JBL Boombox review: Groot, luid en sonore

jbl boombox angled

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Pompt het volume en de bas Geweldig algeheel geluidLange batterijduur

nadelen

Prijzig Groot en zwaar (begrijpelijk gezien de grootte)

Ons oordeel

De JBL Boombox is extreem luid, bas-y (als je dat wilt), klinkt geweldig op alle volumes en is gemakkelijk mee te nemen ondanks zijn gewicht van 13 pond. Het kan ook dienen als een powerbank wanneer dat nodig is.

JBL noemde dit product goed: de Boombox dreunt en nog wat. Het is zonder meer de luidste draagbare Bluetooth-luidspreker die ik heb getest, en nog beter: een van de best klinkende. Gezien het feit dat het waterdichte materialen gebruikt en een IPX7-classificatie heeft, ben ik onder de indruk van iets dat ik vaak een succesvolle geluidsweergave heb belemmerd.

Ontwerp en functies

Zoals je zou verwachten van zijn bijnaam (ervan uitgaande dat je oud genoeg bent om de referentie te krijgen), is de Boombox aan de grote kant: 19,48 inch lang, 7,69 inch hoog en 10,01 inch diep om precies te zijn. Het weegt ook een nogal forse 11,57 pond. Gelukkig maakt de dikke en comfortabele handgreep dat minder zwaar dan je zou verwachten.

jbl boombox-bedieningen

De knoppen bevinden zich aan de bovenzijde van de Boombox. In het midden bevinden zich de aan / uit-knop en het koppelingsstatuslampje. Hieromheen bevinden zich de Bluetooth-koppeling, volume omhoog en omlaag knoppen, evenals een multifunctionele play/pause/next (dubbelklik). Hoewel de afbeelding hierboven de niet-aan/uit-knoppen in een lichter grijs toont, waren ze op mijn verzendversie hetzelfde zwart als de rest van de luidspreker en vanuit bepaalde hoeken was de knop voor het verlagen van het volume erg moeilijk te onderscheiden. Lager op de voorkant van de Boombox bevindt zich een batterijstatusindicator.

De Boombox heeft ook een AC-poort die zich onder een goed passende waterdichte plug aan de achterkant van de luidspreker bevindt. Deze schuilplaats delen een 3,5 mm aux-ingang, twee USB-A-poorten voor het opladen van je telefoon (5 volt, 2 ampère) en een mini-USB-poort voor onderhoud.

De Bluetooth is 4.2 en de Boombox ondersteunt ook JBL’s Partyboost voor het aansluiten van meerdere JBL-luidsprekers. U kunt er ook twee koppelen als stereopaar.

schermafbeelding 20210702 100720

JBL biedt ook een telefoon-app die het gemakkelijker maakt om instellingen aan te passen en Partyboost of stereokoppeling in te schakelen. Ik hoopte op een grafische EQ, maar de Boombox die ik heb getest, toonde alleen “indoor” en “outdoor” -modi.

Geluid en prestaties

Ik heb al uitgelegd dat de Boombox precies dat doet: boem op een leuke manier. In feite zal het dit op een ongemakkelijk niveau doen als je het per ongeluk opdraait terwijl je er vlak naast staat. Ja heb ik gedaan.

Hoewel mijn oren een tijdje suizen, was ik onder de indruk van het algehele geluid. Ik ben gewend aan de kleinere luidsprekers van JBL, die naar mijn smaak vaak de middentonen te veel benadrukken. De Boombox heeft een natuurlijkere middentonenbalans die mijn oren niet vermoeide.

jbl boombox terug

Bij lagere volumes vond ik de Boombox uitzonderlijk sonisch goed uitgebalanceerd, bijna over de hele linie. Naast het mooi ingetogen middenbereik (in ieder geval voor JBL), was de bas veel strakker en krachtiger dan ik had verwacht, en er is precies de juiste hoeveelheid hoge frequentie voor mijn oren. Dat is met behulp van de binneninstellingen. Ik luisterde buitenshuis op volume en de Boombox klonk prima, hoewel niet zo verfijnd als binnenshuis.

De looptijd van de 10.000 mAh-batterij zou 24 uur zijn. Ik was ongeveer halverwege toen ik dit artikel in bed legde. De laadindicator was ongeveer halverwege, dus ik zal het 24-uurscijfer dicht bij de waarheid noemen. Tenminste als de relatief lage volumes waar ik naar luisterde. Het is ook waar dat je meer dan 6 uur nodig hebt om volledig op te laden. Het is een grote batterij, oké? Doe het ‘s nachts.

Het beste dat ik heb gehoord

De Boombox is zonder meer de best klinkende grote/luide Bluetooth-luidspreker die ik heb getest. Ik zou zeggen, vergelijk het met de vergelijkbaar geprijsde en $ 400 Braven XXL/2, maar die luidspreker is niet langer verkrijgbaar bij Zagg. Hoe dan ook, voor $ 400 is de JBL de betere deal, tenzij je de flesopener van zijn rivaal nodig hebt.

Die luidspreker is bijgewerkt naar Bluetooth 5.1, de versterker levert 10 extra watt RMS per luidspreker wanneer hij wordt gevoed via wisselstroom, en er zijn waarschijnlijk andere verbeteringen. Ik hoop dat ze de moeite waard zijn, want de prijs is ook verhoogd tot $ 500 op boutique-niveau. Slok.

0 Shares:
You May Also Like