Je kunt de snelkoppelingen van de Roku niet wijzigen, maar er is een oplossing

roku how to program personal shortcut buttons

Voor het grootste deel zijn we fans van Roku’s vriendelijke, intuïtieve afstandsbedieningen, en vooral degenen met spraakmogelijkheden. Maar er is een knelpunt – of vier van hen eigenlijk – als het gaat om de Roku-afstandsbediening: het viertal knoppen aan de onderkant met de logo’s van populaire streamingdiensten.

Met die zogenaamde “snelkoppelingsknoppen” kun je met één druk op de knop naar streamers zoals Netflix, Hulu, Disney+ en Amazon Prime Video springen – handig als je je op die services abonneert.

De realiteit is dat de meesten van ons niet zijn geabonneerd op vier streamers tegelijk, of als we dat wel zijn, zijn het niet noodzakelijk de services die op die snelkoppelingsknoppen worden geslagen (en ja, streamers betalen Roku voor het voorrecht om hun logo’s te krijgen op de sneltoetsen).

Laten we in ieder geval tot het uiterste gaan: nee, je kunt Roku’s snelkoppelingsknoppen niet zelf herprogrammeren. Je kunt ze uitschakelen, zolang je maar een schroevendraaier kunt pakken en de afstandsbediening fysiek kunt openen, maar je kunt hun functionaliteit niet anders veranderen.

Dat gezegd hebbende, biedt Roku wel enkele afstandsbedieningen aan die worden geleverd met “persoonlijke” snelkoppelingen: een paar knoppen die u zelf programmeert.

De twee persoonlijke sneltoetsen bevinden zich net boven de sneltoetsen en zijn gestempeld met een “1” en “2”. Met deze programmeerbare snelkoppelingen kunt u in wezen elk spraakcommando opnemen, inclusief bijvoorbeeld “Open Discovery+”, dat u later kunt uitvoeren door op de ene of de andere knop te drukken.

roku persoonlijke sneltoetsen

Onder de Roku-afstandsbedieningen met programmeerbare persoonlijke snelkoppelingen bevindt zich de nieuwe Roku Voice Remote ProRemove niet-productlink, evenals de Enhanced Voice Remote en de Roku Touch tafelblad remoteRemove niet-productlink.

Als je afstandsbediening niet over de persoonlijke snelkoppelingen beschikt, kun je altijd een Roku-afstandsbediening kopen die dat wel heeft, maar dat kost je: de nieuwe niet-productlink van Voice Remote ProRemove wordt bijvoorbeeld verkocht voor $ 30, hetzelfde als sommige Roku-spelers . Ja, ouch, maar de Voice Remote Pro heeft in ieder geval een aantal aantrekkelijke voordelen, waaronder een oplaadbare batterij, een koptelefoonaansluiting en een spraakgestuurde zoekfunctie voor verloren afstandsbedieningen.

Hoe Roku persoonlijke sneltoetsen te programmeren

    Druk eerst (ervan uitgaande dat je een ondersteunde Roku-afstandsbediening hebt) op de microfoonknop op de afstandsbediening en zeg een spraakopdracht. Het kan van alles zijn, van “open Pandora” en “start Paramount+” tot “laat me komedies zien” en “zoek naar thrillerfilms”. Als je hier echter bent, wil je waarschijnlijk een snelkoppeling naar een streamingdienst programmeren. Wacht vervolgens tot je Roku-speler de spraakopdracht uitvoert. Houd ten slotte de persoonlijke sneltoets ingedrukt waaraan u de opdracht wilt toewijzen. Als alles goed gaat, hoor je een toon nadat je de knop een paar seconden ingedrukt hebt gehouden. Wil je een knop herprogrammeren? Ga gewoon terug naar stap één, spoel af en herhaal.
0 Shares:
You May Also Like