iRobot Roomba i3+ review: een zelfledigende robotstofzuiger voor een bescheiden budget

i3 main

iRobot’s Roomba i7+ en Roomba s9+ waren game changers met hun zelfledigende vuilnisbakken. Ze verwijderden de laatste handmatige taak – het dumpen van al het verzamelde vuil en puin – van robotstofzuigen, waardoor het een echt geautomatiseerde ervaring werd. Helaas maken de prijskaartjes van meer dan $ 800 van dit model deze luxe buiten het bereik van veel budgetten.

De i3+ lijkt de correctie van iRobot te zijn. Het bevat het zelfledigende dock van iRobot, de Clean Base genaamd, slimme navigatie, iRobot Genius Home Intelligence, Alexa en Google Assistant-ondersteuning en andere premiumfuncties voor slechts $ 599. (Het vacuüm wordt ook verkocht als de i3 zonder het reinigingsstation voor $ 399.)

Ontwerp

Terwijl de i3+ voortbouwt op beide bovengenoemde modellen, komt het ontwerp dichter bij de i7+. Het vacuüm is rond, in plaats van D-vormig zoals bij de s9+, en heeft een gedeeltelijk getextureerde bovenkant om het wat aantrekkelijker te maken, omdat het vacuüm en zijn gezette Clean Base niet gemakkelijk te verbergen zijn. De knoppen Clean, Home en Spot bevinden zich bovenaan in een patroon dat bekend is bij Roomba-gebruikers, en een RCON-sensor bevindt zich op de voorste rand om te helpen bij het navigeren van en naar het dock.

i3 boekenkast

Daaronder is de i3+ uitgerust met een paar rubberen borstels voor meerdere oppervlakken en een speciaal ontworpen borstel voor het vegen van de randen, en de zuigkracht is 10 keer die van de Roomba 600-serie. Volgens iRobot vangt een zeer efficiënt filter 99 procent van de pollen, schimmels, huisstofmijten en katten- en hondenallergenen op.

De Clean Base, die in wezen een prullenbak is die is samengesmolten met een conventioneel oplaadstation, meet 12,2 x 15,1 x 19 inch (BxDxH) en herbergt een enkele wegwerpzak die 60 dagen aan vuil kan bevatten. Wanneer de stofzuiger wordt opgeladen om op te laden, zuigt een ventilatieopening op de Clean Base de inhoud van de vuilnisbak uit een poort aan de onderkant van de stofzuiger. U kunt dit proces ook op commando activeren vanuit de iRobot Home-app.

Bij de i3+ worden twee tassen en een extra filter meegeleverd. U kunt drie-pack-vervangingen kopen voor elk van de laatste twee voor respectievelijk $ 20 en $ 35.

Installatie en prestaties

Net als bij zijn voorgangers is de i3+ eenvoudig in te stellen, maar vereist enige voorbereiding. De Clean Base vereist vier voet vrije ruimte ervoor en 1,5 voet aan weerszijden. Er is ook 1 voet vrije ruimte aan de bovenkant nodig om plaats te bieden aan het open deksel, en het moet minstens 1,2 meter verwijderd zijn van een trap. Dit alles komt bovenop de gebruikelijke vereisten van nabijheid van een stopcontact en een muur om de Clean Base tegen te plaatsen.

i3-opschoningspad

Wanneer dat allemaal is geregeld, stelt u het vacuüm in op de oplaadpinnen van het dock en volgt u de aanwijzingen van de iRobot Home-app om verbinding te maken met uw wifi-netwerk. Dit duurde bij mij maar een paar minuten.

In de meest elementaire zin is schoonmaken heel eenvoudig door op de Clean-knop op de stofzuiger te drukken en hem zijn werk te laten doen. De robot navigeert door de kamer met behulp van zijn verschillende sensoren en maakt schoon in nette, methodische rijen, en keert terug naar het dok wanneer hij de batterij moet opladen, de vuilnisbak moet legen of de schoonmaakklus is voltooid. Tijdens het schoonmaken gebruikt het iRobot’s Dirt Detect-technologie om gebieden met opgehoopt vuil te identificeren en zal het meerdere keren over het gebied gaan totdat het is schoongemaakt. U kunt een aangewezen gebied spotten door op de Spot-knop bovenop de stofzuiger te tikken; de robot zal in een buitenwaartse spiraal tot ongeveer 3 voet schoonmaken totdat de vloer schoon is geschrobd.

Nadat een taak is voltooid, slaat de opnieuw ontworpen iRobot Home-app een kaart van de lay-out op die u laat zien waar deze is schoongemaakt. Dit zijn niet de slimme kaarten die je krijgt met de i7+ en s9+, dus je kunt geen kamers aanwijzen, no-go-zones instellen of het vacuüm op specifieke plekken inzetten, maar ze geven je wel een idee van hoe goed de i3+ heeft de kamer bedekt.

i3-app

Als je de i3+ liever laat draaien als je niet thuis bent, kun je op twee manieren schoonmaken. Met een conventioneel klokgebaseerd systeem kunt u een starttijd instellen en deze herhalen op bepaalde dagen. Als alternatief kunt u op locatie gebaseerde reiniging gebruiken wanneer u de i3+ koppelt met een service zoals Life360 of het Wi-Fi Smart Lock van augustus. Als dit is ingeschakeld, begint de stofzuiger met schoonmaken zodra hij detecteert dat je op de gekozen dagen je huis verlaat.

iRobot zegt dat het binnenkort een extra functie aan de i3+ zal toevoegen: de mogelijkheid om reinigingsintervallen van 15, 30 of 45 minuten in te stellen. De functie is bedoeld voor korte schoonmaakklussen en wanneer deze is ingeschakeld, zal de stofzuiger gedurende de geselecteerde duur naar buiten uit zijn dock reinigen. Het lijkt erop dat u de gewenste intervallen als widgets met één druk op de knop kunt toevoegen aan het menu Favorieten in de iRobot-app.

Ik was onder de indruk van hoe goed de i3+ de benedenverdieping van mijn huis schoonmaakte. De lay-out omvat tapijt, hardhout en vinyltegels en het vacuüm heeft fantastisch werk geleverd door het stof, het haar van huisdieren en voedselkruimels te verwijderen die zich hier elke dag op afzetten. Het vacuüm wisselde met gemak van de verschillende vloertypes en de paar keer dat het aan een obstakel bleef hangen, werd ik onmiddellijk gewaarschuwd in de app.

Na elke schoonmaakklus maakte de app een schoonmaakrapport. Deze omvatten een kaart van het schoongemaakte gebied, met donkere vlekken die bijzonder vuile gebieden aanduiden die meer aandacht kregen; de vierkante meters van het schoongemaakte gebied; en de duur van de reiniging. Deze rapporten worden opgeslagen in een uitgebreide reinigingshistorie.

Naarmate u de i3+ in de loop van de tijd gebruikt, leert hij uw reinigingsgewoonten kennen en doet hij aanbevelingen. Dit kunnen schema’s zijn op basis van eerdere schoonmaakklussen of schoonmaaksuggesties op basis van het verlies van huisdieren en allergieseizoenen. De meeste hiervan waren vrij duidelijk: ik adviseerde om vaker te stofzuigen als er veel haren van huisdieren aanwezig waren of suggereerde dat ik op een bepaald tijdstip van de dag schoonmaakte toen ik merkte dat ik op dat moment meestal schoonmaakwerkzaamheden uitvoerde.

Vonnis

De i3+ brengt met succes enkele van de geavanceerde functies van zijn geavanceerde zelfledigende modellen naar een middengeprijsde robotstofzuiger. Je krijgt niet alle functies van de i7+ of s9+ – je krijgt bijvoorbeeld niet de aanpassing die slimme apps mogelijk maken, en het wordt niet geleverd met een virtuele muurbarrière, hoewel je er een apart kunt kopen voor $ 60 – maar die omissies zijn nodig om de prijs laag te houden. Toch krijg je genoeg geavanceerde functionaliteit in huis om stofzuigen een stuk minder vervelend te maken. Als het prijskaartje van $ 600 van de i3+ binnen uw budget valt, is het zeker het overwegen waard vanwege de luxe van volledig geautomatiseerde reiniging.

0 Shares:
You May Also Like