iTunes wordt niet geopend op Windows 10? Hier 5 oplossingen om op te lossen! 2022

Met de nieuwste Windows 10 kunt u iTunes downloaden en installeren vanuit de Microsoft Store. Als u een oudere Windows 7 of 8.1 gebruikt, kunnen gebruikers hetzelfde ook van de website van Apple krijgen. Hoewel iTunes op Windows 10 meestal correct werkt, maar weinig gebruikers melden dat iTunes niet wordt geopend na de update van Windows 10. Voor sommige anderen die problemen hebben met het installeren van iTunes op Windows 10.

Er is een verschillende reden, zoals een beschadigde muziekbibliotheek, netwerkstuurprogramma’s, iTunes Store-app-cache enz. ervoor zorgen dat iTunes niet reageert op Windows 10. Als u ook met vergelijkbare problemen worstelt, zijn er verschillende oplossingen om toe te passen.

iTunes werkt niet goed met Windows 10

Het is een Microsoft-winkelgerelateerde app en de oplossingen zijn vergelijkbaar, we lossen andere problemen met de winkel-app op, zoals reparatie of reset de iTunes-app op Windows 10 lost het probleem waarschijnlijk voor u op. Voordat u aan de slag gaat, raden we aan om te controleren en ervoor te zorgen dat de nieuwste versie van iTunes op uw pc is geïnstalleerd.

iTunes bijwerken

Open eerst de Microsoft Store, controleer en installeer of er een update in behandeling is om daar te installeren. Om dit te doen

Open Windows StoreKlik op (…) menuSelecteer Downloaden en updatesInstalleer updates indien beschikbaar daar.

Herstart iTunes

Als iTunes vastloopt en niet reageert bij het opstarten, kunt u het uitschakelen en opnieuw starten met Taakbeheer.

Klik met de rechtermuisknop op een spatie op de taakbalk en open Taakbeheer. Zoek iTunes, klik met de rechtermuisknop en selecteer Taak beëindigen. Start het programma opnieuw en kijk of het het probleem oplost.

Cache van Microsoft Store wissen

Soms, als gevolg van een beschadigde winkelcache, beginnen Windows-apps zich te misdragen, zoals vastlopen, niet reageren bij het opstarten, inclusief iTunes (Windows Store-app) die niet werkt. En het wissen van de Windows Store-cache is een handige oplossing om het probleem op te lossen.

Open de opdrachtprompt als beheerder. Typ opdracht wsreset en druk op de enter-toets. Er zou een opdrachtpromptvenster moeten verschijnen, wat aangeeft dat Windows de Store-cache opnieuw instelt. Wanneer het venster wordt gesloten, is de klus geklaard, laat iTunes openen om te controleren of het goed werkt.

Voer de probleemoplosser voor de Store-app uit

Als dit niet het geval is, voert u de probleemoplosser voor de ingebouwde winkel-app uit en laat Windows het probleem voor u controleren en oplossen.

Druk op Windows Key+X en selecteer InstellingenKlik op Update en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossenScroll naar beneden en selecteer Windows Store AppsKlik op de probleemoplosser uitvoeren

Dit zal een diagnose van uw systeem stellen en eventuele problemen detecteren die mogelijk verhinderen dat Windows Store-apps correct werken. Als er problemen worden gedetecteerd, probeert de probleemoplosser het probleem op te lossen. Start daarna Windows opnieuw en open iTunes, het werkt correct.

iTunes-app repareren op Windows 10

Dit is een andere effectieve oplossing om de meeste Windows-app-gerelateerde problemen op te lossen, zoals dat iTunes niet werkt.

Open Instellingen.Klik op Apps.Klik op Apps en functies.Selecteer iTunes onder ‘Apps en functies’. Klik op de link Geavanceerde opties.

Nadat u de stappen hebt voltooid, herstelt Windows 10 eventuele fouten of andere problemen met iTunes zonder uw gegevens te beïnvloeden.

iTunes resetten op Windows 10

Als je nog steeds problemen hebt met iTunes op Windows 10, kun je de app terugzetten naar de standaardinstellingen met dezelfde stappen van:

Instellingen, klik op Apps. Selecteer iTunes vanuit Apps & functies. Klik op de link Geavanceerde opties. Klik op de knop Reset. bevestig hetzelfde door nogmaals op de Reset-knop te klikken

Na het voltooien van de stappen wordt de app opnieuw geïnstalleerd en keren de instellingen terug naar hun oorspronkelijke staat. Uw muziek, video’s en andere inhoud worden echter niet beïnvloed. Laat je ons weten dat dit helpt?

Installeer iTunes opnieuw op Windows 10

Nog steeds probleem niet opgelost? laten we de app opnieuw installeren. Om dit te doen

Open instellingen, Apps en vervolgens apps & functies, Scroll naar beneden en zoek naar de iTunes-app. Selecteer hier en klik op Verwijderen.

Start vervolgens Windows 10 opnieuw.Op de volgende login open Windows Store,Zoek naar iTunes en installeer de app.

iTunes werkt niet (Windows 7, 8.1)

Als u problemen ondervindt met oudere Windows-versies zoals Geïnstalleerde zelfstandige iTunes-app op uw systeem en het probleem veroorzaakt, niet opent of niet reageert bij het opstarten, probeer dan de onderstaande stappen.

Druk op Windows + R, typ appwiz.cpl en ok. Zoek hier naar iTunes, klik met de rechtermuisknop en selecteer repareren.

Het duurt een paar minuten om de installatiebestanden en bijbehorende taken te herstellen en na een paar minuten (afhankelijk van de leeftijd van de computer, het beschikbare geheugen, enz.) wordt u geïnformeerd dat u uw apparaat opnieuw moet opstarten om de wijzigingen door te voeren. Start daarna Windows opnieuw en open iTunes-controle, helpt dit? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like