Is TiVo klaar met streaming-dongles? Niet zo snel

tivostream4khero

Vorig jaar kwam een ​​van de interessantste nieuwe streamingapparaten niet van Roku, Amazon of Apple, maar van TiVo.

De TiVo Stream 4K was een ambitieuze poging om streaming eenvoudiger te maken, door bronnen als Netflix, Hulu, Amazon Prime Video en Disney+ te combineren in één tv-gids. Voor snoersnijders was het een welkom alternatief voor het waden door een zee van app-pictogrammen, en het markeerde ook een nieuw hoofdstuk voor TiVo, dat graag wilde loskomen van zijn oude DVR-activiteiten.

Dus ik baalde vorig weekend toen ik las dat TiVo het streven misschien zou opgeven. Onder verwijzing naar opmerkingen van de CEO van TiVo-moederbedrijf Xperi, suggereerden verschillende sites dat de Stream 4K de laatste streaming-dongle van TiVo zou kunnen zijn, omdat deze zich meer richtte op het inbedden van zijn software in smart-tv’s.

Maar volgens een TiVo-woordvoerder is zijn inval in streaming-hardware nog niet dood. Het bedrijf zegt nieuwe Android TV-dongles van TiVo te verwachten en dat het de Stream 4K zal blijven verbeteren “op basis van consumentenbehoeften en feedback”. Meer in het algemeen is TiVo “momenteel hardware aan het maken en zal dat blijven doen.”

Je mag dit met een korreltje zout nemen, aangezien TiVo naar verluidt talent heeft laten bloeden aan de productkant van zijn bedrijf, maar ik hoop dat het bedrijf niet liegt. Hoewel de TiVo Stream 4K niet perfect was, had hij nog steeds veel potentieel.

Zeg nooit dood

Jon Kirchner, de CEO van TiVo-moederbedrijf Xperi, suggereerde vorige week wel dat de markt voor TiVo’s streaming-dongles smaller is dan vroeger.

In een winstoproep merkte Kirchner op dat Google nu zijn eigen universele streaminggids op Android TV-apparaten aanbiedt – te beginnen op de Chromecast met Google TV – wat TiVo’s vermogen om een ​​alternatief te bieden enigszins overschaduwt. Als zodanig ging Xperi agressiever te werk om zijn software rechtstreeks in smart-tv’s in te bedden.

Maar zelfs als de lancering van Google TV een stomp was, heeft Kirchner nooit gezegd dat TiVo zou stoppen met het maken van Android TV-dongles. Hij merkte zelfs eerder in de oproep op dat de verkoop van TiVo Stream 4K-apparaten kwartaal-op-kwartaal groeide, waardoor de voetafdruk van het platform toenam. Gezien het feit dat TiVo inkomsten genereert met zijn streaming-apparaten via advertenties, heeft het genoeg redenen om ze te blijven produceren en distribueren.

tivostream4kbrowsegenre

Daartoe is TiVo onlangs begonnen met het leveren van de TiVo Stream 4K aan kleine kabelbedrijven die hun internet-only klanten een streamingoplossing willen aanbieden. Zoals TiVo me vorig jaar uitlegde, is de hoop dat die bedrijven zullen delen in de advertentie-inkomsten die afkomstig zijn van diensten zoals TiVo Plus, een verzameling gratis streamingkanalen die vooraf op de dongle zijn geladen.

Trouwens, een uitstapje naar smart TV-software is ook geen veilige gok. Dat veld is al vol met mensen als Roku (wiens software wordt geleverd op 38 procent van de smart-tv’s die in de Verenigde Staten worden verkocht), Amazon’s Fire TV Edition-televisies, Samsung’s Smart TV-platform, Vizio’s SmartCast, LG’s WebOS en Google’s eigen Android TV-platform , waarvan de tv’s de Google TV-gids beginnen te bevatten. Comcast heeft naar verluidt overwogen om zijn streamingplatform ook op smart-tv’s te plaatsen, en net als TiVo heeft het vergelijkbare ideeën over het aanbieden van een universele gids voor streamingdiensten.

Met andere woorden, TiVo loopt hoe dan ook op een slappe koord met zijn streamingplatform. Het heeft weinig zin om het drukke veld voor streamingapparaten te verlaten om je te concentreren op de nog drukkere smart-tv-business.

Hoe meer streaminggidsen, hoe meer vreugd

Mijn glas-halfvol-vooruitzichten komen niet voort uit een gevestigde interesse in TiVo, maar eerder uit de wens om streaming eenvoudiger te zien worden. Met zoveel nieuwe diensten die de afgelopen jaren zijn ontstaan ​​- van Apple TV+ en Disney+ tot Discovery+ en Peacock – wordt het steeds moeilijker om ze allemaal bij te houden, en het begint achterhaald te worden om van de ene app naar de andere te moeten springen.

tivostream4kmyshows

Hoe meer bedrijven de aggregatienoot proberen te kraken, hoe beter, en TiVo doet al behoorlijk goed werk. Het is op dit moment de enige universele gids die de volledige Netflix-catalogus omvat, en de rij ‘Onlangs bekeken’ is geweldig om je te helpen verder te gaan waar je was gebleven in shows. Daarentegen stopte de Google-gids met het opnemen van Netflix-originelen in december, en de rij “Doorgaan met kijken” biedt fragmentarische ondersteuning bij streamingdiensten. De “TV” -gids-app op Apple TV-apparaten heeft ondertussen nooit Netflix-inhoud vermeld.

Natuurlijk heeft de TiVo Stream 4K nog ruimte voor verbetering. De live tv-roostergids zou meer aanpasbaar kunnen zijn en in het on-demand-menu ontbreken een paar services die Google TV aanbiedt (waaronder Apple TV+ en Showtime). De hardware zou ondertussen vlotter kunnen zijn en de afstandsbediening zou echt profiteren van speciale snel vooruit- en terugspoelknoppen.

Maar dat is des te meer reden voor TiVo om te blijven herhalen in plaats van weg te lopen.

Snoerknipper Wekelijkse nieuwsbrief

0 Shares:
You May Also Like