JBL’s Bar 9.1 soundbar beschikt over Dolby Atmos, samen met echt draadloze surround-luidsprekers

jbl bar 9 point 1 soundbar

Net aangekondigd op CES, is de nieuwste soundbar van JBL de eerste van het merk die meeslepende Dolby Atmos-audio aan de mix toevoegt, en hij heeft ook een slimme functie die we hebben gezien op een eerdere JBL-soundbar: echt draadloze surround-luidsprekers.

De JBL Bar 9.1 is gepland om dit voorjaar in de uitverkoop te gaan voor $ 900 en is uitgerust met vier opwaartse drivers (waaronder twee in de hoofd-soundbar-eenheid en twee meer in de surround-luidsprekers) die geluid van je plafond weerkaatsen voor Dolby Atmos-hoogtesignalen. Terwijl upfiring-stuurprogramma’s voor objectgebaseerde 3D-audioformaten zoals Dolby Atmos en DTS:X steeds gebruikelijker zijn geworden in concurrerende soundbars, is dit de eerste keer dat we ze in een JBL-model hebben gezien.

De meest interessante functie van de Bar 9.1 – echt draadloze surround-luidsprekers – is niet zo nieuw, aangezien de draadloze surrounds een paar jaar geleden voor het eerst op de Bar 5.1-soundbar verschenen.

In tegenstelling tot de typische “draadloze” surround-luidsprekers die je op de meeste soundbar-modellen ziet, die nog steeds aan netsnoeren moeten worden vastgemaakt, werken de draadloze surround-luidsprekers op de Bar 9.1 op batterijen.

Met een batterijduur tot 10 uur kunnen de draadloze speakers overal in de kamer worden geplaatst en je kunt ze opladen door ze aan de zijkanten van de soundbar te plaatsen. Netjes.

Naast zijn echt draadloze surround-luidsprekers, wordt de JBL Bar 9.1 geleverd met een 10-inch draadloze subwoofer (die, in tegenstelling tot de draadloze surrounds, een netsnoer vereist) en 820 watt totaal systeemvermogen.

De soundbar beschikt ook over ingebouwde Chromecast-, Bluetooth- en AirPlay 2-ondersteuning en 4K/Dolby Vision-doorvoer.

0 Shares:
You May Also Like