Je Roomba is vies. Zo krijg je het schoon in 4 eenvoudige stappen

how to clean your roombas filter

Er komt veel meer bij kijken om uw Roomba schoon te houden dan alleen de afvalbak zo nu en dan legen. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de borstels van je Roomba en je zult waarschijnlijk zien dat ze in het haar verstrikt raken.

De klifsensoren van Roomba, die ervoor zorgen dat hij niet van de trap valt, kunnen eveneens verstopt raken door een laag vuil, terwijl het stoffilter geleidelijk verstopt raakt met vuil.

Als u uw Roomba af en toe een diepe reiniging geeft, verlengt u niet alleen de levensduur, maar verbetert u ook de kwaliteit van de reiniging.

Onze Roomba-reinigingsgids leidt je door vier hoofdgebieden als het gaat om het spic-en-span houden van een Roomba: de borstels schoonmaken, de wielen schoonmaken, de sensoren en oplaadcontacten schrobben en het stoffilter schoonmaken.

Als dat klinkt als veel werk, maak je geen zorgen. Het proces zal niet zo tijdrovend zijn, op voorwaarde dat u uw Roomba regelmatig een keer gebruikt en als u verschillende schoonmaakklusjes op verschillende dagen uitvoert.

De borstels van uw Roomba schoonmaken

U had waarschijnlijk geen idee hoeveel haar er op uw vloer lag totdat u een Roomba kreeg. Ik sta er constant versteld van hoeveel haar ik na elke schoonmaakbeurt uit de prullenbak van mijn Roomba trek, en we hebben niet eens huisdieren.

roomba harige borstel

Gezien de hoeveelheid haar die een Roomba van de vloer kan vegen, is het geen wonder dat de borstels zo snel in de knoop kunnen raken. Gelukkig kun je de borstels van Roomba snel en gemakkelijk losmaken, zodat je aan de slag kunt met het uittrekken van al die haren. Klik hier om te beginnen.

De wielen van uw Roomba schoonmaken

Borstels zijn niet de enige dingen die harig worden op een Roomba. De wielen van je robovac kunnen ook verstrikt raken in haar, terwijl de wielkasten een toevluchtsoord zijn voor stof en vuil.

roomba zwenkwielas

iRobot raadt aan om de wielen van je Roomba eens in de paar weken schoon te maken, maar gelukkig is het werk niet zo moeilijk. Het voorste zwenkwiel springt eruit en (afhankelijk van het Roomba-model) kunnen de verende zijwielen opzij worden geduwd, waardoor vastzittend haar, stof en vuil zichtbaar worden.

Klaar om die Roomba-wielen schoon te maken? Laten we erin duiken.

Het stoffilter van uw Roomba reinigen

Als je alleen maar het stof uit je Roomba gooit voordat je de bak er weer in schuift, doe je het verkeerd.

hoe de roomba 675-filter te verwijderen?

Afhankelijk van het model Roomba dat u bezit, zit er ofwel een filter in het afvalbakcompartiment of een filterpatroon dat in de afvalbak zelf past. Na verloop van tijd kunnen deze filters aangekoekt raken met dikke lagen stof en vuil, en als u ze niet regelmatig schoonmaakt, zal uw Roomba steeds minder efficiënt worden in het opzuigen van vuil.

Gelukkig is het schoonmaken van het filter van je Roomba eenvoudig; de echte truc is om het te onthouden (denk aan een keer per week of zo).

We laten u zien hoe u het filter op een Roomba 675 schoonmaakt, en we hebben ook links naar instructies voor het reinigen van filters voor andere Roomba-modellen.

Is het u ooit opgevallen dat uw Roomba stopt en start terwijl hij over uw vloer rijdt? Een mogelijke reden voor dergelijk vreemd gedrag is dat de klifsensoren van uw Roomba onder het stof zitten. Wanneer dat gebeurt, kan uw Roomba constant denken dat hij op het punt staat van de trap te vallen, vandaar al het voorzichtig stoppen en starten.

roomba 675 vuile klifsensor

Hier is nog een mogelijk probleem: een Roomba die een eeuwigheid nodig heeft om op te laden. Als dat met je robotmaatje gebeurt, kan het zijn dat de oplaadcontacten met vuil bedekt zijn.

U kunt de afgrondsensoren en oplaadcontacten van uw Roomba reinigen met een combinatie van zachte kleding en vochtig melamineschuim. Volg gewoon deze stappen.

0 Shares:
You May Also Like