JPEG’s combineren in één PDF op Mac met behulp van drie methoden

Hoewel er niets mis is met het gebruik van PNG- of JPEG-bestanden om gegevens op te slaan, is het ook aan te raden om in plaats daarvan naar PDF’s te kijken.

Een enkel PDF-bestand is immers minder rommelig dan meerdere kleinere bestanden die op uw bureaublad staan. Dit geldt met name voor gefotografeerde pagina’s die u in één document wilt ordenen. En als u iets online zou verzenden, is een enkel PDF-bestand ook veel gemakkelijker te verzenden dan meerdere JPEG-bestanden.

Of u nu een kantoormedewerker, een zelfstandige of een student bent, het is belangrijk om te weten hoe u: combineer JPEG’s in één PDF op Mac voor uw eigen gemak.

Gelukkig zijn er veel manieren om dit te doen.

Combineer JPEG’s in één PDF op Mac

Voorbeeld gebruiken

De eenvoudigste manier om afbeeldingen te combineren tot een PDF op Mac is door de ingebouwde Preview-app te gebruiken.

  Selecteer alle JPEG’s die u in één PDF wilt combineren. Er zijn twee manieren om dit te doen. Je kan of sleep je cursor over uw gekozen afbeeldingen, of u kunt houd de Command-toets ingedrukt terwijl u alleen de gewenste afbeeldingen selecteert.
Selecteer alle JPEG's die u wilt combineren
  Zodra u alle gewenste bestanden heeft geselecteerd, drukt u op de klik met de rechtermuisknop knop. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Klik Openen meten selecteer vervolgens Voorbeeld.
  Hierdoor worden de bestanden geopend in de ingebouwde Preview-app, waar u enkele noodzakelijke bewerkingen kunt uitvoeren. Als je per ongeluk de volgorde van je bestanden hebt verwisseld, kun je de slepen en neerzetten functie in de zijbalk om ze opnieuw te ordenen.

U kunt ook de Draaien mogelijkheid om hun oriëntatie te veranderen. Houd er rekening mee dat alles wat u in de Preview-app ziet, wordt weerspiegeld in de definitieve PDF-versie.

Zijtabblad slepen en neerzetten
  Als je tevreden bent met de bestanden, klik je op de Command+P snelkoppeling om het dialoogvenster Afdrukken te openen. U kunt ook handmatig klikken op Bestand dan Afdrukken op de menubalk. U kunt door de volledige set opties in het dialoogvenster Afdrukken bladeren door te klikken op Toon details.
Command+P snelkoppeling om af te drukken
  Selecteer de Alle knop in de optie Pagina’s om ervoor te zorgen dat alle pagina’s zijn opgenomen. U kunt ook de oriëntatie van uw afbeeldingen opnieuw controleren door op de pijlen te klikken.
Selecteer de knop Alles in de pagina's
  Nadat u alles dubbel heeft gecontroleerd, klikt u op het vervolgkeuzemenu PDF linksonder en selecteert u Opslaan als PDF.
Opslaan als PDF
  Hierdoor wordt het dialoogvenster Opslaan weergegeven. U kunt hier de laatste details van uw PDF bewerken, zoals de titel, auteur, onderwerp, trefwoorden en zelfs de locatie waar u deze wilt opslaan. U kunt zelfs een wachtwoord instellen via Beveiligings opties als u niet wilt dat iemand anders het opent, kopieert of afdrukt.

Maak je geen zorgen, er zijn ook opties om wachtwoorden uit PDF-bestanden te verwijderen voor het geval je later van gedachten verandert.

Dekstop - iCloud-beveiligingsopties
  Klik op de Opslaan knop als u klaar bent.

Houd er rekening mee dat Voorvertoning niet de enige manier is om JPEG’s te combineren in één PDF op Mac. Eigenlijk kan elke app die de Print Dialog kan openen, zoals Foto’s of webbrowsers, ook afbeeldingen combineren in een PDF.

Automator gebruiken

Automator is een andere gemakkelijke manier om JPEG’s te combineren in één PDF op Mac.

  Open de automaat app uit uw map Programma’s en selecteer Nieuw document.
automaat
  Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. Selecteer Werkstroom en klik Kiezen.
  automator: Selecteer Workflow en klik op Kiezen Selecteer in het eerste paneel Bestanden en mappen. Nieuwe opties verschijnen op het tweede paneel. Selecteer Vraag naar Finder-items en sleep het naar het derde paneel.

Zorg ervoor dat u de Meerdere selecties toestaan omdat je met meerdere afbeeldingen gaat werken.

Vak Meerdere selecties toestaan
  Ga terug naar het eerste paneel en selecteer PDF. Nogmaals, er verschijnen nieuwe opties op het tweede paneel. Selecteer deze keer Nieuwe PDF van Afbeeldingen en sleep het naar het derde paneel.selecteer Nieuwe PDF van Afbeeldingen Klik op de Rennen knop in de rechterbovenhoek om te testen of het werkt. U krijgt de mogelijkheid om te selecteren welke afbeeldingen u wilt opnemen. U kunt klikken Command+A om alle afbeeldingen te selecteren of houd de . ingedrukt Opdracht toets terwijl u één voor één selecteert.
  selecteer Nieuwe PDF van Afbeeldingen Als alles volgens plan verloopt, staat er een pdf-bestand op je te wachten op je bureaublad of waar je de opslaglocatie ook instelt.
Selecteer bestand en sla op in het Automator-venster

PDF-bestanden die met Automator zijn gemaakt, zijn meestal vrij groot, dus misschien wilt u uw PDF later ook comprimeren. Selecteer voor nu Bestand dan Opslaan op het Automator-venster om deze Workflow in de toekomst opnieuw te kunnen gebruiken.

PDFElement gebruiken

PDFElement is een PDF-editor dat staat toe gemakkelijke conversie van JPEG naar PDF. U kunt direct meerdere afbeeldingen combineren in één PDF-bestand door slechts een paar opties te selecteren.

Bovendien kunt u niet alleen PDF-bestanden op PDFElement bewerken, u kunt zelfs PDF converteren naar verschillende formaten zoals DOCX, bijvoorbeeld. De app is ook gratis beschikbaar op zowel Android als iOS.

Tot 40% KORTING om Wondershare PDFelement PDF Editor versie 8 te krijgen bij Wondershare Software. Gebruik couponcode SAFWSPDF tijdens het afrekenen.

Download PDFelement

Nu weet u hoe u JPEG’s kunt combineren in één PDF op Mac

Wat vond je van dit bericht? Hopelijk weet je het nu hoe JPEG’s te combineren in één PDF op Mac.

Nadat ik had geleerd hoe ik het moest doen, wilde ik Help anderen door te laten zien hoe gemakkelijk het is!

Als je dit artikel nuttig vond, deel het met je vrienden en als je nog andere tips hebt over meerdere JPEG’s samenvoegen tot één PDF op een Macdeel het alsjeblieft in de reacties hieronder!

0 Shares:
You May Also Like