Is dit een nieuwe slimme Google Nest-speaker?

possible google smart speaker

We hebben geruchten gehoord over een opvolger van de Google Home slimme luidspreker sinds Google het origineel enkele weken geleden op ijs zette. Het lijkt er nu op dat we onze eerste glimp van het nieuwe apparaat kunnen opvangen.

Android Police meldt dat er zojuist een nieuw Google-apparaat is verschenen op de website van de FCC, en hoewel de details van dat apparaat vaag zijn, vond Android TV Guide een vergelijkbare vermelding met hetzelfde ID-nummer op een Japanse regelgevende site, maar deze keer met foto’s.

Hoewel de afbeeldingen niet zijn gelabeld (behalve een modelnaam, GXCA6), ziet het met stof beklede apparaat in de snapshots er zeker uit als een nieuwe slimme Google-luidspreker, compleet met een veelbetekenend Google-logo aan de zijkant en wat lijkt op een microfoon. mute-schakelaar.

Zoals Android Police opmerkt, lijkt het “interactieve mediastreamingapparaat” in de afbeeldingen aanzienlijk groter te zijn dan zowel de originele Home-luidspreker als de Google Home Max, een premium Google-speaker van $ 300 die nog steeds beschikbaar is. Extra afbeeldingen tonen de (vermoedelijke) luidspreker naast een paar AC-netsnoeren met gepatenteerde oplaadconnectoren.

Uit de Japanse registratieaanvraag blijkt ook dat het apparaat wifi- en Bluetooth-mogelijkheden zal hebben.

De originele, vier jaar oude Google Home-luidspreker is al enkele weken niet beschikbaar in de Google Store en een Google-vertegenwoordiger vertelde TechHive vorige maand dat de luidspreker officieel niet meer leverbaar is.

Ondertussen doen er geruchten de ronde dat er inderdaad een opvolger van de Google Home-luidspreker – met de codenaam “Prince” – in de maak is, en dat de nieuwe luidspreker de “Nest” -branding zou dragen en in een “onopvallend en vertrouwd” ontwerp zou verschijnen.

Het is niet duidelijk wanneer Google precies een nieuwe versie van de Home-smartspeaker aankondigt. Een mogelijke locatie zou de sindsdien geannuleerde I/O-conferentie van Google in mei zijn geweest, terwijl een “Hey Google” smart home-evenement eerder deze week kwam en ging zonder nieuwe hardware-aankondigingen. Google houdt over het algemeen een herfstevenement om te pronken met nieuwe hardware, maar de aanhoudende pandemie maakt toekomstige gebeurtenissen moeilijk te voorspellen.

We hebben contact opgenomen met Google voor commentaar.

0 Shares:
You May Also Like