JBL’s Bar 5.0 MultiBeam-soundbar levert virtuele Dolby Atmos met een beperkt budget

jbl bar 5.0 multibeam

Na ons vorig jaar te hebben verrast met een high-end 5.1.4-kanaals soundbar met afneembare, batterijgevoede draadloze surround-luidsprekers, maakt JBL’s nieuwste budgetgerichte soundbar het nog een stap verder met een alles-in-één ontwerp, multi-room audio ondersteuning en gevirtualiseerde Dolby Atmos.

Aangekondigd minder dan een week voordat CES begint, is de JBL Bar 5.0 uitgerust met een kwartet passieve radiatoren in plaats van een draadloze subwoofer, terwijl JBL’s MultiRoom-audiotechnologie (die eerder verscheen op de JBL Bar 5.1-soundbar) is ontworpen om te leveren een “meeslepende luisterervaring” (lees: virtuele surround-effecten) zonder dat er aparte surround-speakers nodig zijn.

Over gevirtualiseerde meeslepende audio gesproken, de Bar 5.0 MultiBeam wordt ook geleverd met virtuele Dolby Audio, Dolby’s methode om hoogte-signalen te plagen van een soundbar die geen opzwepende stuurprogramma’s heeft.

We hebben veel betaalbare soundbars gezien (en gehoord) die gebruikmaken van virtuele 3D-audio, hetzij van Dolby of via de Virtual:X-modus van DTS. Wat de Bar 5.0 MultiBeam onderscheidt van zijn scherp geprijsde concurrenten, is ondersteuning voor een drietal multi-room audioplatforms: AirPlay 2, Chromecast, Alexa, wat betekent dat je de luidspreker kunt toevoegen aan AirPlay, Chromecast en Alexa groepen sprekers. Dat is behoorlijk indrukwekkend, aangezien budget-soundbars met virtuele 3D-modi je over het algemeen degraderen naar slechts één draadloos multi-room audioplatform, als ze dat al ondersteunen. Je kunt ook een iOS op Android-apparaat via Bluetooth verbinden met de Bar 5.0 MultiBeam.

JBL heeft niet precies aangegeven hoeveel stuurprogramma’s zich in de Bar 5.0 MultiBeam bevinden, en we weten ook niet of de soundbar eARC ondersteunt, een “verbeterde” versie van ARC die verliesvrije audioformaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio mogelijk maakt. . (We raden “nee”, omdat we het hier hebben over een budget-soundbar.)

We weten in ieder geval hoeveel de Bar 5.0 MultiBeam gaat kosten: $ 400, een redelijke prijs gezien de featureset van de soundbar.

Zoek naar de JBL Bar 5.0 MultiBeam die dit voorjaar wordt verzonden, en houd je ogen open voor een volledige beoordeling zodra we wat tijd met een voorbeeldeenheid hebben doorgebracht.

0 Shares:
You May Also Like