze te laten werken.

De HA-S100N herkent de zachtste aanraking die ik ooit ben tegengekomen op dit soort hoofdtelefoon. Tik te hard en er gebeurt niets. Leg uw vinger of vingers (maar niet uw vingernagel) licht op de pad en de bedieningselementen werken opmerkelijk goed.

Een enkele aanraking speelt of pauzeert de muziek. Verhoog of verlaag het volume door de oorschelp omhoog of omlaag te vegen. Veeg van achteren naar voren om vooruit te spoelen en van voren naar achteren om terug te gaan naar het begin van een track of naar de vorige. Aan de zijkant van de oorschelp zit een bas-subregelaar die je drie keer aanraakt om te wisselen tussen de instellingen Normaal, Bas en Helder. Het piept handig wanneer u elke aanraking maakt en kondigt de nieuwe instelling aan wanneer het verandert.

Met twee vingers op de oorschelp schakelen tussen de hoge ruisonderdrukkingsinstelling, lage ruisonderdrukking, ruisonderdrukking uit en de omgevingsgeluidsfunctie. Nogmaals, wanneer u een wijziging uitvoert, kondigt de hoofdtelefoon uw nieuwe instelling aan. Er is ook een handige Touch & Talk-functie: wanneer je dezelfde plek die de subinstellingen bedient twee keer (in plaats van drie keer) aanraakt, verlaagt de hoofdtelefoon het volume tot een niveau waarop je een gesprek kunt voeren.

Een enkele aanraking van de rechter oorschelp beantwoordt en hangt een telefoongesprek op. Houd de oorschelp ongeveer een seconde ingedrukt om een ​​oproep te weigeren.

Nadat je de hoofdtelefoon hebt ingesteld om met Google Assistant te werken, activeert dezelfde druk-en-houdactie de stemassistent-app op je smartphone.

Aanraakbedieningen zijn de standaard geworden voor draadloze hoofdtelefoons in deze prijsklasse en als je eenmaal de leercurve voor JVC’s aanpak onder de knie hebt, zijn deze aanraakbedieningen gemakkelijker te gebruiken dan die voor de Sony WH-1000XM4. Niemand heeft tot nu toe aanraakbedieningen gemaakt die zo bevredigend of gebruiksvriendelijk zijn als echte mechanische knoppen, maar de uitvoering van JVC is beter dan de meeste.

JVC HA-S100N hoofdtelefoon in koffer met accessoires

JVC

Het geluid eruit filteren

JVC streeft ernaar dat de HA-S100N gaat concurreren in een prijsklasse die wordt gedomineerd door populaire hoofdtelefoons van Sony en Bose. Ze gebruiken een hybride systeem met zowel externe microfoons als interne microfoons die ruis rond de oren opvangen om een ​​betere ruisonderdrukkingservaring te creëren.

De Sony WH-1000XM4 heeft terecht een sterke aanhang, maar ik ontdekte dat de ruisonderdrukking van JVC ze het beste doet in het frequentiebereik dat wordt ingenomen door ventilator- en vliegtuiggeluid. De Sony heeft over het algemeen misschien een sterkere ruisonderdrukkingservaring, maar de iets meer ontspannen JVC-ervaring vermindert nog steeds het geluid zonder het niveau van trommelvlieszuiging te creëren dat sommige luisteraars bij andere merken ervaren.

Dat wil zeggen dat de JVC-ervaring erg goed is zonder all-in te gaan met ruisonderdrukking. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent, is dat een heel sterk pluspunt of een klein minpuntje.

Je krijgt 22 uur batterijduur met ruisonderdrukking ingeschakeld; 25 uur als het uit is. De koptelefoon laadt op via een meegeleverde USC-C kabel. Een volledige lading duurt ongeveer 3 uur.

Er is een meegeleverde draagtas en een afneembare kabel van 1,2 m voor bekabeld luisteren. U kunt de stroom uitschakelen wanneer u de kabel gebruikt door het subbedieningspaneel ongeveer 5 seconden ingedrukt te houden. Deze hoofdtelefoon weegt 9,5 gram en is opmerkelijk comfortabel gebleken bij langdurig gebruik. Net als de huidige modellen met ruisonderdrukking van Sony en Bose, zijn de onderkanten van de oorschelpen iets naar voren geplaatst voor een ontwerp dat gemakkelijk te dragen is. JVC gebruikte duurzaam eiwitleer voor de hoofdband en oorkussens.

Subbedieningen op JVC HA-S100N

JVC

De HA-S100N gebruikt de Bluetooth 5.1-standaard en ondersteunt de SBC-, AAC-, aptX- en aptX-HD-codecs. Ze hebben 40 mm-drivers met neodymium-magneten en een huidige impedantie van 32 ohm.

Ik bracht tijd door met het uitstekende , dat de nummers verzamelt die te zien zijn in de film van regisseur Edgar Wright uit 2021. Ik heb geluisterd via Apple Music, maar het is ook beschikbaar op Spotify. In een rechtstreekse shootout met de Sony WH-1000XM4 krijgt Sony de knipoog naar meer gedetailleerde reproductie, maar dat detail komt met de intense ruisonderdrukking die bij die hoofdtelefoon wordt geleverd.

De JVC-hoofdtelefoon klinkt misschien niet zo goed, maar ze zijn ook een veel plezierigere ervaring als extreme ruisonderdrukking je hoofdpijn bezorgt. Als je koptelefoons vergelijkt op de Brookstone-outlet op de luchthaven, lijkt Sony’s knock-out ruisonderdrukking misschien de definitieve eerste keuze, maar ik vermoed dat veel luisteraars de voorkeur zullen geven aan het geluidsprofiel van JVC.

Waar het op neerkomt:

De meeste van de toonaangevende hoofdtelefoons met ruisonderdrukking vallen in een moeilijk te definiëren ruimte tussen “goed genoeg” en audiofiele kwaliteit. De JVC heeft een veel betere geluidsweergave dan de instapmodel ruisonderdrukkende hoofdtelefoons die de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Sommige zijn verrassend goed voor de prijs. En toch kan geen van de draadloze hoofdtelefoons die tot nu toe zijn uitgebracht, concurreren met de beste hoofdtelefoons in hun prijsklasse.

Als u op zoek bent naar de beste draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking die u nu kunt kopen, biedt de JVC HA-S100N een haalbaar alternatief voor de andere merken die momenteel de meeste aandacht trekken. Ze verschillen genoeg van de andere merken om een ​​legitieme keuze te bieden aan iedereen die op de markt is.

James heeft in de muziek gewerkt als producer, A&R executive, muziekuitgever, manager en platenhandelaar. Hij schrijft over muziek, technologie en films vanuit zijn huis in Georgië.

0 Shares:
You May Also Like