Ja, je kunt (en moet misschien) een pauze nemen van Netflix

Netflix on a TV screen

In een recent artikel over Netflix’ meest recente tariefverhoging, mijmerde ik over hoe de streaminggigant voor velen van ons een hulpprogramma was geworden – je weet wel, iets waar je gewoon automatisch voor betaalt, zoals je elektriciteitsrekening. Maar na nog een nacht doelloos door de waren van Netflix te bladeren om het op te geven en ergens anders te gaan kijken, drong het tot me door: ik kon een Netflix-pauze nemen. Zijn alleen.

Vrij nemen van andere streamingdiensten is geen probleem in ons huishouden, en het gebeurt dat we ons alleen in korte bursts aanmelden voor bepaalde streamers. ESPN+ staat bijvoorbeeld nu op onze lijst vanwege het Australian Open-tennis, en we houden Amazon Prime Video warm voor de terugkeer van

Aan de andere kant hebben we Apple TV+ net geannuleerd omdat, nou ja, onze favoriete programma’s hebben net hun seizoenen afgesloten. (Ben ik de enige die het leuk vond?) We hebben Paramount+ enige tijd geleden (tot ziens, ) en Peacock (die je sowieso gratis met advertenties kunt bekijken), en sinds het net is afgelopen (snuffelen), zijn we over-en -uit met HBO Max. Maar zodra er nieuwe seizoenen of een aanlokkelijke nieuwe show arriveren, zullen we ons natuurlijk weer aanmelden, al is het maar tijdelijk.

Wat maakt Netflix anders? Goede vraag. Je zou kunnen stellen dat als je één go-to-streamingservice wilt hebben, Netflix het zou moeten zijn, maar ik blader steeds door alle rijen en rijen met shows en films, en het zijn altijd dezelfde die ik ofwel een ) al hebben gezien of b) geen interesse hebben om te kijken. Natuurlijk weet ik zeker dat er heel goed Netflix is ​​dat ik zou kunnen bekijken, maar voor nu heb ik een ernstig geval van Netflix-vermoeidheid.

Dus herhaal na mij: je neemt een pauze van Netflix. Het is ok. En alleen omdat je weggaat, wil nog niet zeggen dat je niet terug kunt gaan. (Als iemand die al 20 jaar onafgebroken geabonneerd is op Netflix, praat ik hier vooral tegen mezelf.)

Een pauze nemen van je Netflix-abonnement

Netflix biedt geen optie om je lidmaatschap op pauze te zetten (of in ieder geval niet voor streamingplannen). In plaats daarvan moet u uw abonnement volledig opzeggen.

Maar hier is het ding: Netflix bewaart je lidmaatschapsgegevens, inclusief je profielen, kijklijst, videobeoordelingen en aanbevelingen, tot 10 maanden nadat je hebt opgezegd. Op voorwaarde dat u uw abonnement opnieuw start voordat die 10 maanden om zijn, zet u uw lidmaatschap in feite in de wacht.

    Open Netflix op internet, klik op je profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en tik vervolgens op Rekening.In de linkerbovenhoek van het accountscherm, net onder waar staat hoe lang je lid bent (schuld!), vind je de Lidmaatschap annuleren knop. Haal diep adem en klik erop. Je hebt nu de laatste stap bereikt – nou ja, voorlopig definitief in ieder geval. Klik op de Annulering beëindigen knop, en je bent klaar. Op voorwaarde dat u terugkomt voordat uw 10 maanden voorbij zijn, wachten uw profielen op u zodra u terugkeert.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like